HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (306/1091) > >>

talgaby:
Ezt gyakorlatilag elmondhatod majdnem az összes USA-ban dolgozó képregényrajzolóra, akik a kilencvenes évek előtt számítottak nagy névnek. Nemigen akadt köztük olyan, aki különösebb anyagi jólétben és nagy közmegbecsülésben éldegélt volna. Talán csak egy-két kivétel, mint mondjuk Frazetta. (Bár ő ugye közismerten nagyon.)

Micho:
mondjuk egy TF kifestőt szerintem mások se dimenzionáltak volna túl...  ;D
Ditko igazából megmutatta, hogyan kell elcseszni egy ígéretes pályafutást.

talgaby:
Okkal. Kis történelem: Ditkónak a hetvenes évek végére, amikor a DC-nél is becsődöltek a cuccai, elege lett a mainstreamből. Persze egészen a kilencvenes évek közepéig folyamatosan dolgozott a két nagynak, de úgy, hogy gyorsan felmarkolt valami melót, összecsapta az oldalakat, ment a csekkért, közben pedig a valódi munkát egy sereg obskurus, egyedi terjesztésű, underground vagy kis kiadós (ezek nem feltétlen kizárólagos alternatívák) képregényein végezte. Ezért szinte minden marveles és DC-s munkája '80-tól felfelé nagyon kevés kivétellel meglehetősen gyenge. Egy idő után pedig már tényleg minden vackot elvállalt, hogy nagy tömegben kiszórja. Az itt is fenn lévő Chuck Norris minin túl hírhedt a TransFormers kifestője, amit szerintem maximum egy fél délután alatt hajigált össze, és olyan is lett.

Micho:

--- Idézetet írta: Farek - 2013. Július 30., 11:29:34 ---A rajzoktól én sem estem hanyatt, de azért elmentek.

--- Idézet vége ---

érdekes, hogy a "nagy öreg" Steve Ditko rajzolta, és nyoma sincs a korai amazingok stílusának... elsőre simán azt hittem, valami szokásos avengers rajzoló (pl. Milgrom) munkája.

Farek:
Tök jó, akkor mindig meglepetések érnek :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése