HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Horror és felnőtt képregények

<< < (290/398) > >>

talgaby:

--- Idézetet írta: hegyitomi ---Mágia, erőszak,szerelem,ármány, rontás,békák, ódón kúriák, rémisztő hárpiák  , ijesztő és kedves lények, ősi könyvek, leszboszi erotika, szíven átdöfött karó, sárkányok, szárnyas macskák, elhagyott, és nemkivánatos elemek által látogatott temető, elfeldett tudományok na és persze az elmarathatatlan pentagramma volt a ma esti olvasmányom.
--- Idézet vége ---
[/font][/font]Hűha! Ilyen kritikát se kap minden nap az ember.

--- Idézet ---Remélem még sok folytatást megér ez a sorzat és ugyanilyen fordulatos lesz mint eddig.
--- Idézet vége ---
Ha rajtam múlik, akkor megy majd folyamatosan.  (És gondolom ezt Dórika se bánja). HOgy ilyen fordulatos marad, azt nem tudom garantálni, mert majd egy résznél egy kicsit leül a sztori, bár ez szándékos. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ott inkább a vizuális erősségeire épít majd.
--- Idézet ---Tehát akkor nem is marad más minthogy köszönetet mondjak és virágesőt meg minden ilyesmit kivájnak a honosítóknak Talgabynak és a Hálózsák legszebb vrágszálának Dórikának
--- Idézet vége ---
A HZS virágszála már megköszönte, nekem is illik. Köszi a nem mindennapi lelkesedést tükröző kritikát. Ilyenkor jó érzés a honosítás...  De azért legközelebb maradjunk a nevemben a kisbetűnél.

tomgrey:

--- Idézetet írta: Konrad ---Haláli hullák hajnala:
Az elején életszagú volt a dolog, és nem sejtettem hogy mit is akarnak kihozni a történetből. Végülis a történet alapja nem túl eredeti de a feldolgozás tetszik főleg a (helyenként morbid) humora miatt. Szóval jól indul bár ezenkivül nem tudom mi újat fog felmutatni a többi zombi történethez képest, bár lehet hogy csak kiparodizálás lesz az egész. Ha ilyen jókat derülök rajta, és nem laposodik és lesz erőltetett akkor biztos olvasni fogom.

A fordítás és a beírás, mint mindig most is tökéletes, számomra teljesen élvezhető.

Ha hibát lehet mondani akkor azt talán egy volt, amikor a boltban vásárolt és nem vett észre semmit.
--- Idézet vége ---

Haléi!

Köszi a kritikát. Nagyon úgy néz ki nem láttad a filmet. Érdemes megnézni mert úgy jön le teljesen az egész "világ" hangulata.

A bolt az egyik legnagyobb poéán, de csak az vágja aki látta  afilmet. Illetve nemcsak a bolt hanem az egész film eleje., azt hivatott értésünkre adni, hogy nem kell halottnak lenni, hogy zombi legyél. Mégy munkába mindennap, bámulsz ki a fejedből a buszon, azt veszed amit mindenki más, azt teszed amit mindenki más.

Ezért van za, hogy Shaun nem vesz észre semmit. Sőt a filmben még a hűtőszekrény előtt meg is csúszok egy vérfolton...és semmi.

Hogy mit hoznak ki az egészből:
 a film műfaja a következőképp lett megadva: romcomzom, azaz romantic comedy w/ zombies, magyarul romantikus filmvígjáték zombikkal...azt hiszem ez mindent elmond.

Tarts ki...megéri végigolvasni az egészet. Vagy itt vagy máshol...

Dórika:

--- Idézetet írta: hegyitomi ---Mágia, erőszak,szerelem,ármány, rontás,békák, ódón kúriák, rémisztő hárpiák  , ijesztő és kedves lények, ősi könyvek, leszboszi erotika, szíven átdöfött karó, sárkányok, szárnyas macskák, elhagyott, és nemkivánatos elemek által látogatott temető, elfeldett tudományok na és persze az elmarathatatlan pentagramma volt a ma esti olvasmányom.
--- Idézet vége ---

Látom, valóban "elmélyedtél" a történetekben, és örülök, hogy egy kellemes estét sikerült szerezni neked!
A folytatás pedig jön, úgyhogy egy ideig még nem kell nélkülöznötök ezeket a boszikat.
Köszönjük a hozzászólást, és a szép szavakat!
A "virágesőnek" pedig kifejezetten örülök, ebben a ködös, szomorkás időben.

pepo05:
Nos. Végre eleget tehetek egy adósságomnak, mivel betegség miatt hála az égnek nincs suli.
Elolvastam simét a Holló klasszikust. Két szó: számomra zseniális. Egy igazán művészi, értékes, lenyűgöző alkotás...több, mint egy képregény. Ajánlom mindenkinek, akit csak egy kicsit is érdekel a művészet, és egy ilyen képregényt kell megmutatni azoknak is, akik azt hiszik ez gyerekes, vagy értéktelen. Olyan hihetetlen nyomasztó hangulata van, hogy néha fojtogatja az embert. Amikor először olvastam, először zavart, hogy fekete fehér, de 5-6 oldal után teljesen megszoktam...jobb így mint színesben. Ez is csak fokozza a sötét, komor hangulatot. a történet nem egy bonyolult része, viszont érdekesen "darabosan" van tálalva az egész, szóval egyáltalán nem egyhangú. A különleges versek, idézetek meg elgondolkodtatóak, ez tényleg egy olyan mű, hogy nemcsak nekiülök, és elolvasom, hanem gondolkodom rajta, eltöpreng az ember, miközben olvassa. A dolog igazán megrázó része, hogy O'Barr a saját tragédiájából írta ezt a művet, mely úgy gondolom méltó egy ilyen fájdalmas történethez. A Holló által megjelenített sötét, kegyetlen világ tökéletesen leelplezi, sajnos, társadalmunk undorító férgeit. Amikor először olvastam, kezdetben az gondoltam, hogy Eric értelmetlen gyilkolászást végez, hogy neki erkölcsileg jobbank kéne lenni ettől...de ahogy haladtam előre egyre jobban megerősödött bennem az, hogy ezek megérdemlik. Kegyetlen, nyers, fájdalmas mű ez, nem is tudom mit mondhatnék róla. Nehéz teljesen megérteni, nekem sem sikerült, de mindenkinek érdemes elolvasni.
Ezútan is óriási köszönet avmannak Zének és a többieknek. A honosítás méltő ehhez a képregényhez.

(Ja és az ajánlóban lévő idézet...az mai napig az egyik kedvencem    )

hegyitomi:
Mágia, erőszak,szerelem,ármány, rontás,békák, ódón kúriák, rémisztő hárpiák  , ijesztő és kedves lények, ősi könyvek, leszboszi erotika, szíven átdöfött karó, sárkányok, szárnyas macskák, elhagyott, és nemkivánatos elemek által látogatott temető, elfeldett tudományok na és persze az elmarathatatlan pentagramma volt a ma esti olvasmányom.

Ezek mellé prímán passzolt az a szívmelengető Nightwish muzsika, amit halgattam az olvasás alatt. Gondolom kitaláltátok, hogy ma este olvastam el Tarot- a Feket rózsa boszorkányának mind a 7 részét.

Remélem még sok folytatást megér ez a sorzat és ugyanilyen fordulatos lesz mint eddig. A  színek győnyőrűen élénkek a boszik győnyőrűek és a történet elején található tök-szörny némelyike meglátogathatná a fönökeimet is.    

Tehát akkor nem is marad más minthogy köszönetet mondjak és virágesőt meg minden ilyesmit kivájnak a honosítóknak Talgabynak és a Hálózsák legszebb vrágszálának Dórikának

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése