Mondjuk speciele én utálom, ha egy filmet szinkronosan adnak bárhol is. Az nem annak a színésznek egy játéka, ha pl gesztesi károly szólal meg helyette. Más a hangsúly, más az átélés. Ez a bajom a televízió adásokkal is , mert soha nincsenek eredeti nyelvű filmek. De sajnos ez arra is visszavezethető hogy magyarországon rengeteg a funkcionális analfabéta, és nagyon csökkenne a nézettség. (persze ez arra vezethető vissza hogy az embereknek nincs igényük a kultúrára, olvasásra, vagy egyszerűen nem jut idejük rá, persze ez egy kicsit a mindenkori megélhetési helyzet velejárója is, de ne menjünk most bele szociálpszichlógiába)
Nézzük meg pl finnországot. csak feliratos, eredeti nyelvű filmeket sugároznak.
És visszatérve a Csillagok Háborúja dvd-khez. Attól félek, hogy az igért hatalmas ennyiségű képanyag, meg extra az innen onnan öszeöllózott dolog lesz és valahol biztosan láttuk már pl Behind the Magic cd, vagy Making magic cd, vagy Star Wars insider újságok stb...
És én is azt hiszem várok egy kicsit, hiszen a DVD-k árai gyorsan esnek, hülye leszek megvenni mondjuk 15900-ért amikor 3 hónap múlva megkapom 11900-ért.
Ja és a legjobb.....BEmentem egy műszaki áruházba Székesfehérváron. Nevet meg írok, de a reklámában minden piros és egy covboykalapos ürge magyaráz, hogy befűtünk az áraknak stb... Szóval elég nagy bolt, sok kapcsolattal. Bemegyek DVD osztályra, és mondom a csajnak, hogy lehet e előjegyeztetni SW DVD-t. Az meg csak néz rám, és megkérdezi: Miért meg fog jelenni? Na ott estem össze. Modnom igen szeptemberben. Erre ő...hát szerintem nem, mi nem tudunk róla.
HIHETETLEN