HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Horror és felnőtt képregények

(1/398) > >>

keildavid:
A héten elolvastam Mesék Csodaországból 2. és a Visszatérés Csodaországba kötetet.
A Mesék Csodaországba érdekes, hogy bár különálló történeteknek tűntek(részben), de végül kiderült, hogy milyen szorosan kapcsolódik a főcímhez.
Pl. a Subidú és Subidam történet vége félbemaradtnak tűnt, de végül ez is kiderült. És még más események és egyéb karakterek is felbukkantak. Pl. az Őrült Kalaposról is egészen érdekes húzás volt.
Ha jól tudom, akkor még nincs teljesen vége ennek a Csodaország történetnek.
A Mesék Csodaországba 2. kötetben két hibát vettem észre. A 023. oldalon "A Megállapodás második fejezetként" van írva, ami negyedik fejezet. A 099. oldalon pedig a szövegbuborék hiányos.

Mindenesetre köszönöm a sorozat eddigi részeit! :worship: :worship:

GentleRain:
Nemrég kezdtem el olvasni a Grimm Tündérmesék képregényeket, és meg kell mondanom, zseniálisak. Imádom az ilyen elborult történeteket. Örök hálám, amiért fordítjátok őket, és remélem, még sokáig tudom őket élvezni.
Jelenleg éppen a Sohaországos sztorit olvasom, párhuzamosan a friss Csodaországos fejezetekkel. Nagyon kíváncsi vagyok, hová futnak majd ki és hogy visszakanyarodunk-e a főszálhoz.

Aldarion:

--- Idézetet írta: keildavid - 2021. Május 08., 20:52:40 ---Ami számomra nem teljesen világos, hogy némely "Grimm Tündérmesék" nem Grimm testvérek által lettek kitalálva. Pl. Csodaország, Sohaország, és az Álmosvölgy legendája tudtommal más szerző találta ki eredetileg, és nincs köze a Grimmekhez. Vagy ez lehet, hogy az amerikai szerzők tették ebbe az egész mainstreambe.

--- Idézet vége ---
Így van, valójában a sorozat címe egy szó játék. Az angol "grim" szó a magyarban azt jelenti, hogy "zord,kegyetlen", ami jelen esetben teljesen helytálló ezeknél a meséknél, és ha ehhez hozzáteszel egy plusz "m" betűt, máris megkapod minden idők legismertebb mesegyűjtőinek nevét, így a Zord tündérmesékből máris Grimm tündérmesék lesz, úgy, hogy az angol oldalról nézve ott bujkál benne az igazság. Arról nem is beszélve, hogy az eredeti Grimm mesék a maguk módján elég kegyetlenek voltak, csak az utókor színesítete ki és adott nekik sokszor happy endet.

A mellék történetek pedig, mint a Csodaország vagy a Sohaország, később szervesen össze fognak tartozni, és érintve is lesznek néhány közös kalandban. A Sohaország történetének felvezetése például épp a mostani 5. kötet extra történetében lesz majd, azt követően kicsit érthetőbb lesz majd annak a kötetnek az eleje is - a Fenton látogatása Pánnál jelenetre gondolok.


--- Idézetet írta: keildavid - 2021. Május 08., 20:52:40 ---A Visszatérés Csodaországba sorozatot majd egybe fogom elolvasni. Remekül kezdődik ez az egész Grimm Tündérmesék sorozatok.
--- Idézet vége ---
Mindenesetre örülök, hogy tetszik. :D

keildavid:
Elolvastam a Grimm Tündérmeséket ezen a héten.
Grimm Tündérmesék 1-4 kötet: remek történetek és csupa új kiegészítések is vannak. Pl. minden kötetben egy-egy rövid történet és hozzá az évkönyveket is, ami szintén kapcsolódik a történetfolyamhoz. Egészen érdekes, hogy milyen sok változás történt minden részben. Pl. Sela Mathers-ről is kiderült, hogy honnan van neki ez a képesség. És most egy új karakter is megjelent Belinda. Persze most Belinda jelenik meg, aki persze mi mindenre, egészen hihetetlen.
Az 5. kötetet majd egybe fogom olvasni, ha már be van fejezve.

Mesék Csodaországból 1. kötet: szintén remek történet. Minden rész különállónak tűnt, mintha nincs összefüggés a sorozatban. Később pedig kiderült, hogy mégis ugyanabba a világba van.

Ami számomra nem teljesen világos, hogy némely "Grimm Tündérmesék" nem Grimm testvérek által lettek kitalálva. Pl. Csodaország, Sohaország, és az Álmosvölgy legendája tudtommal más szerző találta ki eredetileg, és nincs köze a Grimmekhez. Vagy ez lehet, hogy az amerikai szerzők tették ebbe az egész mainstreambe.

A Visszatérés Csodaországba sorozatot majd egybe fogom elolvasni. Remekül kezdődik ez az egész Grimm Tündérmesék sorozatok.

Aldarion:

--- Idézetet írta: hegyitomi - 2020. December 27., 09:16:38 ---Sziasztok

A főoldalon lévő Grimm meséknél "Grimm tündérmesék 24. száma" rákattintva nem a 24. hanem a 4. kötet jön ki és egy júniusi bejegyzésről van szó. Biztos, h jó helyre mutat a link? [hol van az előző 23 rész]
--- Idézet vége ---
A link jó, az általad keresett történet abban található.

Mint azt korábban már leírtam, ez a gyűjteményes kötet formátum. Hat füzet van egy kb. 150 oldalas kötetben, de a legelején ott van a tartalomjegyzék, hogy az olvasó tájékozódhasson a kötetben szereplő tartalmakról. Tehát az első kötetben megtalálható az 1-6., a másodikban a 7-12., a harmadikban a 13-18. és a negyedikben a 19-24. számok. Plusz mindegyikben van egy rövid felvezető extra.

A lényeg, hogy elkezdjük a kötetet, és mindig csak az aktuális fejezet kerül be a végére, amíg le nem zárjuk.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

Teljes verzió megtekintése