Szerző Téma: DC kiadó magányos hősei  (Megtekintve 381751 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #902 Dátum: 2009. Június 10., 12:50:37 »
Igen, mert nincs olyan opció, hogy feljavítás, de a hírben Wearwolff neve szerepel.  De mindjárt beírom őt is pluszba a beírónál magam mellé.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #901 Dátum: 2009. Június 10., 12:07:17 »
A galériában csak Samson doki és BuB neve van ott a honosítók között,de mindegy...  
Semmi gáz,Wearwolfff-nak is köszi!

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #900 Dátum: 2009. Június 10., 07:16:09 »
Wearwolfffnak köszödn, de mindegy...  Örülök, ha nektek is tetszik a sztori.  

Idézet
Van valamiféle felső határa,hogy mekkora állattá tud változni?
Nem tudok róla. A Beast Boys and Girls-ben pl egy T-rexxé fog átváltozni.  

Idézet
Nálam ebből a szempontból az Identity Crisis hc az etalon, mostanában olvastam és kivitelezés szempontjából eszméletlen szép lett.
Ahogy írtam nekem tetszik így is. Sejtettem, hogy problémásab lenne amúgy megoldani, de még bennem volt az IC élmény és ki kellett írnom magamból.
Bár ízlések és pofonok, de ebben egyetértünk, csak sajnos ez a módszer itt most megoldhatatlan...  Amúgy a Supergirl: Power tpb-ben is így van megoldva, ahogy te mondtad.  

Idézet
Köszönöm a Tini Titánok 2. részét erre vártam már az időgépes első rész óta
Remélhetőleg a folytatásra már kevesebbet kell majd várnod.  

Idézet
Amúgy az első rész cliffhangere kapcsán: nemtom, hogy szerepelni fog-e a következő részekben Mr. L, de bárcsak már az Insiders-nél tartanánk
A sztori vége felé fel fog tünni, de csak egy oldal erejéig. az Inseders pedig még nagyon messze van...  Mondjuk én olyan nagyon nem is kedvelem, csak azt az egy részt, ami a levezetése volt. Nálam sorrendben a One Year Later, a Teen Titans East és a Kid's Game (a a jelenlegi sztori) a nyerő hármas.  

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #899 Dátum: 2009. Június 09., 21:34:52 »
Samson dokinak és BuBnak köszönöm a Tini Titánok vol.3. második részét!    
Gézengúzt nagyon bírom,még a harc (ill. most ártatlanok megvédése) kellős közepén is mókázik!  
Érdekes,hogy ,,állati'' formában is tud beszélni...A hangképző szervei ilyenkor nem alakulnak át?  
Van valamiféle felső határa,hogy mekkora állattá tud változni?
Ez a Terminátor fószer eléggé ellenszenves!  
Robint is bírom;le se tagadhatná,hogy a ,,DC legnagyobb detektívje'' volt a tanítója!

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #898 Dátum: 2009. Június 09., 17:26:36 »
Nálam ebből a szempontból az Identity Crisis hc az etalon, mostanában olvastam és kivitelezés szempontjából eszméletlen szép lett.
Ahogy írtam nekem tetszik így is. Sejtettem, hogy problémásab lenne amúgy megoldani, de még bennem volt az IC élmény és ki kellett írnom magamból.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #897 Dátum: 2009. Június 09., 16:47:04 »
Idézetet írta: Kent22
talán csak a szemszögemből lenne egy fokkal jobb ha az eredeti borító helyett mondjuk csak átvezetésnek egyszerűen a borító képét használnátok
Tudjuk, hogy a papír
kötetekben így van, de ott a szűz képek vannak fenn, és azokat amúgy ilyen felbontásban beszerezni... lehetetlen. Ezért alkalmaztuk a Byrne-féle F4-ekben látott keretes megoldást, amit a kiadók is akkor szoktak, ha már ők se rendelkeznek az adott borító nyers változatával.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #896 Dátum: 2009. Június 09., 16:37:06 »
Köszönöm a Tini Titánok 2. részét erre vártam már az időgépes első rész óta  Nekem tetszenek a TPB-s megoldások talán csak a szemszögemből lenne egy fokkal jobb ha az eredeti borító helyett mondjuk csak átvezetésnek egyszerűen a borító képét használnátok, de amúgy jó így is.  A történet gondolom most fog beindulni. Egyenlőre az első részt betudhatjuk a szereplők megismerésének, a másodikat pedig egy konfliktus kezdetének. A vége nagyon hatásos lett sajnáltam szegény srácot, de hát nem várhattunk "kedvesebb" megoldást. Bevallom felidéződött bennem a rajzfilm hangulata mikor megláttam a főgonoszt.
Amúgy az első rész cliffhangere kapcsán: nemtom, hogy szerepelni fog-e a következő részekben Mr. L, de bárcsak már az Insiders-nél tartanánk  
Amilyen időközönként jön biztos nyomon fogom követni meg értékelni meg kommentálni...stb

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #895 Dátum: 2009. Június 09., 15:08:25 »
Örülök, ha tetszett. Nekem az egyik kedvenc részem ez, az első sztoriból.  

