HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Spidáj:
Engem a kissrác (az álmosvölgyben aki a főszereplő kis segítőtársa) a szépség és szörnyeteg disney változatból a gonosz csávó (hagston talán vmi ilyesmi nevü a szemét csávó aki magának akarja a csajt és majdnem +öli a szörnyetegetÖ na annak a csávónak a kis csicskása.
Arra emlékeztet.
ez a copfos haj.
+ minden
tökre hasonlít külsőre
regnar:
Valamikor régebben - azaz jó pár hónapja már megemlékeztem a Hollow-ról.. Nem egy nagy eresztés.. sajnos. Csak meglovagolja a történet egyes elemeit. Erősen felejthető.. Bár ez az én véleményem csupán.
UI:a Mozi topic 17-es oldalán találod a hozzászólásomat a témában, mármint HOLLOW
Abban igazad van, hogy vannak olyan képregények, ahol annyira akarták, hgoy hasonlítson, hogy nem sikerült túl fényesen. - Lásd Terminator 2 filmképregény, bár ide sorolnám a batman és robint, valamint a legújabb EPIII filmképregényt is. Ott sem találták el igazán a karaktereket.
Dórika:
Nos az ilyen sok vélemény és hozzászólás igazán tettekre sarkalja a honosítókat
--- Idézet ---a szereplőket még nagy jóindulattal sem lehetne beazonosítani.
--- Idézet vége ---
Megvallom őszintén én kifejezetten örültem neki, hogy a rajzoló nem a film alapján alkotta meg a szereplőket. Már a képregény többek által kifogásolt grafikai stílusa miatt is. Ezen kívül láttam már olyan film alapján készült képregény, amelyet pont azzal rontottak el, hogy annyira a filmbeli szereplőket akarták megmintázni - sikertelenül.
Apropó film. Látta valaki a folytatást, amit The Hollow címmel mutattak be. Vélemény...???
Erről a filmről van szó.
Vincu látod milyen érdemes a HálóZsákot sűrűn látogatni
kaine:
Elolvastam én is és újfent köszönet érte Dórikának, hatalmas!
Nagyon hangulatos volt, érdekes és tök jó tényleg. Ritkán lehet ennyire jó (film) képregényt találni, azok közül, amiket még nem ismersz.
A rajzokkal se volt semmi bajom, illettek az 1799-es évhez, a fordítás is jó volt és a történet is visszaadta a filmét.
Volt ebből könyv is?
regnar:
Álmosvölgy legendája.
Érdekes egy képregény lett ez az álmosvölgy. Grafikailag nagyon hullámzó. van benne pár kép, amely a régi Botond magazin egyes képregényeit idézi. Nincs az egésznek egy egységes stílusa.. vagyis van, csak pár rajz kicsit elüt a többitől, és ez megtöri az összképet-- Legalábbis számomra. Kicsit szokatlan, és néhol nagyon "szájbarágósak" túl körvonalazottak a rajzok, de legtöbbjük szépen mutat. A színek is nagyon jók, valamint az árnyékolt részek kifejezetten szépre sikeredtek. Nem egy szokványos filmképregény (MErt az, ahogy a felirat hírdeti), a szereplőket még nagy jóindulattal sem lehetne beazonosítani. (Na jó, nagy jóindulattal be lehetne.) Amúgy nagyon jók a karakterek, TÉNYLEG karakterük van, és ez köszönhető a rajzstílusnak. Szerintem jó a rajzok stílusa, a kisebb hullámvölgyektől eltekintve.
A borítón tetszik, hogy megmaradt a Sleepy Hollow felirat, és felé került a magyar.
Magáról a történetről, azt hiszem nem kell különösebben beszélni, a film cselekménye nagyjából felfedezhető a képregényben, a regényhez meg természetesen ne hasonlítsuk...
A beírás és elkészítés nagyon jóra sikeredett, szépek a könyvek lapjai is magyarul. a mondatok jól érthetőek.
Összességében. Kelly Jonestól láttunk már jobbat is, de szerintem eléggé hangualtos képregény az Álmosvölgy. Szép színekkel, jó karakter-ábrázolással. A beírás és retus, valamint egyéb munkák szintén jól sikerültek. Tetszett.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése