HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Troll:
A témában felkerült az oldalra a Star Wars - A Birodalom Árnyai 5/6
Spidáj:
Pár éve mikor asszem a GYU első része ment a mozikban, a VO* magazin címü havi-mozi lapban volt 2 oldal a GYU és SW hasonlóságokról, ha hazam1ek (mer ott van az újság) megkeresem és leírom.Nagyon jó.
szam:
--- Idézet ---a GYU filmek ellenben csak olcsó horrorfilmek, rémmozik, -de persze ez is csak magánvélemény.
--- Idézet vége ---
Lehet, hogy te más filmekre gondolsz... De még a magánvéleményed is hibádzik 1 dologban: egyáltalán nem voltak olcsók!
Gorgonita:
Én is a képregényt érzem az SW-hez legközelebbi műfajnak. (Talán még a filmnél is jobban.)
Jó példa erre a Shadow of the Empire is. Könyvben elolvastam, de akkor még nem jött be annyira. A képregényben + ill. albumban viszont életre kellnek a figurák: Xizor, a robogós bandatagok, Xizor palotája, a coruscanti gárdisták egyenruhája, Chewie álruhája.
Ráadásul a képregény rövidségre szorítja az írót, ami ebben az esetben pergőbbé, feszültebbé teszi a történetet. Egy akciókép jóval dinamikusabb tud lenni, mint egy mégoly élethú leírás is.
Az SW-GYU párhuzamhoz annyit, hogy a GYU könyv számomra egy nagyszerű tündérmese, a GYU filmek ellenben csak olcsó horrorfilmek, rémmozik, -de persze ez is csak magánvélemény.
Egy másik párhuzam viszont nemrég keltette fel a figyelmemet. A midiket nagyon sokan utálják. Egy másik fórumon egy ezt boncolgató vitában én erre jutottam:
A kijelentés, hogy az Erő az életből árad a hogyanra nem adott magyarázatot. Most már tudjuk, hogy a midik közvetítik. A szerint hogy ki mit lát az Erőben -energiamezőt, életenergiát, teremtő akaratot, stb. -aszerint fogja értékelni a midiket is mértékegységnek, mikroszkópikus inteligenciának, az életenergia, teremtés, jóság/gonoszság megtestesülésénak, stb.
Ez az adott ember szemléletétől, világképétől függ. Vagyis L úgy válaszolta meg a hogyant, hogy nyitvahagyta a kérdést. Ez a legtöbb, amit ebben az ügyben tehetett. Szvsz.
Utánna olvastam, hogy itt nállatok a GYU-SW párhuzam a téma, és eszembe jutott, hogy számomra az Erő valahogy minig is a teremtéshez kötődött, ahogy Középfölde minden varázslata is, a GYU teremtéstörténetében a Szilmarilokban.
Adja magát a kérdés: Ki miként tekint az Erőre az SW-ben? Energiamező, életenergia, stb. És ennek fényében ki hogy látja a midi-cloriánokat?
Recsi:
--- Idézet ---Nem arra gondolsz, hogy a jót átvenni nem bűn.
--- Idézet vége ---
De arra gondoltam, csak elírtam, bocs.
--- Idézet ---Az árnyaltság szerintem a terjedelemből is fakad.
--- Idézet vége ---
Ha a 3 részt vesszük, akkor nem mindenki fekete vagy fehér, hiszen Vader megtér, de slussz.
A gyűrűk urában sztem több van.
--- Idézet ---Dosztojevszkijről meg csak annyit, hogy...már egy kicsit sok volt
--- Idézet vége ---
Nekem is.
Csak azt akartam mondani vele, hogy minden mű elsősorban a saját "rajongói körének" készül.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése