HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (153/975) > >>

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: keildavid - 2019. Május 01., 20:55:38 ---Igaz, valójában az volt jó elolvasni, ami pont félbemaradt a régi megjelenésből(36-os utáni rész).
Bár úgy tudom A Régi Köztársaság Lovagjainak hamarosan vége is lesz, mivel ez 50-ig ment, pont ugyanannyi részes, mint a Hagyaték sorozat is.
És egy minisorozat is volt még. Mintha itt a fórumba már volt említve.

--- Idézet vége ---

Nyílt titok, de igen, még hátra van egy 5 részes minisorozat, a "Háború" mely kb. 1 évvel a 9. Kötet eseményei után játszódik.

@SithLord: Emlékszel még erre?

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2018. December 04., 12:30:10 ---Viszont valaki más még visszatér, és neki is szegeznek majd egy (a későbbiek ismeretében) igencsak ironikus kérdést, amire még ő maga sem fog tudni válaszolni.  ;)

--- Idézet vége ---

KOTOR 9. Kötet 24. oldal  ;)

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2019. Április 04., 14:50:38 ---
--- Idézetet írta: starwarsfan1113 - 2019. Április 04., 13:55:12 ---Azért Exar és Vodo mester párbaja elég szépen néz ki ezzel a stílussal, pl. egy Ostrander féle rajzolással már nem lenne ugyanaz, mégha jobb is.

--- Idézet vége ---

Ostrander sosem rajzolt képregényeket, kizárólag írta őket, de értem, hová akarsz kilyukadni.
Bár az igaz, hogy a párbajt "modernebb" stílussal is megörökítették, viszont csak egy "kockában", de majd meglátod.  ;)

--- Idézet vége ---

Az említett kockát megtalálhatod a "KOTOR 9. Kötetében".
http://halozsak.hu/images/stories/kepregenyek/star_wars/sw-kotor/sw-kotor-v9-47-50/sw-kotor-47-50-007hun.jpg

HeirToGrievous:
A fordító megjegyzései a STAR WARS: A Régi Köztársaság Lovagjai 9. Kötet 1. füzetéhez (#47).
KIZÁRÓLAG az olvassa el őket, aki már olvasta az aktuális füzetet:

Kirakatper:
Az eredetiben szereplő "showtrial" egyaránt jelenthet "kirakatper"t és "koncepciós per"t is, viszont az alant olvasható magyarázatok tükrében az első változatot választottam.

"KIRAKATPEREKET tehát akkor rendeznek, ha a hatalom birtokosai valamilyen témát előtérbe akarnak helyezni, vagy valamilyen nagy tanulságot akarnak a per során kimondatni, bemutatni. Sok kirakatpert rendeztek a második világháború után, hogy bemutassák és megtanítsák, mi vár azokra, akik háborús bűnben marasztalhatók el, mi vár a náci ideológia kiszolgálóira."

"KONCEPCIÓS PEREKET évtizedeken keresztül futószalagon rendeztek a Szovjetunió befolyása alatt álló országokban. Ezeket általában a nyilvánosság teljes kizárásával, a legnagyobb titokban folytatták le, nagyon sokszor gyorsított eljárásban, zárt tárgyaláson; egyszerre közölték a lefogottakkal a mondvacsinált vádakat és a spártai ítéleteket, s a dolog természetéből adódóan mellőzték vagy formálissá tették a bizonyítási eljárást.

Mindkettő Schmidt Mária definíciója, valahol google-özés közben akadtam rájuk.

- Benegryph Goodvalor Kapitány:
Kb. Jótevő Benegryph Kapitány... a kis szerény.  ;D

- "Még... nem tért magához. Megint meg kellett ütnöm, mikor feladtam rá a páncélt."(1)
"Nem jött be a cseled, ember! Tegyük meg, amit a meneküléshez tenni kell!"(2)
Ezek a részek szó szerinti idézetek, melyek a KOTOR sorozat #9. (1) és #31. (2) részéből származnak.

Megjegyzés:
"Nem jött be a cseled, ember!"
Az eredetiben itt "human" szerepel, ami valóban elég furán hangzik egy másik ember szájából.

Annak idején pár külföldi SW rajongónak is feltűnt az "ember" rész, és onnantól kezdve nagyon elkezdtek Rohlanra és a megváltozott viselkedésére gyanakodni. Nekem annak idején speciel nem tűnt fel, mivel a Semic-es kiadásból kispórolták az "ember" szót. Kíváncsi lettem volna, ha eljutnak odáig, akkor hogy oldották volna meg annak hiányát. :)
De a HZS-n szerencsére ezt a problémát orvosolták a srácok, így az itteni változatban szerepel az "ember" szó.

- Perero:
Tiszteletre méltó idős személyekre használt arkániai kifejezés.

--- Idézetet írta: HeirToGrievous - 2019. Április 09., 13:49:59 ---Szívesen. A Revanos szállal ellentétben ennek van folytatása. A következő kötet címe "Démon" lesz, és megválaszolásra kerül benne néhány olyan kérdés is, amiről az ember nem is tudta, hogy feltette őket. :brow:
Példának okáért választ kapunk a "Versengő Ambíciók" felvezetőszövegében felmerült egyik úgy mond "rejtett kérdésre" is.  ;)

--- Idézet vége ---

Részlet "Versengő Ambíciók" felvezető szövegéből:

"Társai számára azonban a dolgok nem állnak valami fényesen. Miután megtagadja a Mandalóriai páncélja levételét, Rohlan továbbra sem mozoghat szabad akarata szerint a Köztársaság területén. Jarael újonnan felfedezett Erőképességekről tesz tanúbizonyságot, emlékeztetve Zayne-t, hogy valójában milyen keveset is tud a lány múltjáról."

Miért nem volt hajlandó "Rohlan" megválni a páncéljától? Pedig úgy sokkal könnyebben elvegyülhetett volna a népek között, ráadásul a Franchise-nál sem csesztette volna senki a mandalóri páncélja miatt, ráadásul amikor Zayne-ékkel találkozott még kérni sem kellett, mert magától levette ha mást nem is, de legalább a sisakot.

keildavid:
Igaz, valójában az volt jó elolvasni, ami pont félbemaradt a régi megjelenésből(36-os utáni rész).
Bár úgy tudom A Régi Köztársaság Lovagjainak hamarosan vége is lesz, mivel ez 50-ig ment, pont ugyanannyi részes, mint a Hagyaték sorozat is.
És egy minisorozat is volt még. Mintha itt a fórumba már volt említve.

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: keildavid - 2019. Április 28., 20:58:45 ---Régi Köztársaság Lovagjai 36-46: nem semmi, hogy milyen sok érdekes történetek vannak. Volt benne sok mozgolódás és több mellékszálak a történetben, amik végül összefonódtak. Hű, régen hogy félbemaradt a magyar megjelenés, de hála nektek elolvashattam a teljes történetet.

--- Idézet vége ---

Nagyon szívesen, viszont még nincs vége...  :brow:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése