HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Todd:
Egyet se mentettem le, csupán kijegyzeteltem párat (hiába ilyen mardi vagyok, amit fontosnak érzek, azt még papirra írom le).
Már önmagában a Wikipedian is írnak párat (de ez még nem túl hivatalos), de ha mélyebben el akarsz merülni a témában, akkor az ott bejövő linkekben vadászgass.
Az 1970-es Highgate temetői eset például már biztosan benne lessz a Strigoi-ban is.
Meg manapság divat, hogy mindenki vámpírnak képzeli magát, így ne lepödjünk meg, ha egy két sorozatgyilkos is így tesz.
A történelmi buckára a válaszom: az is történelmi tény, hogy nagyon sok kersztest vádoltak sátánizmussl (és ítéltek is halálra) a Bephomet kultusz miatt. Félre ne érts, én ezzel nem azt akarom mondani, hogy Dracula vámpír volt, mert ezt az egész Dracula kultuszt csak annak köszönhetjük, hogy Stokernek tetszett ez a név.
Valóban figyelmen kívül hagytam ezt, mer ennyire mélyen vallási dolgokba nem akartam így az elején belemenni, késöbb még lehet, hogy visszatérek Vlad-ra.
Amúgy még bármilyen észrevételt szívesen fogadok.
cornelius:
Akkor már ketten vagyunk...
Daredevil:
Ezekből a hivatalos feljegyzésekből tudnál eljutattni nekem néhányat?
Amúgy a képregény jó volt A történet érdekes. Egy kis történelmi logikai bucka van benne. Bár Vlad Tepes Drakula kegyetlen egy állat volt, de történelmi tény, hogy az egyházra felesküdött keresztes lovag volt. Ezek kívül nagyon jó és élvezetes a sztori. A rajzok szokatlanok, de pont ez adja meg az ízét a dolognak. Ez folytatásért kiállt.
Todd:
Örülök, hogy vannak érdeklődök, akkor érdemes volt melózni vele.
A törzsek saját ötlet volt, és asszem le se tagadhatnám, hogy a Legacy of Kain című játékprogramból ered, amúgy a többiben tényleg igyekeztem a lehető legjobban ragaszkodni az szlovák, és román vámpírmítoszokhoz. A törzsek nevei szintén román szavakból erednek.
Amúgy, hogy elkezdtem kutakodni a témában megdöbbentően sok hivatalos vámpírfeljegyzést találni, rendörségi jegyzőkönyvek, meg ilyesmik, még a 90-es évek után is bőven akad.
Ezeket persze majd igyekszem beleszőni a történetbe.
Amúgy már a második rész is kész, már csak a szövegbeszúrást kell befejeznem, úgyhogy nem kell sokat várnod.
Galamb:
Elolvastam a Kaszáska és a Strigoi első számát is. Mindkettő nagyon tetszett. A Kaszáskának szinte minden oldalán volt valami, amin felröhögtem, érdekes kis baráti társaságot hoztak össze az alkotók. A honosítás is pazar.
Strigoi: a vámpír mitológiának csak az alapjait ismerem, úgyhogy kifejezetten érdekes volt meg tudni néhány új dolgot (a különböző törzsek szintén a mitológia része, vagy az saját ötleted volt? Mindenesetre kiváncsi leszek rájuk). Az meg hogy magyar képregény, és itthon játszódik még jobbá teszi. Gratulálok és kösz szépen!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése