HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Recsi:
--- Idézet ---Beírás. Még mindig megvan az a gondom, hogy iszonyatosan kicsi betűket használtok.
ugyanott ötödik sor: a FALLEN??? herceg mi az a fallen, tudom, csak nem értem. az FALLEEN és nagy F-el.
a kis e-t pedig már Gorgonita kolléga említette.
A Falleen-t folyamatosan egy e-vel írjátok.
Átneveztetek egy karaktert!!
Ez nem biztos hogy hiba, de a commander a kapitány és a captain a százados, vagy elfogadjuk a captaint kapitánynak?
sok hiba a beírásban. A fordítás nagyon jó. Ez az egyetlen pozitívum, amit kiemelhetek.
--- Idézet vége ---
A kicsi betű a kényelemből (is) ered. Nem akarok egy oldalon ( egész képregényben) két (több) betűnagyságot alkalmazni. Így minden elfér, és szerintem - egy-két kivételtől eltekintve - nem zavaró. Így tudok gyorsan haladni.
A fallen az én hibám , rosszul emlékeztem. A könyvben fallin van, én fallen-re emlékeztem. De nem nagy betű a faj nem?
A karakter átnevezés korrigálva lesz. Max tartunk még 1 keresztelőt.
és az utolsó szó jogán:
commander [kəˈma:ndə || US: –ˈmændər] fn 1. a) kat parancsnok; company commander századparancsnok;
captain [ˈkæptən] I. fn 1. kapitány, hajóparancsnok, hajóvezető [keresk. hajón], kapitány [utasszállító gépé]
szóval a sok hiba miatt most má' biztos lesz StarWice Pack. Bocs a hibákért.
Jelszó: Csak az fog, aki!
Gorgonita:
Szerintem egyről beszélünk. Csak én elfogadom, hogy a mai marketinges sf-piacon, az eredetiséget ne egy nagy franchise-től várjam. Én már annak is örülök, ha egy SW-be több kerül, mint hogy Maul felszeletelte a Fekete Napot, vagy hogy Maul vs. Vader.
Persze örülnék ha ennél, mélyebb és tartalmasabb SW történetek is születnének, de manapság...
Ha komolyan megnézzük, akkor a Thrawn trilógia is csak egy nagy stratégiai játék, szereplőkkel, helyekkel, ysalamirikkel és noghrikkal. Kalandtörténet az is, ez is.
regnar:
Sziasztok.
--- Idézet ---No itt még miénk a pont. Szóval ha megnézed az eredeti boritót
--- Idézet vége ---
Elismerem, nem voltam eléggé tájékozott, és nem néztem rendesen utána a borítónak... Én is ugyanazt a szkennt láttam amit ti feltettetek, megismertem néhány dologról. Igazad van, tényleg a sötétebb, azaz a ti általatok alkalmazott szín a jó.
Gorgonita:
--- Idézet ---Igaz hogy rengeteg előzménye van: Asimov : Én a robot, Metropolis, K.Dick: Álmodnak-e az androidok..., Trek, de az SW mindig is máshonnan merített.
--- Idézet vége ---
Pontosan itt írtad le, hogy honnan és mi az ami felfedezhető benne. A merítés kezd unalmassá válni, ha nincs mellette az Ötlet. Csak összegyúrni néhány már meglevő történetet nem igazán nyerő, és le is jön az oldalakról.
Galen:
Regnar
--- Idézet ---Borító. Első benyomás: ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!
--- Idézet vége ---
Jó az ízlésetek. Mi Recsivel közösen kiabáltunk dupla ennyi "Á"-val. Ez van. Ez a hivatalos borító. Valamit az alkotók is érezhettek (vagy az USA olvasók reklamáltak ), mert a TPB kiadás borítója viszont gyönyörű. Megkapjátok azt is a sorozat végén.
--- Idézet ---De azt nem értem hogy miért változtattatok a feliratok színein, és a logo színén? Ehhez a szörnyű borítóhoz a zöld átmenetes Birodalom árnyai sokkal jobban illett.
--- Idézet vége ---
No itt még miénk a pont. Szóval ha megnézed az eredeti boritót ami itt van, akkor látod hogy az egész képen a zöld szín az uralkodó. De nem azért mert igy kell lennie hanem mert szar a szkennelés. Főleg Luke ruhájánál látszik a különbség. Namost mivel a Zöld színt egy kicsit visszavettem, ezért a főcím is változott, vagyis nem zöldes hanem ez a szürkés árnyalat feltehetőleg az igazi.
--- Idézet ---Meg a sárga Logomező.
--- Idézet vége ---
No itt viszont nálad a pont. Most mondhatnám azt hogy mivel a "Főcím is sötét ezért jobbnak láttam sötét hátteret rakni a logo alá" De nem. A Jedi is ember, még akkor is ha történetesen Predator-Jedi, szóval röviden-tömören: Figyelmetlen voltam. Nem akarunk rendszert csinálni a Star Wars Comic Service Pack megjelenéseiből, de ezt is orvosolom majd, és ez a lap is bekerül. Bocsánatot kérek. Jogos a pirospont. Egyébként majd a héten kellene érkeznie a SOTE-1 hibáit orvosló pakk-nak. Hál istennek az még sovány volt. No mégjobban figyelünk igérem.
--- Idézet ---a bevezető szövegben a harmadik sorban egybe írtátok:
--- Idézet vége ---
Hát ez a bevezető szöveg nem egy sikerült darab. Javítunk srácok, javítunk.
--- Idézet ---Az időtáblázat nagyon jó lett. Ahhoz csak gratulálni tudok.
--- Idézet vége ---
Ezt a gratulát viszont bezsebelem. Lázban égtem mit mondtok erre, szerintem a HZS-n már titokban elátkoztak hogy mit zaklatom már őket ezzel az egy oldallal folyton. Igazából nem voltam benne biztos, hogy jó választás a viszonyítási pontot (csillagok háborúja:epizód 4) átírni yavini csatára, de mivel mindkét visz. Pont használatos ezért bátorkodtam a SW világhoz jobban illőt alkalmazni.
Gorgonita:
Hát amikor elösszőr olvastam a Shadow-ot, arra gondoltam, hogy mennyi lehetőség van a figurában, ami Xizor végrehajtójaként nem bontakozhat ki. Az egyik kedvenc sf karakterem Data az android a Star Trekből. A robot aki túl akar lépni programozásn régi témája az sf-nek, amit hol jobban, hol rosszabbul ábrázoltak a szerzők.
Amikor a sárkányrepülőnek nyoma veszett a könyv végén, és nyilvánvalóvá vált hogy ő is túlélte, elkezdtem reménykedni, hogy mégis több lesz ebből a karakterből, mint egy szöszi bérgyilkos.
Persze értem én hogy csúnyán elárulja a fejvadász szakmát, de úgy kell nektek!
Az viszont igaz, hogy sok SW történet csak azt a témát ismételgeti, hogy állj át a sötét vagy világos oldalra. Én ezt pl a PC játékokban unom. Minek kell mindig egy darkos befejzés is, ami alig különbözik a lightostól, leszámítva hogy ebben adsz a jófiúknak is? Hát anyagiakból, mert a srácok megveszik, aztán ahogy tegnap olvastam egy kritikában: -fejlődnek mint a kiskamasz cinizmusa.
Épp ezért nekem tetszik, hogy itt végre visszaköszön egy igényesebb karakterötlet. Az önmagánál többé válni igyekvő robot figurája. Aki a rideg logikán túl vágyik az emberi tényezőre is. Igaz hogy rengeteg előzménye van: Asimov : Én a robot, Metropolis, K.Dick: Álmodnak-e az androidok..., Trek, de az SW mindig is máshonnan merített.
Az is igaz, hogy ez nem egy nagyívű, galaxisrengető sorozat. De a maga egyszemélyes módján megvan a hangulata. Egy kalandtörténettől, és Perry-től, aki játékuniverzumnak nevezte az SW-t, kár is lenne többet várni. Szrtem.
Úgy látom megint nem értünk egyet valamiben, de a borítóban kiegyezhetük. Az tényleg
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése