HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
talgaby:
Mert a cím a son-sun hasonló hangzású szavak játékára utal, a magyarban azonban a megfelelőjük hangalakja teljesen különböző.
Viszont a "nap" szó már többjelentésű a magyarban, mert egyszerre utal a címben a vörös Napra (ami, mint tudjuk, elveszi Superman erejét), és egyben a 24 órás időtartamként ismert fogalomra is. Nemhibába volt tegnap az a reklámszlogenje, hogy ma vörös napra virradunk. És így vissza lehetett adni a Red Son Rising, Red Son Ascendant és a Red Son Setting címeket is minden gond nélkül.
Aldarion:
--- Idézetet írta: zozi56 - 2010. Január 23., 13:52:09 ---Talgaby, nem Red sun a címe, Red son! :badteeth:
--- Idézet vége ---
Ami azt illeti én is csodálkozom, hogy miért lett a vörös nép fiából vörös nap... :headscratch:
Hogy a történetet is véleményezzem, Sepivel értek egyet. A történet első két része nem valami nagy durranás, de való igaz, hogy a vége miatt mindenképp megéri végigolvasni.
Ben Reilly:
Túl vagyok a második részen is. Batmanből sikerült egy V klónt faragniuk.
zozi56:
Talgaby, nem Red sun a címe, Red son! :badteeth:
keildavid:
Igen, látom, hogy a második része is fenn van. Elolvastam.
A második részben is sok különlegességek vannak. Superman-múzeum, ami egy kicsit olyan volt, mint a Bat-barlang vagy más néven Denevér-barlang, amilyen Batmannek van. Főleg a Dinoszaurusz-szobor miatt.
Batman is teljesen másképp néz ki és a jelleme is teljesen más.
Moszkva városa pedig olyan volt, mint Metropolis és Gotham City.
Elírásokat is találtam. A 86.oldal 2.panelen "öldönkívüli". Hiányzik egy "F" betű. És a 88. oldal 3. panelen a "találkoznnk" szónál hiányzik egy "Ú" betű. Nos ennyi volt az észrevételem.
És ahogy látom hamarosan jön a 3. része is. Ami 17:28 órakor lesz. A főoldalon levő hírbe meg van jelölve az időpont.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése