HálóZsák fórumok > OFF topik
Számítógép/Internet/IT
Predash:
Kérdés:
Miért ajánlott a grafika, mondjuk az összes Adobe termék, főleg a Photoshop és az Illustrator a Macekre? Csak valami asztal alatti megegyezés, vagy tényleg jobban futnak ezek a programok?
talgaby:
Alapból ilyen. Valószínűleg annak a része, hogy igyekeznek a gyakrabban használt dolgokat a lehető leghamarabb elérhető helyekre rakni. És nagyrészt a leállító menüből a leállítást választják a felhasználók.
zozi56:
Mikor a felhasználó be akarta fejezni a munkamenetét Windowson, és pár éve megnyitotta a start menüt, ott alapból nem kikapcsolni tudta a gépet (azt 1 vagy 2 kattintással mélyebbre dugták), hanem csak kijelentkezhetett. Ezért a hallgatók mindig csak kijelentkeztek, és bekapcsolva hagyták a gépet. A mostani Windows 7-eken a géptermekben viszont egy kattintással kikapcsolni lehet, a kijelentkezést dugták mélyebbre. És most meg mindenki kikapcsolja a gépét, ha végzett. Ezzel sok száz gép esetén elég sok áramot lehet spórolni. Hogy ez az oprendszerben változott-e meg, vagy a rendszergazdák állítottál így be, azt nem tudom.
Schmatzy:
Ezt kifejtenéd picit bővebben? Lehet, hogy csak fáradt vagyok, de nem vágom, miről beszélsz... :nemtudom:
zozi56:
Az egyetemi géptermekben észrevettem, hogy azzal, hogy Windows 7-ben a leállítógomb alapból kikapcsolja a gépet, elég sok energiát spórolunk. Régen folyamatosan mentek a gépek, most meg szinte mindenki kikapcsolja őket (több száz gépről van szó, csak nálunk).
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése