Na srácok, pont a párbajról akartam írni én is. 😊 Este megnéztem. Amilyen fokozhatatlanul szemétnek tartom a "folytatásokat", ezt az újragondolást olyannyira szupernek!! Zseniális. Számomra a IV. rész gyerekkoromtól a leggyengébb rész, de ez valami hihetetlen pörgős lett. Mikor a pengéik karistolják a falat...húú. Tetszik az is, mikor Obi odébbtaszítja Vadert. Nagyon ráéreztek, hogy mivel Vader lényegében egy Lehel hűtőszekrény működésjelzőit viseli magára drótozva, egy brutális stílusra van szüksége, amitől erősnek, hatalmasnak tűnik. Obi unalmas, mint mindig, de Vader igazán kitesz magáért, a hátán viszi a jelenetet. Nagyon jó, hogy érzékeltetik, hogy milyen más a fiziológiája, mint egy egészséges embernek. Lángol és fel se veszi... Jó, hogy így jikristályosodtak a különböző stílusok. Vader lassú, de erős és brutális, Maul akrobatikus és villámgyors, Tyranus képes az órmótlan egyenespengéjű karddal kifinomult szablyavívást bemutatni, Sidious pedig egy térigényes, többszintű cikkcakk formavilágot mutat be, amiben az Erő tágabb használatára erőteljesen épít, mivel abban ő a legjobb. A jedik közül (akik nekem szinte mind végtelenül ellenszenvesek), egyedül Qui-gont bírom, őt mondjuk nagyon. Ő egy kiforrott, középtempós, felső-középkategóriás harcot nyom, de az igazi erőssége az Erő ismerete. Míg az Erő harci alkalmazása során nyilván hamar alulmaradna pl Palpival szemben, addig a halhatatlanságot ő érte el elsőként. Ezért szerintem összességében ő az első, vagy második az Erő-használók toplistáján. Szóval összefoglalva tetszik, hogy szinte mindenkinek van egy jellegzetes mozgásvilága.