HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (145/975) > >>

Kayamiel:
Köszi a SW - KotoR 48 -at  :hzs-r2d2: :hzs-darthvader: :hzs-darthmaul:

Valamint köszönöm a Star Wars: Klónháborúk TPB 9.-et.

HeirToGrievous:
A fordító megjegyzései a STAR WARS: A Régi Köztársaság Lovagjai 9. Kötet 2. füzetéhez (#48).
KIZÁRÓLAG az olvassa el őket, aki már olvasta az aktuális füzetet:

A fordító megjegyzései:
- 37. o. "...Öröklés és környezet, mindezt egyszerre.":
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96r%C3%B6kl%C3%A9s-k%C3%B6rnyezet_vita

- 38. o. "Erő-savant":
Magyarul legközelebb álló kifejezésnek a "szerzett zseni szindrómát" találtam, de a "Szerzett-Erő-zsenik" hülyén hangzott volna így "Erő-savantok"nak fordítottam.
http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/szerzett_zseni_szindroma
https://hu.wikipedia.org/wiki/Savant-szindr%C3%B3ma

- 41. o. Chantique anyja:
Sybilnek hívták, és szintén zeltron volt.

Néhány korábbi utalás a Demagol/Rohlan fordulatra:
- a "Lobbanáspont" történetszálban Demagol arcát egész végig maszk fedte, és még azután sem derült ki, hogy néz ki, miután Zayne Demagolnak öltözik  <<----- ha többé nem bukkan fel, miért nem tudhattuk meg, hogy néz ki? (KOTOR #7-8)
- az új "Rohlan" kicsit agresszívebben (KOTOR #14) is viselkedett, és kicsit lenézőbben is beszélt (KOTOR #31), mint a "régi", és többé már semminek sem próbált rájönni az okára.
- a KOTOR #18-ban amikor Adasca Rohlan hogyléte felől érdeklődik Doktor Suprinnál a doktor azt mondja neki:
"Nem. Csak... olvasgat. Harctéri sebesült ellátást, gyógyszertant... még genetikát is."
- Rohlant nem egyszer lehetett kémcsövek és rejtélyes vegyi anyagok társaságában látni (KOTOR #18, #42)
- a KOTOR #42-ben, amikor "Rohlan" összeverekszik Malakkal, "Squint (Hunyori, Hunyorgó)"-nek szólítja, azon a becenéven kizárólag a barátai, Jarael és Demagol hívták

Goten56:
Köszönöm az új képregényt! :)

Vos szerintem leginkább azért maradt életben, mert Ostrander még folytatni szerette volna a történetét.
Csak aztán jött a Hagyaték, majd a Dawn of the jedi, végül a teljes Star Wars franchise tönkretétele. Pedig bőségesen volt még benne lehetőség. Találkozhatott volna a későbbiekben Shaak Ti-vel, akivel már a képregényben is nagyon jò párost alkottak. Vagy esetleg megküzdhetett volna Vaderrel, végül is 2 másik jedivel éltek egy birodalmi fennhatòság alatt állò bolygòn.

HeirToGrievous:
Valami hasonlóról én is olvastam (nem mernék megesküdni, hogy ugyanezt), meg arról, hogy a képregényeket a regényekkel ellentétben tényleg olvasta, utóbbiakat idő és kedv híján (nem szeretett könyveket olvasni) már nem.

Igen, az a bizonyos élőszereplős sorozat...
Annak idején nem egy pletykát olvastam én is azzal kapcsolatban, néha egymásnak teljesen ellentmondóakat is.
- nem tudják miről szóljon <---> már kész a forgatókönyv
- nem tudják, milyen besorolású lesz <---> Deadwood lesz az űrben, szóval felnőtt
- nem tudják, hány rész lesz <---> 100 rész hosszú lesz
- nem tudják, még hol forgatják <---> az élőszereplős részeket már leforgatták Csehországban
stb.

Egy másik pletyka szerint, ami nem sokkal a III. rész premierje után kelt szárnyra, miután egy rajongó találkozott Lucasszal Hawaii-in vagy Hawaii-on?? :headscratch: Mindegy. Szóval épp a szokásos forgatás utáni pihenését töltötte, majd beszédbe elegyedett azzal a sráccal, és akkor ott azt mondta neki, hogy tervben van egy Yodáról szóló "0." rész.

Gorgonita:
Annak idején volt egy pletyka hogy Lucas kérte a képregény szerzőit, hogy Vos maradjon életben. Hogy igaz-e, és ha igen akkor mi volt a terve vele, azt nem tudom. Az akkoriban tervezett élőszereplős széria egyes híresztelések szerint fejvadászokról, más infók szerint Palpatine gonoszságát kiváltó nőismerőséről szólt volna. Aztán jött a Disney, és kánonon kívül helyezték John Ostrander és  Jan Duursema (remek)műveit, és velük együtt Quinlan karakterét is. Persze ha úgy akarom akkor elképzelem, hogy Bail Organa ügynökeként dolgozott a Lázadás megszervezésében, és a fia Korto eljutott a Yavin IV-re ahol Luke akadémiájának lovagja lett.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése