HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
DC kiadó magányos hősei
FaNaTiC:
Az én (OFF) véleményem az, hogy ha a magyar kiadók embargo alá veszik a honosító oldalakat, attól én még ugyanúgy nem fogom abbahagyni a honosítást, csak nem rakom ki őket addig, amíg egy sorozat be nem csődöl, vagy be nem jelentik, hogy nem folytatják, ahogy ez már oly sokszor előfordult. Addig meg jó lesz majd a gyerekeknek a családban...
A Supergirlnek örülök, bár meglep a választás.
dr samson:
Mondjuk nagy részt egyet is értek Sepivel, és azon belül is a hozzászólásnak a második felével: mert ha már tényleg tudják, hogy mit adnak ki, akkor azt miért nem lehet kijelenteni? És akkor nem lenne az, hogy egy oldal nem szedi le időben a honosítást vagy elkezdik csinálni, amikor már a kiadó régen tudja, hogy mit akar...
Sepi:
Annyit azért mondok a kiadók védelmében, hogy ilyenkor jön elő az a faramuci helyzet, hogy most a honosítást mennyire lehet legálisnak vagy illegálisnak nevezni. Hiszen ők hivatalosan nem is tudhatnak a honosító oldalak létezéséről, mert abban az esetben, ha nyiltan felvállalnák, hogy tudnak róluk, a külföldi kiadók üzletpolitikájának a szellemében hivatalosan is fel kellene lépniük a honosító oldalak ellen, mert az ő szemszögükből amit mi csinálunk, az igenis illegális. Csak a hazai kiadók még mindig úgy vannak vele, hogy nem tudják megitélni, hogy most valóban árt vagy használ az eladásaiknak a honosító oldalak képregénynépszerűsítési mozgalma. Tehát ezért érthető, hogy nem nézik napi szinten ezeket az oldalakat.
Azt persze én sem értem, hogy miért kell ennyire titkolózni. Mert azt persze megértem, hogy amíg nincs a kezükben a szerződés, akkor addig nem verik nagydobra, hogy mit is akarnak, hiszen azért ők sem akarnak csalódást okozni az olvasóknak (mint pl az Iron Man könyv esetében is történt). De ha már megvan a szerződésük, akkor miért nem tudják bejelenteni, hogy: "na, gyerekek, ezt és ezt fogjuk kiadni hamarosan". Mert abban is biztos vagyok, hogy ennek a Supergirl tpbnek sem ezen a héten jött meg a szerződése.
dr samson:
Ha nem ő a főnök, akkor én kérek elnézést. Akkor a Képes Kiadó képregény.netes szóvívője.
talgaby:
Amit a doki mond, az igaz, viszont a kiadónak annyiban igaza van, hogy ő nem is nézheti azt a foglalási listát (plusz külön ez fel se volt tüntetve rajta, direkt). A kiadóval csak annyiban nem értek egyet, hogy ha az Arkhamnál képesek voltak közvetítő útján cselekedni pár napon belül, sőt, két emberen keresztül az xfanzine Daredevil v2-je is lekerült, akkor az elmúlt hetekben nem akarom elhinni, hogy senki se szólt nekik, hacsak nem tartották szokásuk szerint teljesen feleslegesen titokban a dolgot mindenki előtt, ami egyszerűen nonszensz szerintem (nem az, hogy nem szólnak, hanem ez a paranoia-szerű információ-visszafogás). De jelen esetünkben a dolog, akármilyen fura, igen bőven az én hibám is, ugyanis én meglehetős pontossággal (80-90%) már jóval a honosítás megkezdése előtt tudtam, hogy ez lesz az a bizonyos kötet, szóval a fórumot is olvasóktól én külön elnézést kérek, hogy az egyik kis saját játékomba - mert ez az egész az volt - ilyetén módon belekeveredtek. (Bár az ügy még mindig közel sem olyan ciki a részünkről, mint a 300-ügy.)
Btw, ő nem a Képes főnöke.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése