HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Farek:
Korábban már felmerült, de biztos, hogy majd amikor majd eljön az idje, akkor Lucas bácsi kidob valami extra hiper szuper felújított verziót is, mert pár napja este kapcsolgattam a TV-t és a Fix.tv-n bejött valami hihetetlen adás. Star Wars volt, az Csillagok Háborúja (Új Remény) részéből adtak le csomó részletet szövegaláírásokkal, és - és itt esett le az állam - levetítettek olyan jeleneteket is, amik ugyan a könyvben benne vannak, de még a felújított verzióban sincsenek meg. Mutatták például azt, amikor a kezdeti csata után Luke bemegy a városba, megmutatni a haveroknak, hogy csata zajlik, meg amikor beszélgetnek Biggs-szel, hogy Biggs megy és beáll a Felkelés soraiba, szintén az elején!!! Majd bekummantottam, mert nagyon jól átnéztem az extra DVD-t is, de ezek nem voltak rajta. Kíváncsi lennék, hogy a Fix.tv-sek honnan szerezték (meg hogy volt-e hozzá jogosultságuk ), de amennyiben ezek a felvételek megvannak, biztos, hogy nem hagyja őket Lucas kárba veszni. Legalább fél óra volt (az új jelenetek kb. 10 perc), és én nem is az elejétől kaptam el
Korábbi felvetések, hogy Lucasnak joga volt-e módosítani a filmet, és ha igen, akkor mennyire. Nos, persze, hiszen az övé a filmjogok, Ő csinálta, miért ne lenne joga változtatni. Másrészt viszon: lehet, hogy ő csinálta, de mi meg fizettünk érte. Szóval mi ezeket a filmeket nem ajándékba kaptuk, hanem kőkeményen csengettük érte a lóvét (bár ezek a filmek igazi ajándékok ), úgyhogy hadd legyen már egy kis ráhatásunk. Csak mert, teszem azt én írtam a Beatles dalait, nem biztos, hogy évtizedek után belejavítok a Yesterday szövegébe.
Ami nekem még nem tetszett a régi filmek újkori változtatásai közül, az a Jedi Visszatérben, amikor be akarják őket dobni a Sarlacc vermébe. Megmondom őszintén, engem nagyon lelombozott, hogy adtak szájat, meg fejet neki. Szerintem - aztán persze lehet, hogy ezzel egyedül vagyok - nagyon félelmetes volt egy fogakkal teli verem, amiről tulajdonképpen nem tudta eldöntein az ember, hogy az csak egy száj, vagy csak egy lyuk, vagy már maga a lény, aztán csáp is jött ki belőle... szóval kicsit olyan rejtélyesen ijesztő volt a lény, amit aztán sikerült ledegradálni egy "tucatszörny"-nyé.
Schmutte:
--- Idézet ---. Regnar mondta jól. Méghogy nem módosította az eredeti trilógiát ? Dehogynem, csak hogy passzoljon az újhoz...Övé, lelke rajta. De hogy nekem nem ez "A" star wars az biztos.
--- Idézet vége ---
Oké, mondj pár példát ami nem passzol. Tényleg érdekel.
--- Idézet ---Golden Age Of The Sith szkennelésre vár a polcomon a börze óta.
--- Idézet vége ---
Végülis kit érdekel az Empire
regnar:
Azért (IS ) szeretek itt olvasgatni, mert mindig jön valami kis infó, egy apró cseppecske, amitől az ember még jobban kötődik ide, és várja hogy mikor lesz
--- Idézet ---A Golden Age Of The Sith szkennelésre vár a polcomon a börze óta.
--- Idézet vége ---
Galen:
Már befejeztétek a "vitát" de én még most olvasom.
--- Idézet ---Elvileg ez épp fordítva működik. Az új részek segítenek megértetni a klasszikusok homályos részeit. Átalakításról szó sincs, csak max arról, hogy nem az történt amit a legtöbben maguknak elképzeltek, de ezek még messze nem ellentmondások.
--- Idézet vége ---
hát pont ez az ami nem tetszik. És pont ez az ami nem igaz. Regnar mondta jól. Méghogy nem módosította az eredeti trilógiát ? Dehogynem, csak hogy passzoljon az újhoz...Övé, lelke rajta. De hogy nekem nem ez "A" star wars az biztos. Chavez, nekem nincs bajom az újjal, de ismerd el hogy van benne egy két hülyeség. Persze melyik filmben nincs. A koronát mostanában a Van Helsing vitte el. A végén amikor sötét van, csak a hold süt, és zuhog az eső. Ezek ellenére a főhősnő párszáz méterről meglátja a lefelé eső ellenszer fioláját. De ez még mind semmi, párszáz méterről kötélenlendülve el is kapja. Tökéletes, senki ne mozduljon. Na szóval semmi nem hibátlan, de egy akkor a névtől mint Sw azért többet várok. És az a szomorú, hogy piszlicsáré kis semmiségekkel szúrta el. Ez van. De Mi akkor is szeressük.
--- Idézet ---Eszem ágában sem volt vitát indítanom, azt én is rühellem.
--- Idézet vége ---
Nem gond, itt demokrácia van (Palpatine megjelenéséig). Nyugottan mond amit gondolsz.
Regnar
--- Idézet ---Akkor ez hozzá tartozik?? Azt hittem csak valami promóciós anyag, amikor leügyeskedtem a netről...
--- Idézet vége ---
Na ezt Recsitől tudom, de azért leírom. Szóval anak idején kijött a Crimson darabokban. 6 szám. Aztán kiadták TPB-ben és annak az elejére már hozzárakták ezt a Crimson #0-t. De lehet hogy már a #0 a daraboknál is létezett ? Na passz, majd Recsi megmondja. Fene sem tudja a Jukast követni. De lényeg, hogy ti a Teljes változatot kapjátok. egyébként ugyanez van a Mara Jade-del is. Ott is elsütötték ezt a #0-t.
--- Idézet ---A Crimson Empire az egyik nagy kedvencem volt (persze szigorúan csak a Tales Of The Jedi sorozat után)
--- Idézet vége ---
A Golden Age Of The Sith szkennelésre vár a polcomon a börze óta.
regnar:
--- Idézet ---Azért megjegyzem, hogy szokatlanul békésen folyt le a "perequel-classic" vita.
--- Idézet vége ---
Talánmert nem volt vita. Csak néhány véleményt ütköztettünk kultúráltan.
Én annak is utána számolok néha, hogy mennyibe kerülne.......
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése