HálóZsák fórumok > OFF topik

Star Wars Battlefront - új vs. régi kánon

<< < (4/18) > >>

Farek:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2019/09/25/george_lucas_arulasnak_erezte_hogy_nem_az_o_bizarr_otleteivel_folytatodott_a_star_wars/

Egyáltalán nem bánom, hogy Lukács Gyuri bácsinak nem volt beleszólása.

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: tomcsi80 - 2019. Augusztus 24., 18:18:36 ---Írd be a nevét a google-ba, akkor kidobja és látni lehet, hogy elég sok mindent csinált.
--- Idézet vége ---

Igen, sok mindent csinált előtte, de STAR WARS fronton előtte még nem bizonyított, ezért is fura nekem az a fene nagy alkotói szabadság, amivel megajándékozta a Dark Horse.

--- Idézetet írta: tomcsi80 - 2019. Augusztus 24., 18:18:36 ---Ha megemlíted, hogy a 2013-ban megjelentett képregény sorozatról van szó, akkor beugrott volna hamarabb.
--- Idézet vége ---

Na, igen, úgy valóban egyszerűbb lett volna.  :badteeth:
Így visszanézve nem is értem, hogy A) sorozathoz miért írtam évszámot, a B)-hez pedig nem.  :headscratch:

tomcsi80:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2019. Augusztus 24., 13:00:05 ---
A B) sorozat pedig, ami szintén STAR WARSként futott 2013 januárjától, YU. 0-ban játszódott, és a Disney felvásárlás miatt ért véget ideje korán a 20. résszel.
Ez a IV. rész egyfajta alternatív folytatásaként futott, ugyanis annak idején a Dark Horse szabad kezet adott Brian Woodnak egy olyan sorozat megírására, aminek nem kellett foggal-körömmel ragaszkodnia az addigi kontinuitáshoz, ő pedig (mivel a klasszikus trilógia korszaka a kedvence) a IV. részt követő eseményeket akarta elmesélni.

Fogalmam sincs, ki ez a Brian Wood, de valami nagy név lehetett a szakmában, mert a STAR WARS Mesék íróin kívül (akik művei nem mindig képezték a régi SW EU szerves részét, lásd "Skippy, a Jedi Droid", "Út a Nagy Ismeretlenbe" SW Mesék #19" stb.) senki sem írhatott olyan történetet, pláne nem egy teljes sorozatot, ami ennyire semmibe vette a korábban lefektetett dolgokat, mint az ő "STAR WARS" sorozata.

--- Idézet vége ---

Írd be a nevét a google-ba, akkor kidobja és látni lehet, hogy elég sok mindent csinált. Ha megemlíted, hogy a 2013-ban megjelentett képregény sorozatról van szó, akkor beugrott volna hamarabb.   

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: tomcsi80 - 2019. Augusztus 23., 23:32:37 ---Biztos, hogy oda van írva az a szöveg?
--- Idézet vége ---

Eléggé.

Bár az is igaz, hogy nem teljesen azonos a két kép, mert nemcsak a háttér, hanem a szög is különbözik, amiből Mault fotózták.

--- Idézetet írta: tomcsi80 - 2019. Augusztus 23., 23:32:37 ---A Köztársaság sorozatnak a Sötét idők sorozat a folytatása és 32 részes nem 20.

--- Idézet vége ---

Én nem ezt mondtam, (bár lehet, hogy nem egyértelműen fogalmaztam), hanem azt, hogy a Dark Horse-nál is két sorozat (A és B) futott STAR WARS címmel.

Az A) sorozat, ami YE. 33 és 19 között játszódott, még '98-ban indult, és egészen a 45. füzetig STAR WARSként volt ismert, majd a 46. füzettől "Köztársaság"ként folytatódott tovább egészen a 83. füzetig,. Idővel az első 45, korábban egyszerűen csak "STAR WARSként" kiadott füzet is megkapta a "Köztársaság" alcímet. És igen, a "Köztársaság"nak tényleg a "Sötét Idők" a folytatása.

A B) sorozat pedig, ami szintén STAR WARSként futott 2013 januárjától, YU. 0-ban játszódott, és a Disney felvásárlás miatt ért véget ideje korán a 20. résszel.
Ez a IV. rész egyfajta alternatív folytatásaként futott, ugyanis annak idején a Dark Horse szabad kezet adott Brian Woodnak egy olyan sorozat megírására, aminek nem kellett foggal-körömmel ragaszkodnia az addigi kontinuitáshoz, ő pedig (mivel a klasszikus trilógia korszaka a kedvence) a IV. részt követő eseményeket akarta elmesélni.

Fogalmam sincs, ki ez a Brian Wood, de valami nagy név lehetett a szakmában, mert a STAR WARS Mesék íróin kívül (akik művei nem mindig képezték a régi SW EU szerves részét, lásd "Skippy, a Jedi Droid", "Út a Nagy Ismeretlenbe" SW Mesék #19" stb.) senki sem írhatott olyan történetet, pláne nem egy teljes sorozatot, ami ennyire semmibe vette a korábban lefektetett dolgokat, mint az ő "STAR WARS" sorozata.

tomcsi80:
Biztos, hogy oda van írva az a szöveg? Ravenwood borító illusztrátor munkája:

https://2.bp.blogspot.com/-GqQdHVR1MTo/WlQSU4vfecI/AAAAAAAABSg/JswytP-80LQbdcDrerJdOLY7snTsitc0gCHMYCw/s1600/RCO130.jpg

Amúgy még megtalálható a Darth Maul minisorozat és a Darth Maul-al kapcsolatos Mesék (Tales) borítói is, amik legendának minősülnek, de a Marvelnak van joga felhasználni. A Köztársaság sorozatnak a Sötét idők sorozat a folytatása és 32 részes nem 20. 

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése