HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
garrido:
--- Idézetet írta: turkia - 2014. November 21., 11:19:42 ---Érdekes a Marvel világában ez az isten-kérdés. Van Odin, Zeusz.
--- Idézet vége ---
Legtöbbször az Asgardi és a Olümposzi "istenek" szerepelnek, de néha-néha felbukkannak a Heliopoliszi (Geb, Grog, Horus, Isis, Nut, Osiris, Seth) és a Kelta (Caber, Leir) istenek is.
Az Istenek tanácsát(?) úgy tudom 3-an alapították: Odin, Zeusz és Vishnu. Úgy emlékszem a legtöbb gyűlésen Odin a főfőnök, ő beszél a legtöbbször, illetve azt hiszem Odin a legerősebb közülük legalábbis erre is volt utalás. Nyilván ez Thor miatt lehet, mert ugye ő fordult meg legtöbbször a marveles képregényekben mint "isten".
Itt megtalálsz mindent:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gods_%28Marvel_Comics%29
Odin vs Zeusz szerintem sosem volt, Thor - Odin, Thor - Zeusz, Thor - Herkules volt sokszor. Plútó és Árész volt még párszor Thor ellen.
Seth, Surtur és Mangog viaskodott sokszor Thor és Odin ellen.
A Celestialok eljövetele is jó.
Angyalok - Azgárdi Istenek volt egy What If-ben is v1 25
Olümposzi Istenek+Odin - Örökkévalók+Thor volt a Thor v1 291-292-ben.
Farek:
--- Idézetet írta: talgaby - 2014. November 21., 15:20:36 ---A keresztény Isten ott van a Marvelben, Jahve néven malmozik nagy unalmában. Jézus meg egyszerűen egy régen élt zsidó próféta volt, és slussz. Az egyszerűsítés elve egy olyan cégnél, amelynek a világát alapvetően egy rakás csóró zsidó művész építette fel. ;D
--- Idézet vége ---
Emlegették őket valahol, valamikor, mint konkrét szereplőket?
talgaby:
A keresztény Isten ott van a Marvelben, Jahve néven malmozik nagy unalmában. Jézus meg egyszerűen egy régen élt zsidó próféta volt, és slussz. Az egyszerűsítés elve egy olyan cégnél, amelynek a világát alapvetően egy rakás csóró zsidó művész építette fel. ;D
turkia:
Igen, Superman nekem már túlságosan is erős, ugyanakkor kellő körülmények között elpusztítható lenne. Pl egy kis kriptonit és kész. Pl Fáti is kinyírhatta volna, mikor szerzett kriptonitot, helyette elkezdett beszélni-beszélni... :nemtudom:
Farek:
Odin-Zeusz párbaj? Biztos volt már. Vagy nem tudom. :)
Az istenkérdés valóban érdekes a Marvelnél. A Thor film ilyen szempontból talán nem volt annyira rossz, mert ezekre az istenekre én is úgy tekintek, mint interdimenzionális szuperlényekre, akiket az emberek a múltban istenként tiszteltek. Ők meg egy kicsit nagyzási hóbortban is szenvednek ettől :D
Egy rakás többi isten is megjelent már más történetekben, pl. Quetzalcoatl, Manitu és még páran, de ők általában csak marginális szereplők, akik különféle "istengyűléseken" jelennek meg, Zeusz és Odin játszik csak gyakran szerepet.
A katolikus hitvilág szerinti Isten és Jézus nem jelenik meg ebben a formában, gyanítom, túl kényes dolog volt ahhoz, hogy hozzányúljanak. Viszont a Marvel: The End történetben hivatkoztak egy legfelsőbb hatalomra (akihez hasonló hatalmat nyert Thanos), akinek még az Élő Bíra (Living Tribunal) is elszámolással tartozik, szerintem ő felel meg leginkább a hagyományos teremtő Istenképnek.
Az a baj, hogy minél nagyobb erőt írnak valakinek, annál nehezebb kezelni a helyzetet, megfelelő kontextusban szerepeltetni az egészet. De ehhez nem is kell istenként feltüntetni, elég bármilyen hihetetlen hatalommal bíró lényre gondolni (Graviton, Nefaria gróf, vagy a DC-nél ugye pl. Superman vagy a Liga-tagok többsége.).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése