HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
avman:
--- Idézet ---Hát ennyit tudok én írni a Holló v2. első négy részéről.
Nekem teljesen elnyerte a tetszésem és már bánom hogy eddig nem olvastam el.
Holnap (illetve már ma) megnézem a filmet is.
Gratula hozzá a készitőknek worship.gif fanboy.gif
--- Idézet vége ---
ami nem volt kevés és átkozottul jólesett... asszem összesen kb ennyi leütésű észrevételt kaptnuk idáig minden munkánkról...... komolyan, mintha hájjal kenegetnének...
próbálok valamiket itten reagálni...
de előzetesen
>>Holnap (illetve már ma) megnézem a filmet is.<< ehhez ha esetleg nem szinkronosan nézed, csináltunk egy javított feliratot (az első részhez, nem az angyalok városához)
itt lelheted fel : http://avman.uw.hu/crowdvdrip.rar illetve a feliratok.hu -ra is feltöltöttem, némi reklámmal a csatolt olvassel fájlban...
>>Az epilógus is nagyon klassz a végén<<
azóta készült egy rivjú (ennek egy jó része is átkerült) a http://www.endless.hu -ra az eredeti képregényről, amely szerintem mestermű a maga nemében..
>>Ami nem tetszik csak az hogy egyes részeknél a bubikban eléggé összefolyik a szöveg<<
elméletileg már toltam betűtípusok space-én... melyik fajtában láttad, amelyikben Eric szövegeit írtam, vagy a simában...az utolsókban is voltak? mert elméletileg az a 3-ik számig még csiszoltam a betűket, azóta végérvényesnek vettem, de akkor lehet h megint elő kell venem a font creatort és tovább pofozgatni ezt...
>>A második rész boritója már sokkal világosabb ami arra engedi következtetni az olvasót szerintem mintha a második rész kicsit kevésbé darkos és kicsit világosabb, vidámabb rész lenne. <<
ne tudd meg mennyi melóm volt abban a honsított borítóban... és a végén egy hülye húzással rosszabb módszer és verzió mellett döntöttem... szóval lehetett volna jobb is
>>Ami még hihetetlenül tetszik az mikor megölte Sarah anyjának a drogos pasijár Mókást, és a falra írtátok magyarul hogy: Na ez Vicces! Na az halál profi lett.Hatalmas gratula <<
abban is volt meló bőven, de érdekes már nem annyi... pedig a borító előtt álltam neki... és mégis sokkal jobb lett:D
>>A rajzok ismét nagyon jók voltak bár párszor Eric leginkébb Jokerre emlékeztetett a Batmanből.<<
sajnos már más rajzolta... és az eredeti rajzoló csak az uccsó részek valamelyikében fog visszatrérni:((((((
Várom a folytatást.
ezek után mindenképp:)))
valameilyik este nekiesek a köv-nek... a nyersfordítás már megvan
szóval köszönöm a kimerítő értékelést és tapasztalatokat....
Micho:
--- Idézet ---Szóval köszönet a történetért a honosítóknak, és kíváncsian várom a folytatást!!
--- Idézet vége ---
örülünk, hogy neked is tetszett, nem gondoltam volna ilyen népszerű lesz így megpróbáljuk minél hamarabb folytatni, ugye még 3 rész van hátra (ez Porthos-nak is szól, több részről nem tudok)
Drake:
Nos, én is elolvastam a Nightside-ot. A történet tetszett ("farkasemberes vámpíros, szerintem" ), a rajzok is szépek, nincsenek túlbonyolítva (bár a nők a partyn kicsit hasonlóan néznek ki).
A magyarosítás is jól sikerült, a beírás a (szokásos) magas színvonalú Zsákos minőség , a fordítás pedig szinte tökéletesre sikerült (nincsenek magyartalan kifejezések, ami abszolút pozitívum).
Szóval köszönet a történetért a honosítóknak, és kíváncsian várom a folytatást!!
Spidáj:
Na ezzel a hozzászólással jó közel kerültél a fórumjáték megnyeréséhez
Na nekiültem elolvasni a hollókat.
Elolvastam az első 2-t és írtam róluk vagy 100 sort , erre magátol kikapcsolt a gép és kezdhetem előről (gondolhatjátok hogy enyhén ideges vagyok...)
Na akkor előről:
HOLLÓ V2. 001 [/color][/b]
A boritója elég sötét, darkos de megy is magához a képregényhet ami leginkább egy bevezető szerintem.
Ami nagyon tetszett a kredit oldalon hogy megköszöntétek egy eggyüttesnek a magyarosítás közben biztosított hangulatot.
Maga a képregény rajzolásilag gyönyörű nagyon megfogtak a rajzok.
MEg a sztori is maga.
Sajnos a filmet (még) nem láttam, de ezek után tuti +nézem. Nagy tetszik.
Az epilógus is nagyon klassz a végén, magamtól szerintem soha nem találtam volna ennyi különbséget a Varjú és a Holló között, de csak ha jobban belegondolok jövök rá hogy az eredeti cím Crow és nem Rawen.
Ami nem tetszik csak az hogy egyes részeknél a bubikban eléggé összefolyik a szöveg, ennek magyarázatára 2 lehetőséget találtam:
- mikor csináltátok, éppen beragadt a szóköz ezért nem is használtátok
- azokon a részeken annyira sok a szöveg hogy máshogy nem fért volna ki
Azt hiszem a második a helyes verzió.
Lényegében nagyon tetszik az első rész.
HOLLÓ V2. 002[/color][/b]
A második rész boritója már sokkal világosabb ami arra engedi következtetni az olvasót szerintem mintha a második rész kicsit kevésbé darkos és kicsit világosabb, vidámabb rész lenne.
Erről persze szó sincs, ami még szerencse is mert nem illene a képbe.
Ennek is nagyon tetszik a sztorija.
Az első szembetűnő változás az első résszel szemben hogy Eric beszerzett egy kabátot.
Ami még hihetetlenül tetszik az mikor megölte Sarah anyjának a drogos pasijár Mókást, és a falra írtátok magyarul hogy: Na ez Vicces!
Na az halál profi lett.
Hatalmas gratula
A rendőrséges rész is nagyon tetszik, főleg az hogy végig fekete fehér csíkos a háttér a redőny miatt, tisztára a régi nyomozós filmek hangulatát kelti bennem.
Tipikus, redőnyön át betüző gyenge fény, lámpafénynél dolgoznak, dohányfüstben kávé mellett, rossz kedvel.
Nagyon eltalálták a készítők, nagyon jól sikerült a magyarosítás is.
HOLLÓ V2. 003[/color][/b]
Az eddigi kedvencem.
A boritó eddigi legjobb, nem túl sötét, nem túl világos, pont tökéletes.
A sztori is a kedvencem eddig mer volt visszaemlékezés arra hogy haltak meg.
Nagyon durva volt az a tévedés.
De a börtönös rész klassz volt, az tetszett.
Meg a rendőr is hagy maga után kérdéseket, szal van már egy elvarratlan szál a 4. rész felé.
A rajzok itt is iszonyat jók, és a magyarosításra sinc semmi panasz. Sőőt.
Szóval ehez is gratula
HOLLÓ V2. 004[/color][/b]
Ennek is állati klassz a boritója.
A sztori is nagyon klassz.
Bár ez a rész főleg az öreg hölgyről szólt.
Nagyon szimpatikus volt.
A rajzok ismét nagyon jók voltak bár párszor Eric leginkébb Jokerre emlékeztetett a Batmanből.
Mindent egybe véve nagyon tetszett.
Hát ennyit tudok én írni a Holló v2. első négy részéről.
Nekem teljesen elnyerte a tetszésem és már bánom hogy eddig nem olvastam el.
Holnap (illetve már ma) megnézem a filmet is.
Gratula hozzá a készitőknek
Várom a folytatást.
avman:
--- Idézet ---A Holló 2-höz lenne egy hozzáfűznivalóm: a The Cat In The Hat hivatalos magyar címe A Macska - Le a kalappal!
--- Idézet vége ---
tudom, de nem érdekelt különösebben... mint ahogy van egy hivatlos Nietzsche -idézet is "Ha sokáig nézel a mélységbe, a mélység is beléd néz." aka "Who ever fights monster should see to it that in the process he does not become a monster" A Jón és Rosszon túl aka Beyond Good and Evil... sőt elárulom az előző részben volt egy idézet a Hamletből, amely nem az Arany János-i szöveggel került bele, hanem az enyémmel >>> alkotói szabadság amely jelen esetben ehhez a környezethez idomult...
képzeld el a Macska - Le a Kalappal -t a szövegben... gáz... vagy a Nicse-idézet helyébe a másikat... amúgy köszi... egy jó, pont látom figyelsz:D
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése