HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
Galen:
Boritós poén, ami nem is boritós hanem teljes sorozatos poén: A kryptoni betűket nem csak felhányták a boritóra (a GYÖKEREK felirat alatt) meg a képregényen belül a buborékokba, hanem megalkották (vagyis felhasználták) a Kryptoni ábécét.
Honosításnál rácsaphattunk volna a billentyűzetre hogy legyen ott pár kriptoni betű, de mivel ugyanazokat a jeleket akartuk a boritóra mint az eredetin, ezért szépen bepötyögtük:
Az első boritón ez jött ki: SUPERMAN BIRTHRIGHT KALEL (BIRTHRIGHT-az eredeti címe a sorozatnak)
második boritón: KOBE ASURU CHARGE TO KEEP
Az első egyértelmű. A második viszont a Kobe sírján lévő felirat volt eredetileg.
A képregényen belül pedig: Ezen
az oldalon egyik ős zagyvaságokat beszél. De szó szerint, ugyanis ha behelyettesítünk az jön ki, hogy KRYPTONIAN GIBERISH ami magyarul annyit jelent KRYPTONI HALANDZSA, vagy KRYPTONI ZAGYVA BESZÉD.
Hát ennyi a titok. Amit csak a HZS-sek ismernek szerte a világon.
Gorgonita:
Most nem lapozom vissza, de mintha egy romok alatt lapuló kölyök név szerint is felismerte volna a faluban.
Egybként meg gondolom mindenkihez az áll közelebb, amivel először találkozott, amiért még kölyökfejjel rajongott. Pl annak idején én lelkesedtem a Gil Gerald féle Buck Rogersért (ami egybként teljesen joggal kapta meg a minden idők legrosszabb sf sorozata titulust, de akkor is király ), ami szintén feldolgozás volt, de nekem akkor is az ugrik be előbb, és nem az eredeti.
De van valami abban amit mondasz, mert a Byrne féle túlmodernizált világ, -kijelölt párokkal, inkubátorral, reagálni képtelen tudóstanáccsal, -is támadható a logika terén.
Borítós poén?
Galen:
--- Idézet ---És bár a sírnál megígérik, hogy titokban tartják kilétét, én nehezen hiszem, hogy ennek nem megy híre.
--- Idézet vége ---
A törzs csak annyit látott ebből szerintem, hogy egy "isten" alászált és segített nekik. Azok a törzsektől azért nem kell félni akik egy kólásüveget is szentként tisztelnek. Az már érdekesebb kérdés amit Clark mesél az előbbi "próbálkozásairól". Amikor erejét felfedve megijjedtek tőle...
--- Idézet ---Egyetértek az előttem szólokkal. Ez az eredet csak annyiban jobb a SEMIC-es félénél, hogy szebb a rajz...
--- Idézet vége ---
Óvatosan az ilyen kijelentésekkel. Byrne 1986-ban azért rendesen megtekerte a Kryptont. Hideg, steril. Mint a filmben. Itt az első füzetben azért nem egy "csupaszikla" világot láttunk. Nem hideg épületek, sziklás tájak jelképezték a Krytont. Itt ezt visszaváltoztatták...hála Istennek. Byrne szerint Clark nem a Kryptonon született hanem egy mátrixban (mint egy inkubátor).Vagyis a szülei nem is érinthették meg soha. Azért itt sokkal több érzelem volt az első füzetben, amikor csókot nyomtak a pici arcára és úgy rakták az űrhajóba. A 78-as filmváltozatban ennek egy kutyuléka volt. Steril környezet, ám a picit kézben vitték az ürhajóhoz. Egyébként Byrne-re nagyon hatott a mozifilm. És ami talán a legfontosabb, NEM NYÍRTÁK KI A JONATHAN KENTET. Ma már alapkövetelmény kinyírni a sorozatok, képregények fontos szereplőit. (Ezért hányok a Smallville-től.). Nem képesek máshogy érdekességet vinni a történetekbe. Hál Istennek amikor 1978-ban Donner kinyírta a Jonathan-t azt Byrne nem építette be a történetfolyamba.
Az új képességek tényleg érdekesek. Ez a "látom az adásukat" még elő fog kerülni később. Az auralátásnál nekem a szöveg tetszett a legjobban. "Kitalálhatnék neki valami nevet, ha nem én lennék az egyetlen aki látja". Szerintem ez nagyon életszerű volt.
--- Idézet ---Szóval, a jelhez odaát sok minden tartozott, ezért nem véletlen, hogy épp ebbe a plédbe burkóták a kis Clarkie-t. Legalábbis szerintem épp ez hajtja ki Clarkból, hogy felvállalja, amit az Jor-el az ő küldetésének szánt.Legalábbis szerintem épp ez hajtja ki Clarkból, hogy felvállalja, amit az Jor-el az ő küldetésének szánt.
--- Idézet vége ---
Nekem meg pont ezzel az "azért küldtelek a földre hogy..." című mondattal van a bajom. Egyszerűen tudós volt és megvolt az esze és a lehetősége arra hogy elmenekítse a fiát onnan. Nem volt semmilyen célja, nem akarta ő hogy fényt mutasson az embereknek. Egyszerűen kiszúrt egy sárga napot ami megerősiti fia szervezetét és nem lehet baja. Legalábbis olyan egyszerűen. Azt persze nem tudom hogy belekalkulálta azt, hogy valaki megtalálja ? Etetni fogja, felneveli ? Vagy az ürhajóban lett volna valami életbentartó rendszer ami legalább kaját piát ad neki ? Inkább ez sántít. Ettől függetlenül a jelnek lehetett nagy jelentősége a bolygón. Sőt volt is. De itt az anyja egyszerűen letépett egy függönyt és belecsomagolta. Életszerű.
Scarf:
Egyetértek az előttem szólokkal. Ez az eredet csak annyiban jobb a SEMIC-es félénél, hogy szebb a rajz...
Galen:
az S-jelről a közeljövőben lesz értekezés egy gyökerek végén...érdekes.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése