HeirToGrievous: Minél hosszabb egy sorozat, minél több kiadványból áll, annál több lesz a tévedés, ellentmondás. Az íróknak, sztori gruppiknak egyre több és több infót kellene fejben tartani, és ez egy ponton túl már lehetetlen. Ezért ezeken a hibákon én nem szoktam fennakadni. Elsiklom felettük, eltekintek tőlük, vagy magamban javítom őket.
Az hogy Kennedyék tolják az egyenjogúsági szólamot szintén nem zavarna, ha a karakterek nem merülnének ki ennyiben. De például Finnről mit lehet elmondani azon kívül, hogy mindig éppen ott takarított (miért is takarít egy rohamoszi? elfogytak az MSE droidok?), ahol később egy szabotázsakciót kell végrehajtani. Luke rajparancsnok volt, Solo a galaxis legjobb pilótája, Leia szenátor. És kik vannak most? Egy takarító rohamosztagos, egy színesfémgyűjtő, aki beleérez, meg egy karbantartó. Egyedül Poe-ról mondható el hogy valaki, aki tud valamit. És ezt az új nemzedéket kaptuk cserébe azért, hogy láttuk elhullani régi kedvenceinket. De az hogy feketék meg nők a főszereplők, meg az SG tagjai nem zavar. Még egy meleg karakter sem zavarna. Csak az olyan túltolásoktól kíméljenek meg, hogy Lando megkíván egy betonkeverőt.
SithLord: Nagyjából hasonlóan értékelem a könyveket, de a Thrawn nekem bejött, a Bane trilógia (első két kötetet olvastam) nem. A Thrawnban egyedül az zavar, hogy egyedüli főadmirális lett a flottában (azt írja a könyv hogy egyetlen ilyen egyenruha van) pedig a régi EU-ban 12-ten voltak. Kíváncsi lennék erre a változtatásra megint mi szükség volt?