HálóZsák fórumok > Hazai és külföldi megjelenések

Cartaphilus Kiadó

<< < (5/5)

talgaby:
Ki volt a fordítója? Mert eddig a Carthától csak a Sandmannek volt jó fordítása, de a Hellboynek például hasonló gondjai voltak, kiegészítve még a folyamatos szenvedő szerkezetekkel (mondva, kérve, idézve, hozva, vonva stb. és mindezt sokszor hatos-hetes pakkokban egy panelen)

Predash:
Bátorkodom létrehozni ezt a témát az egyik kedvencemmé avanzsált kiadó miatt. A Cartaphilus nem csak, hogy elképesztően jó, és sokszínű könyveket kínál, mellesleg sokszor nagyon bartságos áron, még olyan képregényeket is kiad, amelyek túlmutatnak a Dc és a Marvel szuperhősein. Gondolom a legtöbben olvastuk már a Watchment, amely magyar kiadását szintén nekik köszönhetjük, akárcsak a Sandmant és a Setét Tornyokat is. Én utóbbiról írnék egy kicsit, mint témanyitó.

Az első, ami miatt megakadt a szemem a Setét Tornyon, az az ár. Az első kötetet 40%-kal leértékelve vettem, de még az eredeti ára (3900Ft) relatíve sem sok a 240 oldalhoz képest. Folytatnám negatívummal, amiből szerencsére csak egyetlen egy van, ez pedig a fordítás. Sajnos nagyon sok helyen a szöveg elég magyartalan lett, találhatunk szóismétleseket, zavaróan hiányos mondatokat, és néhol többször is el kell olvasni, mit is akartak nekünk mondani. Én értem, hogy mit szerettek volna nekünk átadni, de ez sajnos nagyon félrement, és mindenképpen mínusz pont jár érte.

Szerencsére a negatívumok listája itt véget is ér, mert maga a kiadás az példaértékű. Már a borító is különleges a csillogó alakjaival (fényképen nem lehet látni, csak kézben fogva), de a TPB végén lévő hosszú galéria, levél, térkép, és néhány szó az alkotókról valami gyönyörűen mutat. A papír kiváló minőségű, a színek élénkek, sehol sincs elcsúszva, egyszerűen öröm kézbevenni az egészet. Végülis ugyanezt elmondhatom a Watchmenről is, amely a  egysíkú borítóját leszámítva szintén fergeteges kiadás lett. Egy szó mint száz, én nagyon megkedveltem a kiadót, mint a kiadványai, mind az arculata és szellemisége miatt is.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése