HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
zozi56:
A fehér keretek nekem se tetszettek.
Galamb:
Én is köszönöm. Érdekes egy képregény, Tarzan karakterét eléggé fölöslegesek érzem eddig, kiváncsi vagyok, hogy amikor összehozzák a két karaktert, mennyire lesz az erőltetetten megírva. A rajz érdekes, végülis tetszik, csak a panelokon belül, egyes szereplők körül elhelyezett fehér kereteket nem vágom. Kicsit mintha a rajzoló (író) az olvasóra akarná erőltetni, hogy mit tartson fontosnak az adott képen.
talgaby:
Brit házneveket általában békén szokás hagyni, ha családnév van bennük. Bár némelyek általánosságban úgy hagyják őket. Azokat szokás fordítani, amik nem családnévhez kötődnek, teszem azt Borostyán-lak.
A britek kicsit különlegesek fordítási szempontból, hisz például csak náluk marad a Lord/Lady eredetiben ahelyett, hogy uram/asszonyom (úrnőm) lenne belőle. Nem tudom, miért van így, ha tippelnem kellene, még a múlt század elejéről jöhet, bár én nagy tömegben az angol krimik kapcsán találkoztam ezzel az eljárással.
Zendülés: preferencia. Igazából annak kéne, de a Lázadás a Bountyn óta a magyar nyelv már nem igazán tart számon olyan különbséget, mint az angol. Gondolom azért is, mert a magyarban egy ideje gyakorlatilag nem létezik tengerész zsargon. (Ami mondjuk tenger hiányában valahol érthető. :))
zozi56:
Sajnos annyira nem volt nagy szám ez a képregény, mint vártam. :( A gorillák túl bonyolultan beszéltek, a regényekben közel sem tudtak volna ilyen bonyolult mondatokat mondani, még csak a szókincsük sem kellene hogy elegendő legyen rá.
(A fordításhoz: ebben a környezetben a hajókon lévő lázadásokat zendülésnek szokták inkább írni. A másik a "Greystoke manor", ez miért maradt angolul? És a 19. oldal második panelében van egy elírás (lesikolázza).)
Zerit:
Superman/Tarzan:
Őszintén szólva, annakidején ezt a minit inkább a rajzoló miatt nézegettem, mintsem Dixon miatt. Carlos Meglia (aki a honosítás alkalmával nevet változtatott Magelára :lol:) egy érdekes stílusú argentin rajzoló (meglátszik rajta az animációs filmkészítésben jártas múlt), már a korai munkái is nagyon tetszetősek voltak, és jó látni, hogy sikerült befutnia a mainstream vonulatban is.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése