HálóZsák fórumok > OFF topik
Számítógép/Internet/IT
zozi56:
--- Idézetet írta: talgaby - 2011. Május 19., 16:59:19 ---nem biztosít valós idejű védelmet, csak utólagos takarítást. De ha van valami, bármi a gépeden, ez megtalálja és kigyilkolja onnan.
--- Idézet vége ---
Feltéve, ha egy, az aktív védelem hiányát kihasználó malware nem fertőzi meg magát ezt a programot is olyan módon, hogy ne legyen észrevehető.
Predash:
Gaby, a nod hátrányait ki tudnád fejteni? (nekem smart security van, elég sok mindenért szól szerencsére.) Helyette tudtok ajánlani valamit, ami valós idejű védelmet is nyújt?
talgaby:
Az AVG teljesen korrekt, virtuális XP-n az van, nem fogja a hálózati forgalmat, de amúgy nagyon jó értékei vannak független teszteken is. Az avirának és az avastnak is, az előbbit csak azért szedtem le végül a fő rendszerről, mert zavart a popupja.
Wearwolfff, tedd fel az Anti-Malware-t. Ingyenes, nincs semmi toolbar vagy rejtett vacak, és ami a legszebb, minden, de minden vírusirtót megszégyenít fertőzés-eltávolításban, még a BitDefendert és a Norton 2011-et is. Amitől ingyenes, az az, hogy nem konfigurálható, mit vizsgáljon (vagy mindent vagy csak futó folyamatokat), és hogy nem biztosít valós idejű védelmet, csak utólagos takarítást. De ha van valami, bármi a gépeden, ez megtalálja és kigyilkolja onnan. Én is kaptam be egy férget olyan két hónappal ezelőtt, a Nod32 nem találta (mint később megtudtam, ez mondjuk nem volt nagy csoda, iszonyat gagyivá vált az elmúlt másfél-két évben), az AVG és a Kaspersky próbaváltozata sem, az Anti-Malware meg rögtön kiszúrta, leszedte és nem volt többé bajom vele.
Genzo:
Eddigi tapasztalataim alapján:
--- Idézetet írta: Wearwolfff - 2011. Május 19., 14:18:50 ---Igen érdekes vírust szophattam be. Az AVG...
--- Idézet vége ---
Ez az első probléma,
--- Idézetet írta: Wearwolfff - 2011. Május 19., 14:18:50 ---Feltettem az avastot...
--- Idézet vége ---
ez meg a második. Nem tudom, nekem egyik sem vált be, az AVG lassította a gépemet scan közben, de úgy, hogy a mozillára vártam 10 percet, nem hogy egy full hd videóra, vagy ilyesmi. Utóbbiról sincsenek jó emlékeim, Avastom már nagyon régen volt. Én jelenleg a 2009-es Kaspersky-t használom, és eddig teljes mértékben meg vagyok elégedve vele, nagyon jól dolgozik.
Wearwolfff:
Igen érdekes vírust szophattam be. Az AVG nem indul el rendszerinduláskor. Amikor manuálisan rákattintok az ikonra, akkor nem találja és elkezdi keresni. Amikor megpróbálok belemenni a könyvtárába, akkor csak pittyeg és nem enged bele. Ergo nem tudom elindítani. Mindazonáltal a biztonsági központban ott figyel, aktív, friss és naprakész, holott a folyamatoknál nem látom sehol, hogy futna a rezidens. Feltettem az avastot, az meg nem talált semmit.
Az lehetséges, hogy egy áramszünetes kikapcsoláskor tönkreszáll benne valami.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése