HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

DC kiadó magányos hősei

<< < (213/349) > >>

Aldarion:
Jelentem, a hibát lokalizáltam és kijavítottam. Innen már a tisztelt kollégákra vár majd a dolog, hogy kicseréljék. Ami az i. e. részt illeti az valóban elírás volt, ezért javítottam, de a dátumot nem, mivel egy ilyen történelmi személyről szinte minden könyv mást ír - tudom, anno négyben is utánanéztem, mit lehet tudni róla - de így is képes voltam elírni...  Igen, ez ciki... De ez van. Mindenesetre köszönet az észrevételért. Örülök, hogy van aki teljesen komolyan veszi a "Pozitív/Negatív vélemények" elnevezést. Kissé ugyan megleptél, de cseppet sem bánom, hogy rám szóltál emiatt.

zozi56:

--- Idézetet írta: Magnus ---Nem tudom, hogy a fordítók esetleg az eredeti író követte el ezt a mulasztást, de egy nagy múltú weboldalnak illik erre is odafigyelni.
A szöveg szerint Szent Sebestyén i.e. 304-ben halt meg. Szent Sebestyén keresztény szent, akit hite miatt kétszer is halálra ítéltek. Mivel időszámításunk Krisztus születésétől kezdődik, ezért abszurdum, hogy i.e. élt volna!!! (Egyébként a halálát 287. január 20-ra datálják, de ez persze feltevés. Annyi bizonyos, hogy január 20.-án emlékeznek meg róla.)
Tehát, kérem a Hálózsák szerkesztőik, ha módjukban áll, minnél előbb javítsák a tévedést. Csak egy "u" betű, de mégis igen fontos.
--- Idézet vége ---
Köszi, hogy szóltál, továbbítom az illetékesnek, hogy javítsa ki. A honosítás sajnos rohamtempóban készült, és az átnézésével is nagyon kellett sietni, azért maradhatott benne egy ilyen hiba.

szerk.: Javítva.

dr samson:

--- Idézet ---Zöld Lámpás 59: Nem volt olyan rossz. Az eleje tetszett, de a végére kicsit leült számomra. De a rajz kárpótolt. És végre láttam Donnát is képregényben. cool.gif
--- Idézet vége ---
Na végre, Mike megérkezett.  Örülök, hogy a Zöld lámpás tetszett. Én abszolút nem vagyok oda a karakterért, de ez a karácsonyi sztori annyira megtetszett, hogy lefordítottam. Idén Flash lesz karácsonyra, illetve elvileg gabynak lesz egy nagy karácsonyi DC projectje, amit majd jövőre én folytatok. És itt jegyezném meg, hogy aki ismer karácsonyi DC sztorikat, az jelezze.  
Ja és Donnával előbb-utóbb  többet is találkozhatsz majd a NewGen oldalán.  

--- Idézet ---Viszont az érdekelne, miért volt annyira pipa a végén Superboy.
--- Idézet vége ---
Nos, úgy terveztem, hogy erről a második számban majd lesz egy összefoglaló, de mivel úgy döntöttem, hogy honosítom az egész Teen Titans v3-at, ezért még sem lesz. De maradjunk annyiban, hogy olyasmit tett (illetve olyasmire kényszerítették), amire nagyon nem büszke. De erről pár dolog majd holnap kiderül...  

--- Idézet ---És tuti, hogy le fog lőni Doki, de még mindig nem értem, miért van annyira oda Karáért.
--- Idézet vége ---
Hát mert ő Kara Zor-el, egy földre szállt angyal...  És igen, le foglak lőni...  

--- Idézet ---Superman v2 165: Ez volt a legjobb. Szupi aggódása teljesen jogos volt, és érdekes a többiek hozzáálása. Az ajándékok meg hatalmasak, Jonn, Flash és Zöld Lámpás ajándékán hangosan felröhögtem. A többrajzolós megoldás is nagyon bejött, de nem tudom megmondani, ki tetszett a legjobban.
--- Idézet vége ---
Szerintem is jó volt, nekem is nagyon tetszett, mikor először olvastam. Idén karácsonyra Szupival egy Action comics fog majd jönni.  

--- Idézet ---1.Mini Titánok:gyakorlatilag a Marvel Minik DC-s változatai ők... coffee.gif
--- Idézet vége ---
Ezt soha nem is tagadta senki...  Mindenesetre örülök, hogy elolvastad.

Ja és végül annyit, hogy szépen megkérek mindenkit, hogy értékelje már visszamenőleg is a képregényeket, ha van egy szabad fél perce. Pl a Supergirl első számára, vagy a Tini titánok tpb-re nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen értékek jönnek ki.

Magnus:
És elnézést a saját gépelési hibáimért, már ideje nyugovóra térnem.

Magnus:
Sziasztok!

Nem sűrűn szoktam fórumra írni, de most fontosnak tartom, hogy alábbi észrevételemet közöljem veletek.
Vajmi kevés hozzászólni valót találtam eddig a képregény témájában, hiszen engem leginkább a rajzi teljesítmény izgat, abba pedig kevés beleszólása van egy honosítónak. (leszámítva, hogy talán igyekszik az eredetihez hű formát megtartani)
A fordításokkal is mindig elégedett  voltam, néha akadtak fura megoldások, de nem volt gondom egészen mostanáig.
A "Batman: A végzet, mely elérte Gothamet" kötet elég terjedelmes darab, nyilván nem lehetett egyszerű megcsinálni. Viszont egy (súlyos!) hibát mégis tartalmaz. Oliver Queen jelenetére gondolok a 90. oldalról. Nem tudom, hogy a fordítók esetleg az eredeti író követte el ezt a mulasztást, de egy nagy múltú weboldalnak illik erre is odafigyelni.
A szöveg szerint Szent Sebestyén i.e. 304-ben halt meg. Szent Sebestyén keresztény szent, akit hite miatt kétszer is halálra ítéltek. Mivel időszámításunk Krisztus születésétől kezdődik, ezért abszurdum, hogy i.e. élt volna!!! (Egyébként a halálát 287. január 20-ra datálják, de ez persze feltevés. Annyi bizonyos, hogy január 20.-án emlékeznek meg róla.)
Tehát, kérem a Hálózsák szerkesztőik, ha módjukban áll, minnél előbb javítsák a tévedést. Csak egy "u" betű, de mégis igen fontos.
Egybként az oldal új formájával és a képek megjelenítésével maximálisan elégedett vagyok.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése