HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (107/975) > >>

Pierre de La Croix:
Szegrol-vegrol, mert politikatudomanyt hallgattam...de Max Weber kurzust nem szakteruleti kurzuskent vettem fel torteneszkent.

Addig azt hittem csak a historikusok tudjak legjobban kritizalni - kiderult, hogy a szociologusok meg jobban lefitymaljak, mint elmeletet. Mj.: amikor megirta meg volt alapja de a wannabe tudos ma onnan ismerheto fel hogy erre hivatkozik allandoan, ahogy pszichologiaban Freudra v. Barki Huntigtonra... Es ahogy utobbiak eseteben Webernek a tobbi munkaja a legalaposabb es legjobb. Mj.: ok, Webernel meg annyi elonye volt, hogy inspiracioul szolgalt a "primitiv" gazdasagok osszehasonlito kulturalis antropologiai vizsgalataihoz. (Egyebkent megmaradt volna furcsa szokasok es egzotikus targyak felsorolasanal...)

turkia:
Kolléga?  :cool:

Nem szerettem amúgy Webert, alapból nem tartom helyénvalónak a protestantizmus és az üzlet összehasonlítását, még ha akár van is valóságalapja. Ha már választani kellene, Kelsent és a joglépcsőt mondanám, mint fogyasztható terméket. Összességében azonban nekem ő is túl elvont volt, bár a jogelmélet nyilván erről szól. Mondjuk a jogtöri szerintem mindig hasznosabb és felhasználhatóbb volt, mint a jogbölcselet, bár én a végletekig pragmatikus vagyok, volt "tanár", akivel ezért ku..ára nem jöttem ki, mert ordított rólam, hogy hülyeségnek tartom, amit mond.  :cool:

Pierre de La Croix:
Reszletkerdeshentai (nem turkianak szol): a protestans etika Max Weber legkozismertebb, amde legpontatlanabb, legalaptalanabb es legkevesbe fontos: o maga is inkabb kutatasi irany-kijelolonek szanta es nem is tartotta fo muvenek) ellentetben mas muveivel (pl.: a nemetorszagi lengyel "vendeg"munkasokrol vagy a tarsadalom, burokracia tagolodasarol szolok)...az meg hagyjan, hogy ebbol altalaban mire is emlekszenek a cimen kivul az emberek (altalaban!!!) https://www.jstor.org/stable/24579619?seq=1

HeirToGrievous:

--- Idézetet írta: Pierre de La Croix - 2019. November 28., 12:17:14 ---A mostani a hirek/gameplayek szerint eleg jo lett (paran azt mondtak, hogy ez a "igazi" jedi/padawan szimulator eses igazi SWs feelingje van - pont ami a filmekbol hianyoltak/hianyoltunk). Egyebkent kell hozza tehetseg, hogyvegy uzleti gyakorlat marca Disneynek is budos legyen. (Egyebkent a dontes, hogy kinek adtak el a videojatekok gyartasi jogat meg  Lucas "zsenijet" dicserik. Nem ez volt az utolso mellenyulasa a temaban egyebkent...)

--- Idézet vége ---

Az a játék engem is meggyőzött az előzeteseivel, és már elő is rendeltem volna, amikor eszembe jutott, hogy "Hoppá, ez EA! Jobb lesz kivárni." Szóval, ha majd lejjebb megy az ára, akkor biztosan megveszem, mert a látottak és pár ember véleménye alapján (akiknek adok a véleményére) tényleg megéri.

Pierre de La Croix:

--- Idézetet írta: turkia - 2019. November 28., 10:42:44 ---
--- Idézet vége ---
A mostani a hirek/gameplayek szerint eleg jo lett (paran azt mondtak, hogy ez a "igazi" jedi/padawan szimulator eses igazi SWs feelingje van - pont ami a filmekbol hianyoltak/hianyoltunk). Egyebkent kell hozza tehetseg, hogyvegy uzleti gyakorlat marca Disneynek is budos legyen. (Egyebkent a dontes, hogy kinek adtak el a videojatekok gyartasi jogat meg  Lucas "zsenijet" dicserik. Nem ez volt az utolso mellenyulasa a temaban egyebkent...)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése