Elképzelhetetlen, hogy valami képes legyen feledteti mindazt, amit a Disney és Lucasfilm ténykedése okozott, mert a a baj már rég megtörtént.
Mintha milliók kiáltottak fel hirtelen és aztán néma csend? Mert én kb így vagyok a dizni ízlésholokausztja óta.
De ez így működik. Elhagynak százak, jönnek ezrek.
Szerintem itt a generációs dologgal sem lehet indokolni a tömegek átcserélődését, mert pl unokatesóm és köztem van korkülönbség, ő már 40 feletti. Imádja az összes SW terméket, függetlenül attól, hogy mennyire sz*r is az valójában. Nekem az I-VI. a SW, a többi filmet nem is tartom úgymond "megtörténtnek", legtöbbet nem is láttam, képben sem vagyok, hogy melyik mikor jön ki. Szóval már arra sincs erőm, hogy lehúzzam a sztorit. Nyilván mindenki látja, hogy milyen. Felesleges leírni, hogy "rossz". Nálam az abszolút mélypont Palpi feltámasztása. Ez már a Hegylakó sorozat színvonala. Egy időben divat volt az első részt szidni. Jar-Jar így, Jar-Jar úgy. Oké. Igazából egy díszletkarakter. Se íze, se bűze. A film szerintem ettől függetlenül kis kedves, naiv, picit együgyű alkotás, ami a megszokott karaktereket akarja a maga módján fiatalabbként bemutatni, illetve egy másik kor szellemét akarja átadni. A diznisek meg hát saját ötlet híján "folytatást" csináltak egy harmonikusan lezárult történetvezetéshez. Komolyan, Lucas is ezt anno hogy a fenébe akarta volna folytatni?

Az Erő "ébred", a Birodalom meg "benácult" Van ilyen szó?

Azóta meg megy a durcizás, hogy a dizni átverte Lucast, mert ebbe a semmilyen irányba vitte a sztorit, pedig neki nem ezt ígérték SZÓBAN. A vételáron kívül talán mást is szerződésbe kellett volna foglalni.
Tehát szerintem sokszor nem is az életkor az, ami meghatározza a rajongásunk tárgyát, hanem egy alapbeállítottság, hogy te mit fogadsz el és mit nem, mit tartasz erőltetettnek és mit nem. Pl vagy két napja tv-ben elcsíptem egy jelenetet a Halálos iramban 74-ből. Vin Diesel széttárt karral vigyorgott Rock képébe és ilyen csúnyán nézett, a háttérben meg ment a négeres, fukszos keménykedés, yo-yo-yo, stb. Valaki meg beszól Rock-nak, hogy "na húzzunk, túlerőben vannak."
Hangosan felröhögtem, hogy én sza*abbat még nem láttam. Kb mint az Atomcápa a Filmbox-on éjfél után.