Idézet
Van valami hír a Superman: Rejtett személyiség befejező részéről?
Igen, reményeim szerint most már 1-2 héten belül tényleg kész lesz...  És lesznek még más DC-s cuccok is. jövő héten is lesz Superman/Batman, plusz tartogatok még nektek 1-2 sorozatot. Meg a Tini titánokból is lesz olyan időszak, hogy havi 2 vagy több is ki fog kerülni, amint a NewGen végzett a Végtelen Válsággal.  

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #894 Dátum: 2009. Június 09., 14:43:07 »
Ezer köszönet dr samson és Wearwolfff a Tini Titánok 2. részért. Továbbra is nagyszerűek a történetek. Sőt viccesek is voltak. Az elején Gézengúz és Impulzus(az előbb még nem ismertem fel, hogy ki ő, de később már igen) veszekedés alakult ki a távírányító miatt. Mert Gézengúz a Discoveryt nézte, Impulzus viszont Rajzfilmeket szerette volna nézni. Ez tényleg érdekes volt. A harc is nagyon jól alakult. Mert bekövetkezett valami katasztrófa és az embereket meg kellett menteniük.[span style=\'color:#000000;background:#000000\']A vége egy kissé fura volt, mert megjelent Halálcsapás,a Terminátor. Civil neve Slade Wilson. Impulzus jobb lábát lelőtte. Szegény kölyök nagy fájdalmai lehetnek.[/span]
Nos dr samson az nem baj, hogy a Tini Titánok folytatása 2 hónap után jött ki. Megtudlak érteni, hogy el voltál foglalva.
És hamár DC-s képregénynél tartunk, lenne pár kérdésem. A Tini Titánokból havonta egy rész kerül ki, ahogy a gyerekrészleges Mini Titánok is. Van valami hír a Superman: Rejtett személyiség befejező részéről? Úgy tudom, ezt is tervezitek kirakni. Bár azt is tudom, hogy a fordítója zozi56. Más DC-s képregények szintén havonta lesz kirakva. Az előbb említett Tini Titánok és a Mini Titánok, továbbá A Superman/Batman(amelyből eddig fenn van az 1-2. és a 7. része) és a Supergirl. A Macskanő pedig kéthetente szombaton lesz ki rakva.
Mára ennyi a vélemények további sok sikert kívánok dr samson és Wearwolfff a folytatáshoz!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Június 09., 16:05:07 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #893 Dátum: 2009. Június 09., 10:59:48 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1533&catid=7&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Tini Titánok vol3 02[/a]

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #892 Dátum: 2009. Június 01., 14:36:33 »
Azért imádok a Zsákra járni, mert folyton képesek vagytok kizökkenteni a megszokott olvasmányaim közül és megismertetni valami olyasmivel, amihez addig hozzá se szagoltam amíg itt nem olvastam belőle. Így járok most már a Macskanővel is, és egyre érdekesebbnek találom. Nem kedvelem továbbra sem, de kétségtelenül érdekes. Köszönet érte Talgaby.  

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #891 Dátum: 2009. Június 01., 08:41:17 »
Ha már DC: NewGen-es barátainkhoz kikerült egy újabb adag DC képregény. A Detektív Történetek (még mindig nem bírom megemészteni ezt a címet) és a Zöld Íjász következő száma.

Mivel kedveljük őket, ezért kapnak egy kis ingyen reklámot.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #890 Dátum: 2009. Május 31., 10:09:05 »
Kösz szépen az újabb részt. Kicsit nehéz volt követni, hogy ki-kicsoda, de azért jó rész volt!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #889 Dátum: 2009. Május 30., 23:36:46 »
Kösz a válaszokat akkor úgy látszik nagyobb jelentőséget tulajdonítottam a lex/luthorcorpnak mint ami és köszönöm a Macskanő új számát is. Kezdem egyre jobban megkedvelni ezt a sorozatot, tetszik az identitás válsághoz fűződő kapcsolat és szerintem mind Selina mind Bruce magukhoz illően kezelték az új helyzetet. Kiváncsian várom ezek után Macskanő milyen messzire fog elmenni ebben az összezavart állapotában.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #888 Dátum: 2009. Május 30., 19:02:28 »
Idézetet írta: Kent22
Még egy dolog homályos Lex-el kapcsoltban. Több helyen is olvastam LexCorp/LuthorCorp-ról, de mindig átsíklanak afelett, hogy utóbbi mikor vagy miért alakult meg - (csak annyit tudok hogy a smallvilles orozatba mindigis LuthorCorp volt  )

A LuthorCorp és a LexCorp is létezik egyidőben, bár az utóbbi alakult elsőként. De emellett Luthor-nak több hasonló nevű cége is van, mint a Luthor Technologies, Luthor Industries, Luthor Communications, Luthor Enterprises, Luthor Financial, Luthor Agricultural, Luthor Foundation ésatöbbi ésatöbbi...
Luthor (akármilyen nyilvánvaló hogy az egyik legnagyobb Doktor Genya a DC-ben) hatalmas pénzügyi mogul is, mint amilyen Wayne is, akinek szintén nemcsak egy vállalata van. Szóval szerintem annyira nem igazán fontos különválasztani a LexCorp-ot és a LuthorCorp-ot, mert mindkettő mögött ugyazaz az ember áll.

Smallville... broáf  

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #887 Dátum: 2009. Május 30., 18:33:53 »
Igazad van talgaby, tényleg nem kell aggódni. Én csak egyszerűen meglepődtem, amikor tegnap este észrevettem.
Most a Macskanő 51. számáról írok véleményeket. Érdekes, hogy felpörögnek az események. Nagyon érdekes közjátékok vannak a történetben, pl. Fekete Maszk és Okos Bomba. Azaz Macskanő tudtán kívüli események is vannak. A vége pedig nagyon érdekes volt.[span style=\'color:#000000;background:#000000\']Okos Bomba azért mentette meg Slam Bradleyt, mert ő az apja.[/span]
Ezer kösz a mai képregényért.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #886 Dátum: 2009. Május 30., 18:15:56 »
Frissültünk!
Macskanő v3 51

+++

keildavid: Sokmindent láthatsz így, mert kezdek rászokni arra, hogy előre megcsináljak mindent a frissítéskor. A Macskanő is ilyen. Ha bárki ilyesmit lát, akkor sikeresen rátalált egy frissítésre, amit még nem raktunk ki. De nem kell aggódni.  

Kent: Izé... Luthor sajna az a pont, ahol totál meg vagyok lőve. Annyiszor és annyiféleképpen írták át a történetét, hogy képtelenség kiigazodni rajta. És félreértés, a CoIE célja nem az egységesítés volt, hanem hogy tisztázza, a DC-sorozatok egy univerzumon belül játszódnak, mert addig nem nagyon látszott, hogy a karaktereknek a három nagyon és néhány kósza eseten (pl. Green Arrow/Gren Lantern sorozat) kívül lett volna bármilyen hatásuk egymásra. De nem volt tökéletes az összhang (kapásból kaptunk kétféle Luthort, amiből amúgy pont a Man of Steeles került ki vesztesként), ezért csinálták pár évre rá a Zero Hourt, majd utána több, mint tíz év múlva a Krízist.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #885 Dátum: 2009. Május 30., 18:02:36 »
Még egy dolog homályos Lex-el kapcsoltban. Több helyen is olvastam LexCorp/LuthorCorp-ról, de mindig átsíklanak afelett, hogy utóbbi mikor vagy miért alakult meg - (csak annyit tudok hogy a smallvilles orozatba mindigis LuthorCorp volt  )

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #884 Dátum: 2009. Május 30., 16:13:54 »
Van türelmem bőven.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #883 Dátum: 2009. Május 30., 16:11:25 »
Nem. Talgaby megcsinálta előre a galériába a letöltő oldalt, hogy ne felejtődjön el, csak még a hír és a képregény nem került ki. Türelem.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #882 Dátum: 2009. Május 30., 16:08:26 »
Ne sértődj meg talgaby, de a galérián látom a Macskanő 51. részét. De az nem elérhető. Valami 404-es hibát jelez. Ráadásul ezt tegnap este vettem észre. Ez valami félreértés?

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #881 Dátum: 2009. Május 30., 15:42:33 »
Az elég komoly, kösz a választ. Elkezdtem az első krízistól felvenni Luthorral a fonalat. Azthittem naívan lerendzehetem vol 1 (eredeti) vol2 (első klón) vol3 (második klón? vagy mintha eladta volna a lelkét). Azért nagyjából értem, ahogy elmagyaráztad majd ha napjainkhoz érek vele akkor már remélem teljesen át fogom látni.

Mondjuk ahhoz képest hogy a Végtelen Világok Krízise szolgáltatta azt hogy átláthatóbb legyen az univerzumok elég rendesen maradtak vagy újra elkövetettek ilyen bakikat. Pl. ott van a Supergirl saga amiben bekavartak a krízises Alexanderrel meg vmi csapatával.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #880 Dátum: 2009. Május 30., 15:29:23 »
Kb. 25 éve nincs. De a DC nem is erőlteti, haladnak előre a történetekkel, aztán majd csak lesz valami.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #879 Dátum: 2009. Május 30., 15:07:53 »
Édes Jézus... És van olyan új olvasó, aki ebben a katyvaszban kiigazodik?
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #878 Dátum: 2009. Május 30., 14:58:53 »
Igen is és nem is. Bonyolult, megpróbálom magyarázni...
A Birthright eredeti célja az Ultimate DC megalapítása volt. Newsaramán, CBR-en talán még találni is erre nyomokat, Waid elég sokszor hangoztatta ezt. Aztán mégis maradt az ismert univerzum rebootja, de a válasz a Marvel modernizációjára. Ennek következtében a Man of Steel ugrott mindenestül, ez vette át a helyét.
DE!
A négy ongoing nem követte tökéletesen a dolgot, Waid Superman v2-je igen, meg talán még egy, a többi viszont maradt a Byrne-féle világban. Azt orvosolták aztán egy számban (vmi jubileum, szóval 25-tel oszthatót kell keresni, akit érdekel), ahol keverték a két univerzumot. Alapvetően a Birthright maradt érvényben karakterizálás és erők tekintetében, de néhány dolgot megtartottak régről.
És mindezek után...
A Végtelen Krízis totál lenullázta az egészet. A Krízis utáni Supermannek még nincs amúgy eredete, mindenki Johnstól várja. A Man of Steel jelenleg teljesen érvényét vesztette, a Birthrightot meg a szerkesztőség rég kiiírta a kontinuitásból, szóval az utolsó kérdésdre a válasz az, hogy azt ők cseszték el.

Nem elérhető Kent22

• Indiana Jones
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #877 Dátum: 2009. Május 30., 13:26:50 »
Lenne valami amit nem teljesen értek a Superman: Gyökerek kapcsán. Akkor végülis a történet kontinuitáson belül vagy kívül esik? Ha belül akkor átírta a '86-os reboot-ot kezdve a world of metropolis-tól a  man of steel-en a korai superman címekig? vagy még tovább mentek és semmissé tették Luthor 2x klónozását/visszatértét a halálból? Eddig azthittem, hogy végülis a DC nem sorolja ezt a történetet a fővonalba viszont a weblapjukon a rövid 2oldalas eredeteknél luthornak a birthright szerinti háttértörténetet adták. Azért is bizonytalanodtam el mer volt rá példa, hogy a dc logikátlan dologakat tesz ki a weblapjára.
Nagyon megköszönöm a választ ami képes eloszlatni a témával kapcsolatos sűrű ködfelhőt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #876 Dátum: 2009. Május 29., 11:34:32 »
Az tényleg hasznos cucc, azzal javítottam fel én is egy csomó ezeréves képregényt. Csak vigyázni kell a beállításokkal, és érdemes 2048-ra nagyítani, hogy ott végezd az utómunkákat PS-ben, és onnan kicsinyítsd vissza az oldalakat (szebb a végeredmény). Hátránya, hogy a PhotoZoom finoman szólva is elég számításigényes eljárásokat alkalmaz, eltarthat egy darabig egy-egy füzet felnagítása, ha nincs valami izmos procid.

Nem elérhető dr samson

• HZs-megszállott
  • *
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #875 Dátum: 2009. Május 29., 10:22:51 »
Idézet
Nekem nagyon bevált a PhotoZoom erre a célra.
Kösz a tippet, lehet, hogy ránézek.

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #874 Dátum: 2009. Május 28., 20:27:16 »
Jaj, ne is beszéljetek a spline-okról... pár hét, és vizsgázom belőlük.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
DC kiadó magányos hősei
« Válasz #873 Dátum: 2009. Május 28., 20:17:01 »
Nekem nagyon bevált a PhotoZoom erre a célra.
Ez az új s-spline algoritmus legyőzhetetlen szerintem.
Elboldogulna a 800assal. 1024es nagyításra biztosan és homályosodás nélkül.