HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
Petyaman:
Most olvastam a Nekromantát (Thanks to chi), nos, érdekes. Tulajdonképpen egy alapsztori, ami már igazság szerint a könyökömön kéne folyjon, valamiért végigolvastam, sőt a folytatás is érdekel. Talán az a poén tetszett az elején: "egy perverz démon előtt állok, aki az öngyilkosságra indul be", és akkor már végigolvastam az egészet.
De észrevettem valamit: Mikor a csaj az apjával veszekszik aki lelkész, akkor mond egy ilyet: "tudom..., aki kíméli botját..." erre az apja: "hogy mondtad?" és rögtön utána: "kíméld a botod, tudod, verd meg a gyerekeidet ha önállóvá akarnának válni."
Sztem inkább "ne kíméld a botod", úgy értelmesebb, mert hogy lehet úgy verni bottal ha kíméled a botot?
(Amúgy tényleg van egy ilyen rész a Bibliában)
Ez nem kritika csak vélemény.(Amúgy ezt lehet nem ide kellett volna írnom, nemtom ez mennyire számít horrornak, de már mindegy)
hegyitomi:
Én is Blixxxa és Szimonz's koprodukcióját (ezúton is köszönet érte) az Aleister Arcane-t olvastam el ma este. Mint horrorajongó nem akadtam fent a sablonos indításon. Szerencsére a második részben már beindultak az események; így unatkozni egy pillanatra sem volt időm
A képregény erőssége mégis a vizualitásában keresendő. A képi világ mint egy nagy halom aqarell, vagy mint egy Monet festmény.( Utóbbival ösze is hasonlítottam. Tisztelt fórumozótársak eldönthetik, hogy mennyi hasonlóság van a képregény és a festő alkotásai között
íme egy képregény kocka:
és egy Monet:
Egy szó mint száz: MInden horrorrajongónak elolvasásra ajánlom ezt a művet!
Ja és Blixxxa! Nikneved és az Einstürzende Neubaten énekese között van vmi összefüggés?
majominia:
Ez az Alaister.... Mindent visz. Majd holnap a többit is elolvasom. Még sok ilyet!
yosha:
NO akkor mint az antarktiszi éjszaka, 30 percre legalább ráborulok egy frenetikus képregényre, ami hozta a horror müfaj minden vámpiros követelményét, klisék nélkül (!!!)
Tehát, az Éjszaka 30 napja.
Érdekes kis sztori, szerintem méltán megérdemli a hirét, hallottam már sokszor felöle, mikor megláttam megörültem nagyon, de akkor csak az első rész volt fenn, és azt hittem annyi az egész. Csalodottságombol egy finn gyerek ébresztett ki hogy nem is annyi, van vége is.
És hát ittt van. A vámpirok (vagy mik) mint ábrázolásban, mint a köztük lévő ugymond 'politikai rendszerben' nagyon megállják a helyüket. Logikusabb a létük kétségbevonása, pl. Vincent szavaibol kivehető minden egyes indokuk és alapelvük. Valahogy hihetőbb mint pl. a Maskarádé vagy a 'Drakula halott és élvezi' (viceltem, na, de kedvenc filmparodiám, nem hagyhattam ki)
A kiscsaj vámpir aki csak játszani akar, meg az öldöklés közben örülten ordibálo vámpir, a képek hangulata, a kétségbeesés, ja, és egy kisváros(a lehető legeldugottabb). Na ez horror, de tényleg (szerintem).
Mikor olvastam, mind ilyen Resident Evil féle survival horrorra gondoltam befejezésnek, csöppet meglepett a seriff fellépése, csak ahogy ugyancsak Vincent mondta: Pillanatnyi düh pár több száz éves tapasztalat ellen. És még le is győzi a seriff a főnököt, és még a tudata is megmarad. Nah szerintem egy kicsit eröltetett igy, de hihető. Talán mert nem természetes modon lett vámpir (ha lehet olyat)
A vége szép, nagyon szép, csak hogy mi lett a felvétellel amit a helikopteres kiküldött, mert hát ott volt a Sending mielött felrobbantak... AZ érdekelt volna...
Összességében gratulálok, nagyon jo lett, a forditással sehol sem éreztem szájbarágós izét, amit néha itt hangsulyoznak, fasza lett, nagyon. (szerintem)
Danke SÖr
exOrcist:
Aleistr Arcane 2. rész: Szintén nagyon rövid, de annál szórakoztatóbb rész. Jó arc ez a Breehn Burns nevű muksó, nagyon tud rajzolni. A szörnnyé válás előtt tetszik, hogy a gyerekek szinte mindig színesebben vannak megrajzolva, mint a "szürke hétköznapi" szülők ( bár ők itt vöröses-sárgában pompáznak, szürkeség helyett ). A felhőkből kirajzolódó hegyes fogú koponyák is jók. A fordítással semmi gond, eddig is, csak szőrszálhasogatás-szintű problémáim voltak vele. A beírás szintén nagyszerű, semmi gond korrekt munka, bár a lapok alján lévő sorszámozás mintha el lenne írva, nekem az 5. lap után a 8. sorszámú van, továbbá a 14,15, 21.sorszámú lap hiányzik. Szerintem csak elírás, de azért érdemes lenne szánni rá pár percet, biztosan nem maradt -e ki lap a feltöltés közben. A tartalom jó, bár a (lapon) 22. oldal bal alsó képkockáján, a lány már a fejét fogja(?), aztán valam oknál fogva az anya-szörny lerepül a tetőről és szétplaccsan. Azt valaki mondja már meg mitől esik le, és, hogy a lányt jól láttam, hogy a fejét fogja? Összességében hozza az első szám színvonalát.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése