HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Horror és felnőtt képregények
killjoy:
--- Idézetet írta: beigli69 ---Ennél a kiadónál minden képregény ebben az akvarell stílusban készül ?
--- Idézet vége ---
Nem mind, de ahogy talgaby már írta, elég sok helyen használnak igazán jó festőket. Pl. amibe én nagyon beleszerettem, pedig az eredetit is imádtam, az a Fallen Angel. (Tényleg, annak a fordítását nem akarja valaki felkarolni, anno Mor Tuadh-dal elkezdtük, de az első rész fordítását csinálta csak meg, pedig az a történet... Húúúú, apáááám!) Az eredetinek nagyon jó, letisztult képi világa volt, de amikor átkerült a történet az IDW-hez, akkor váltottak a festményekre és a hatás DÖBBENETES! Érdekes ilyen stílusban egy Batman vagy Superman történetet is. Van is egy-két ilyen sztori otthon a gyűjteményembe, de most ha akarnék se tudnék konkrét címeket mondani
talgaby:
--- Idézet ---Ennél a kiadónál minden képregény ebben az akvarell stílusban készül ?
--- Idézet vége ---
Heh, nem, viszont az IDW Publishing alkalmazza a képregénykiadó részlegében a legtöbb festőt akonkurenciával összehasonlítva, ezért gyakoriak az ehhez hasonló képi világú füzetek. Náluk dolgozik egyébként Ashley Wood is, az ő munkái közül az MGS az, ami nálunk is látható, továbbá jópár CSI-ban is ő készítette a visszaemlékező részeket. De pl. a CSI-ban az alapképek egyáltalán nem elmosottak. Vagy ott van a TransFormers is, az se ilyesmi, pedig már az is IDW.
beigli69:
Az éjszaka 30 napja:
Igazam volt hogy nem olvastam el a fél történetet anno . Örülök hogy Killjoy visszatért közénk és megosztotta velünk ezen gyöngyszemet Ennél a kiadónál minden képregény ebben az akvarell stílusban készül ? (az eddigiek Aleister, Silent Hillek alapján erre következtetek) Igazándiból ez a stílus tudja NAGYOOON visszaadni a horror lényegét, a félelmet, a bizonytalanságit, a lappangó rémületet.
A sztori így jó ahogy van, nem igazán tűnt számomra erőltetettnek hogy a sheriff megőrzött egy kicsit eberségéből, mivel (ha tévedek javítsatok) olvasmányaim szerint akik vámpírrá váltak előtte, általában meghaltak. Na most sheriff barátunk közvetlenül "fertőzi" meg magát és így alakul át.
A vége szerintem egyszerűen SZÉP.
Köszönet a séfnek és a segítségének
talgaby:
--- Idézet ---Beleolvastam a Nekromantába. Nem nagyon tetszik.
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Amikor hazaérek (úgy kb. 8 óra körül) megigérem, hogy leírom gondolataimat
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Úgynézki 8 órából 9 óra lett. Néha megesik nálam
Akkor kezdem:
--- Idézet vége ---
VTomi, szerintem ez alapján ő nem igazán a Hellspawnra gondolt, hanem a Nekromantára.
--- Idézet ---A beírás szintén nagyszerű, semmi gond korrekt munka, bár a lapok alján lévő sorszámozás mintha el lenne írva, nekem az 5. lap után a 8. sorszámú van, továbbá a 14,15, 21.sorszámú lap hiányzik.
--- Idézet vége ---
Amerikában a képregényeket egy tonna reklám kíséretében adják ki. És azok igen pofátlan módon a sztori közepén vannak össze-vissza elhelyezve. Ezért ugrálnak a számok. (Néha csinálnak olyan scant, amiben bennehagyják a reklámokat. Ha egyszer találkozol olyannal, akkor majd Te is meglátod).
Sepi:
Most olvastam el a Van Helsing képregényt. Még csak most vettem észre, hogy van ilyen is nállatok, és mivel nekem a film nagyon tetszett, máris elolvastam a képregényt.
A véleményem az, hogy elég jó és érdekes a sztori. Már a filmben is tetszett az, hogy megpróbálták összeollózni az összes klasszikus horror szereplőt, és Van Helsing pedig egyfajta James Bond-ként odamegy és rendet tesz köztük . Itt, a képregényben is eleinte le sem esett, hogy ki is ez a Moreau, aki kisérletezik az emberekkel, csakis a legvégén amikor mondta, hogy elmegy egy szigetre és ott folytatja.
A képregény képi világa elég érdekes és szokatlan a sok Marvel képregény után. De igazán nem zavart, mert kárpótlásul jó volt a sztori. Na, egyszóval tetszett. Köszönet érte.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése