A baj igazából szerintem az, hogy soha nem volt egységes koncepció. Az OT nem trilógiának készült, Lucas azért nem ölte meg Vadert mert bízott a népszerűségében és abban, hogy lesz még egy film, de már azt a filmet is befolyásolták külső tényezők. Alec Guinness, például kivergődte hogy megöljék az első filmben, mert nem tetszett neki a szerep.
Eredetileg Luke Leia, vonalat akartak behozni, de Ford sokkal népszerűbb lett, mint Mark Hamil, így hozták össze Han Soloval. Amikor elkezdték a Jedi visszatért Fordnak még nem volt szerződése. Egy csomó jelenetet úgy forgattak le, hogy nem tudták, hogy most a Han Solo féle változat, vagy a Han Solo nélküli film fut. Egyébként, mondhatja itt Lucas, hogy a Vader apát jelent és ezzel már először is a Luke és Vader közt lévő kapcsolatra utalt, de ezt se hiszem el. Ez ugyanolyan erőltetett, mint az, hogy Luke és Leia ikrek.
Annyi, hogy az előzmény trilógia sok lyukat betömött, de ez az iker dolog légből kapott, mint az, hogy Rey a császár unokája.
Az új trilógia első része egyértelműen arról szól, hogy semmi kockázatot ne vállaljunk, forgassuk le az első Star Wars filmet új vonalon. Ja igen és Ford akarta, hogy Han meghaljon. Nélküle meg ugye nem is merték volna folytatni.
Johnson ezzel szakítani akart, de szerintem Han halála után, nem volt egy nagy ötlet hogy Luke egy megtört bujdosó. vén szar lett, aki kb. értelmetlenül halt meg. Snoke igazából vörös hering volt, másrészt Johnson nem akarta, hogy a Jedi Visszatér is megismétlődjön. Erre hirtelen ott tartottunk, hogy az új filmre egy gonosz maradt Kylo. Ennek tetejébe Carrie Fisher is meghalt. A harmadik rész forgatókönye mehetett a kukába.
Megoldás? Palpi él! És mehetett a Jedi visszatér mégis.
Amúgy ha megnézitek, brutálisan lehet vonni a párhuzamot ki kinek a szerepkörét sorsát vitte az Ot-ből az új trilógiában.
Rey lett Luke, Poe lett Han, Han lett Obi Van, Hax volt Tarkin, Phasma volt Boba Fett, Luke lett Yoda, aztán Leia lett Yoda, Kylo volt Vader, Snoke volt Palpatin. Aztán Palpatin gyorsan megjelent újra, ne maradjunk fő boss nélkül és mindenkit bcsicskitott. Egyedül Finn karaktere volt benne az ami nem valaki újragondolása volt, de szerintem ő is volt a legfeleslegesebb a főszereplők közül.
Mielőtt amúgy bárki azt mondaná nem fikázom az új trilógiát. Szórakoztató és nagyon látványos, csak szerintem folytatás szinten sokkal több lehetett volna benne, ezt mutatja pl. a Hagyaték képregény, maga az EU. Még ha a nem számolt külső körülményeket is vesszük, így pl. Carrie Fisher halálát akkor is szerintem egy ilyen fél remake, utána egy megrogyott új ötlet, aztán meg egy ész nélküli fanszerviz készült csak.