HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Sepi:
Hát igen, mivel ott nem nagyon ragozzák a főneveket, nehéz lesz kitalálni. Ahogy néztem, elvileg a szó mai elterjedt neve a franciából ered (gondolom főleg Marseille Tarotnak köszönhetően), de ezzel ellentétben mégis a köztudatban nálunk mindenki kiejti a szó vég t-t is. Szóval ez tényleg egy nagyon kemény dió. De lehet úgy nézni, hogy minden nyelven máshogy ejtik, mint például a J betűt is.
inferno:
--- Idézetet írta: SithLord ---Üdv! Grétsy Inferno László!Igazad volt a "kötözködni"-vel kapcsolatban..szánom-bánom..ujjbotlás volt
--- Idézet vége ---
Akkor a házi feladatod az lesz, hogy előveszed a füzetedet és leírod 100x.
Sepi: Értelek. Érdekes az elképzelés, bár sztem valószínűtlen, többek között pont abból következően, hogy többször is említi a kártyákat, azok kiejtése pedig így hangzik angolul (is). Mivel az alkotó sehogy sem jelezte az olvasónak, hogy más kiejtést képzelt el a logika azt diktálja, hogy "t"nélkül használjuk. (Huh, ez kicsit "Sokkolós" lett...) Mondjuk ez az angol szövegből sosem fog egyértelműen kiderülni; csak nekünk van ilyen szép (és bonyolult) nyelvtanunk, hogy ez problémát okozzon.
Balint:
Bocs, hogy megszakítom a nyelvtanórát
De szerintem marha jó lett mindkét honosítás:D
Tőlem akár maradhat Tarot, Tarot és a Dark Days rajzstílusán sem kell változtatni:D:D
Esetleg annyival elégedetlenkednék, hogy miért kell várni jövőhétig a folytatással:D:D:D
Sepi:
--- Idézetet írta: inferno ---Miért kerülne más megvilágításba? Nem tudom mire gondolsz, de attól, hogy nem kiejteni, csak olvasni akarod az írásmódnak ilyennek kellene lennie:
--- Idézet vége ---
Én értem, hogy mire gondolsz, és nem is vitatkozom veled, de mivel itt a képregényben a Tarot névként szerepel, azért kerül más megvilágításba, mert egyáltalán nem tudjuk, hogy az alkotó hogyan képzelte alkalmazni ezt a nevet. Bár többször mondja Tarot, hogy a kártyáktól ered a neve, attól még ha ő úgy használja, hogy a szó végi t-t is ejti, akkor vagyunk más helyzetben. Erre egy egyszerű példa, hogy mondjuk a Zoltán név a Szultánból ered, és attól, hogy ezt még tudja az ember, Zoltánnak ejti, nem Szultánnak. Tehát lehet, hogy az alkotó is direkt Tarotnak nevezte a főshőst nem Tarónak. Remélem érthetően fejeztem ki magam.
SithLord:
Üdv! Grétsy Inferno László!Igazad volt a "kötözködni"-vel kapcsolatban..szánom-bánom..ujjbotlás volt
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése