HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (241/349) > >>

zozi56:
Nem, az eredetiben nem láb volt, hanem "league". Egy league nagyjából 5,5 kilométernek felel meg, de Verne a flanszia league-re gondolt, ami kb. 4 kilométer. A magyar könyvcím egyébként 20000 mérföld a tenger alatt.

talgaby:
Eredetileg sinte biztos, hogy 20.000 láb volt (Verne, ugye), így ja, benéztem, 9600 (vagyis magyarul inkább 10e) méter volt az.

dr samson:

--- Idézet ---Nem elírás egy nullával az a kilencvenhatezer?
--- Idézet vége ---
Nem. Én is néztem nagyokat a fordítás közben, de hát ez van. Nem ez az első furcsa dolog, amit képregényben lát az ember.  
Az első oldalakra, meg az magyarázat, amit lentebb írtam: ez az Our World's at War felvezetése is, és az első oldalak ahhoz kapcsolódnak. Később lenne nekik értelmük, ha tovább haladnánk a sorozattal, de ezek most igazából nem lényegesek.

--- Idézet ---Flash ajándékán meg mégjobbat.
--- Idézet vége ---
Nekem mondjuk a marsbéli vadász ajándéka tetszett a legjobban, meg hogy nem akart belőle adni Plasztikembernek.

grey gargoyle:
superman 165

ööö...
96000 méterre a tenger alatt?
Mivaaan?
A föld legmélyebb tengeri árka kb 11000 méter mély? Hogy van ott egy növényekkel teli tengerfenék?
Nem elírás egy nullával az a kilencvenhatezer?  
Egyébként tetszett a történet, nemigen szoktam a marvelen kívül más kiadók képregényeit olvasni, véleményezni meg végképp nem, de ha már írok ide, akkor egy röpke köszönetet megérdemel.
Jó ötlet, hogy egyenként felkeresi a liga tagjait, és az még jobb ötlet, hogy mindegyiket más rajzolta. Jópofa az is, hogy milyen ajándékokat talál ki. Pl Zöld lámpás ajándékán jót somolyogtam.  Flash ajándékán meg mégjobbat.
A Batmanes történetnek nagyon tetszett az a darkos hangulata. Lois nagyon dögös a végén.    
Így önmagában olvasva az első oldalait nem igazán értem, de gondolom nem is az a lényeg.
A rajzolók közül egyik se fogott meg igazán, még a legjobban talán a Wonder Woman részének rajzai jöttekbe. (ian churchill)

Köszönet ezért is.

dr samson:
Hát igen, azok a csodás 90-es évek...  

Amúgy, ha valakit érdekel, a Superman sztori nem csak a President Lex része, hanem már a felvezetője is a 2001-es nagy DC eseménynek, az Our World's at Warnak.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése