HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések
zoli fura kérdései
Ben Reilly:
--- Idézetet írta: zoli - 2013. Október 14., 17:37:43 ---Javaslat Ben Rellynek következő műveihez, felhasználásra. 1, 198 akták. 2 Dark Reing akták. KÉRDÉS, Van-e rájuk esély. Kösz. :worship
--- Idézet vége ---
Tervbe van véve, hogy egy mutáns enciklopédiát összehozok. De azt már csak jövőre, év első negyedében. Két okból, egyrészt mert elég jó téma és rengeteg az ismeretanyag, másrészt mert Talgaby ettől biztosan agyfaszt kapna. Dark Reign addig nem lesz amíg Harza Tomi barátom el nem jut a kiadással odáig a köteteivel. De nem elképzelhetetlen. Bár az abban szereplő karakterek javarésze már vagy a Pókfej 2.0-ban vagy a szöveges dokumentációimban bemutatásra került.
zoli:
Üdv, Aha, megvan mit fogok csinálni. Ajánlókat, pl NAGYON JÓ stratégiai játékokat találtam. A Képek keresőn, a Wikipédián { muszály megjelölni a forrásokat, mert még plágiumnak vennék ;) } ilyeneket, mint pl Gembolo, Heximoes, Vagy az építő játékokat. Például a termék díjas Magyar Logívár. A külföldi Geomag, Java, stb Ezek azért jók mert, az egész család játszhat velük. Le a kalappal azok előtt akik ezen egyszerű elemekből szó szerinti MŰVÉSZI színvonalú dolgokat alkottak. De találtam olyan oldalakat is, ahol 3D nyomtatóval készítettek érdekes dolgokat. Szerintem érdemes megnézni őket. U.I. Javaslom honositásra, a Slingers című sorozatot. Javaslat Ben Rellynek következő műveihez, felhasználásra. 1, 198 akták. 2 Dark Reing akták. KÉRDÉS, Van-e rájuk esély. Kösz. :worship
zoli:
Üdv. Köszönöm a válaszaitokat. Kösz. :worship: U.I.Azoknak, akik szoktak Fanartokat írni, és talán szerinte, jobban ki dolgozva a felvázolt ötleteimből, { B.E.M.} ezen belül pl a Roncstelepes helyszínből, kilehetne hozni értelmes történetet. PL egy Batman vs B.E. M. harcot. Az az alakváltó manó szerű figura , folyton változva, valaminek az alakját felvéve pl Autóroncs. Rozsdás alkatrész. Toronydaru, stb. Megírhatná. Kösz. MÁS. Természetesen Rusznyák Csaba kritikája, keltette fel az érdeklődésemet, a UXM volumen 2. sztorikra. Bele lapozva a történetekbe, Mondjuk az UXM vol 2. vagy a Kábel és Deadpoolba. A ComíXology, vagy Didital Comics Shop, oldalakon kissé furcsa hangulata van a történeteknek. PL Danger alaposan redukálja a klónok számát. ; } .Szerintetek is érdekes történetek-e, ezek. Ha igen,lehetne -e honosítani őket itt. MÁS. Köszönöm, [talán] Sámson Doki. Fantom idővonal írását.
matrixhv:
Zoli: amit felvetettél ki-kitől lop témában... ez nem egyszerű kérdés.
Egyszerű példa: vámpírok. Ugye a csapból is ők folynak. Ki a leghíresebb? Drakula. 1897-ben írta meg Bram Stoker a történetét (olvastam is gyerekkoromban, tetszett). Az alapjai: egy 1400-as években élt kegyetlen uralkodó tettei nyomán szárnyra kelt szóbeszédek, mondák. Csinált egy karaktert, amit mondákból, és egy létezett személyből gyúrt össze.
Hidd el, senki sem plagizálná a Marvelt, nyúlós, vagy folyékony hős miatt. Nem tudhatod, akár az 1930-as években volt-e olyan képregény, vagy novella amiből az író gyerekkorában meríthetett?
Persze, ha egyértelműen lenyúlás, és lehet bizonyítani, gondolom az már per lehet. Ha tudják bizonyítani.
Ellenfelek akikkel nem kezdtek semmit: lehet nem reagáltak jól az olvasók, vagy az első írói nem tudták izgalmasra megírni a karaktert, és később senki sem érzett ingert arra, hogy visszahozza.
A másik véglet, amikor rengetegszer visszatérnek ugyanazok az ellenfelek, mert mondjuk egy figura 50 éves történetében talán 5 évente találnak ki olyan ellenséget, akit van értelme többször is elővenni, nem 1-2 alkalommal.
Én nem merném kijelenteni, hogy a Semic rosszul választott... ez több, mint 20 éve volt. Áttekintetted 1990-ig az addígi megjelenéseket? Gondolom nem.
Supermant nem szerettem, de jó volt a Pókember, Batman, Marvel Extra, X-Men, Fantom, stb. Válogatni kellett.
matrixhv:
Zoli: a stílusodból és a kérdéseidből, kicsapongásodból, türelmetlenségedből látszik, hogy fiatal vagy még. Ha lehet átgondolnád amit most írok? Köszi.
A hozzászólásod előtt olvasd át a kommentedet. Sokszor szóköz után rakod az írásjelet, nem a szó után, ami elég zavaró. A másik dolog, hogy ha beraksz egy smiley-t, akkor rakj utána légyszives egy szóközt, mert ha közvetlenül utána írsz, kiírja betűvel a rendszer, nem képpel, és ez szerintem elég zavaró. Ha nem vagy biztos valamiben, ott az "Előnézet" gomb, megnézheted küldés előtt, hogy fog kinézni az irományod.
Ezzel kapcsolatban eléggé régimódi fazon vagyok, úgy vélem, hogy az interneten is normálisan kell írni, mint a való életben. Persze én is használok smiley-t, stb., de törekszem a világos fogalmazásra, és a lehető legkevesebb helyesírási hibára. Aki veszi a fáradtságot arra, hogy elolvassa amit írok, annak a lehető legkevesebb fáradtságába kerüljön.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése