HálóZsák fórumok > OFF topik

Számítógép/Internet/IT

<< < (117/153) > >>

talgaby:
Annyi túlfeszültségtől már a vezetékeknek is meg kellett volna olvadni a falban. :blink:

Wearwolfff:
Hát kapcsoló ezeken is van. Lekapcsoltam a főelosztót, lekapcsoltam a tápot, lekapcsoltam a főelosztóba dugott másik elosztót, ami az asztalon van, (modem-router-hangfal). És így a két kapcsolón keresztül ment át a túláram. Valószínűleg akkora lehetett a töltés, hogy áthúzott a kapcsolókon. Ezért hallottam két csattanást. Vagy nem tudom. De az is lehet, hogy csak megijedt és kómába esett az a rohadt kártya.

talgaby:
Az olyan elosztó hasznos. Én is amint lehetett, beszereztem egyet. Plusz könnyebb is áramtalanítani egyetlen kattintással. :)

Wearwolfff:
Nem is tudom miért nem húztam most ki, mert azt is ki szoktam húzni, csak most valahogy elmaradt. Igen van egy pci hálókari, az van most benne. De míg ez 10/100 addig az alaplapi 10/100/1000. Mindegy. Most már így jártam.

Még a jó múltkorában jártam úgy egy másik alaplappal, hogy kihúztam a konnektorból, de az internet bejövő kábelét a modemből nem. Ennek az lett a következménye, hogy az onnan bejött az áram, kisütötte a routert, meg a szintén alaplapi hálókártyát. A router garis volt, de az alaplap már nem. Akkor vettem ezt.

Kenyér. Ezt a lapot is másfél hete szerváltam, és már cserélhetem. Kéne túláramvédős elosztó is.

Schmatzy:
Ha minden más hibátlanul működik és csak a hálózat füstölt el, akkor én a helyedben vennék inkább egy PCI-os vagy PCI-E-s hálókártyát. Gyorsabb, nem maradsz egy hétig gép nélkül, és ha majd később lecseréled az alaplapodat, akkor a következő vihar után is ott lesz tartalékban a plusz hálókártya.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése