HálóZsák fórumok > OFF topik
Számítógép/Internet/IT
Predash:
De az emberek 90%-ának még mindig semmi szüksége a linuxra az általában használt alkalmazások miatt. Ne érts félre, de egyszerűbben úgy értem, hogy nekem nem kell, viszont tudom, hogy neked meglehetősen fontos, sőt, talán nélkülözhetetlen is.
De igazság szerint én a Win7-tel még továbbra is nagyon meg vagyok elégedve, beleszámítva, hogy az XP-t tiszta szívemből utáltam mindig is.
zozi56:
Nem csak a bootidőről van itt szó, hanem az általános jobb teljesítményről.
Predash:
...és? :)
A bootidő (persze amíg nincs 2-3 perc felett) szerintem iszonyatosan nem fontos a legtöbb esetben. Ha meg igen, akkor az... az meg már hülyeség. :)
zozi56:
Most lemértem, én bekapcsolás után egy ötéves laptopon (1,6 GHz, egy mag, 1,5 GiB RAM, 5400 rpm-es HDD) 1:33 alatt már böngészőben voltam (úgy, hogy közben be is kellett jelentkeznem).
talgaby:
Ha bekaptál valami vacakot, akkor ott van még egy hangyányi esély arra, hogy mélyebbre ment a fertőzés. Bár az Anti-Malware jelenleg tényleg az ász, de keress magadnak azért egy biztosan tisztának mondható gépet, és írj egy BitDefender Rescue CD-t, majd küldd át végig azt. Gyakorlatilag egy linuxos live cd egy komplett oprendszerrel, ami reflexből frissíti is magát a legújab adatbázisra és úgy nézi át a gépet. Ha az is megvan,onnantól már jobb lesz.
A Norton okozhat lassulást, igen, különösen ha volt már előtte vírusirtó a gépen. Nekem egy registry-takarítás megoldotta, azóta az egyetlen érezhető dolog a plusz harminc-negyven másodperc a bootoláshoz (és mielőtt zozi megjegyezné, igen, a Windows ebből a szempontból sose fogja megközelíteni a Linuxot).
Ja, és a Norton kapcsán még valami: bár teljesnek mondják a próbaverziót, egy dologban nem az: az se frissít automatikusan, kézzel kell mindig indítani az AutoUpdate-et. A jó hír csak az ebben, hogy a tálcán két kattintás, és a háttérben elvégzi.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése