Ha érted, hogy mit akartam létrehozni, akkor azt is észreveheted, hogy azok a történetek, amik a Jedi visszatér után vannak feltüntetve már azoknak a kritériumoknak a szellemében vannak felsorolva amit Lucas felállított. Tehát ha ezeket kiadnák újra ebben a formában, akkor számos módosítás lenne rajta. Tudom, hogy ez álom, de eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne az ideális és ezt közzétettem. Még sok olyan történet van amit tisztázni kellene, ezért lenne jó ha minden könyv, rövid történet, képregény magyar nyelven megjelenne hivatalos vagy nem hivatalos formában. A wookieepedia ennyire nem részletes csak következtetni tud az ember.
Ezt egyszer DarthRevan is meg akarta lépni az egyik Darth Maul novellánál, hogy átírja a szülőbolygóját, hogy igazodjon a kánonhoz, de leszavaztuk.
Sőt, annak idején Leland Chee is így oldott volna meg egy ellentmondást A Coruscanti Éjszakák egyik részénél:
"
HeirToGrievous Hozzászólás ideje: 2019. Augusztus 8. (szerkesztve)Igaz, viszont amikor az eredeti regény íródott még nem létezett az előzménytrilógia, így sok minden, ami ma már alapvető információnak számít nem létezett és/vagy nem volt letisztázva illetve eldöntve.
Ez az Iridonia/Dathomir ellentmondás is csak a 2008-as TCW-nek köszönhetően jött létre, azelőtt minden könyvben, képregényben, szoftverben stb-ben az iridoniai származás szerepelt.
Rincewind Even Piell példája remekül érzékelteti azt a káoszt, ami 2008 után jött létre.
Piell problémáját Leeland Chee például annak idején úgy akarta orvosolni, hogy a "Coruscanti Éjszakák" később kiadásaiból ki akarta húzatni Piell nevét, és azt egy másik Jediével akarta helyettesíteni, hogy összhangban legyen a TCW és az Eredeti EU, de a javaslatát végül leszavazták, így minden maradt úgy ahogy volt."
Szóval hol ért volna végett az egész átirosgatósdi? Hol lett volna a határ?
Vegyük ki ezt, és írjuk át erre, de ez maradjon! De ha ez marad, akkor ez miért nem? stb.
Vajon Lucas egy év múlva, esetleg még holnap is ezt fogja gondolni?
Ha végül mindent átírtak volna, hogy minden mindennel egyezzen, akkor mi maradt volna az eredeti művekből? Mi lett volna az eredeti művekkel? Bezúzzák őket? Na és akik az eredetieket szeretik? Felejtsétek el, mert ez már nem kánon, holott régen az volt? Szóval megint ott tartanánk, ahol most, sőt talán még rosszabb helyzetben lennénk, mint most.
George Lucas, 2012. okt. 30.
"I’m unwilling to turn it over to Kathy [Kennedy] to do more. I have story treatments of 7, 8, and 9, and a bunch of other movies
and obviously we have hundreds of books and comics and everything you could possibly imagine. So I sort of moved that treasure trove of stories and various things to Kathy, and I have complete confidence that she’s gonna take them and make great movies."