HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Galamb:
Köszi a Prédikátor újabb részét! Zseniális volt ez a rész is, és tényleg tartogatott csavart. (Én arra számítottam, hogy Si és Bridges együtt gyilkoltak, az elég sablonos fordulat lett volna, viszont így, morbid humorú és Bridges karakteréhez jó illő fordulat volt). Tetszett, hogy Tool végül mégis hős lett, és a kis utalások a szereplőkjövőjére az utolsó oldalon is bejött. És asszem mielőbb megrendelem a 4 kiadot kötetet.
Galamb:
Én is köszönöm, nekem is ez a rész tetszett a legjobban. Tényleg újszerű ésa egyedi a vámpirok és York ábrázolása (különössen az a motívum tetszik, hogy egy csomó rájuk vonatkozó jellemző csak a halandók általterjesztett legenda).
Aldarion:
Örülök, hogy mások is így gondolják, ugyanis pont ez a rész volt az, ami annak idején még a regény olvasásakor rádöbbentett, hogy ez nem csak egy vámpírsztori a sok tucatnyiból, hanem egy a horror műfaj klasszikus hagyományainak mindenben megfelelő rémtörténet, számos csavarral. Ami engem teljesen megragadott benne az a vámpírok újszerű ábrázolása, az, hogy félredobja az "elkárhozott élőholtak vagyunk" klisét és valami egész más nézőpontból mutatja be az általa életre hívott vérszívókat, York életútja pedig merőben szembe megy az akkor még általánosságban elfogadott alappal, vagyis azzal, hogy a vámpírok gonosz teremtmények.
Jelzem a regény '82-ban jelent meg először, akkor még gyakorlatilag talán csak Anne Rice "Interjú a vámpírral"-ja tette meg a vámpírt gonosz lényből "hősnek". Mivel akkor még nem létezett ez a manapság divatos "a vámpír az kúúúl" felfogás, így gondolom elég érdekes egyedi ötletként robbanhatott be a piacra...
zozi56:
Szerintem eddig ez a rész volt a legjobb, kösz érte. Magamtól szinte biztos, hogy nem álltam volna neki elolvasni.
keildavid:
Érdekesen halad a Lázálom történet. Az 5. részben részletesebben kiderült, hogy kicsoda is ez a Joshua York és hogy a múltba miket követett el. Igaz, az előző részbe is utaltak arra, hogy Joshua egy vámpír.
A történetben csupa sok véres jelenetek vannak, ami horror képregényekbe fordul elő. Tényleg jó, izgalmas, akciódús történet.
Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése