Szerző Téma: Star Wars  (Megtekintve 699278 alkalommal)

0 Felhasználó és 12 vendég van a témában

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #843 Dátum: 2005. November 26., 10:02:02 »
A homokvihart én azért tartanám fontosnak, mert Han ott tanulja meg elfogadni a hála a hovatartozás érzését. Köszönetet mond, többé már nem Solo, hanem egy közösség tagja. Ezt követi a vállalása a közösségért.Leöreglányozza a hajót. Lando is elnézést kér, a maga módján: -"...ha ott hagylak befagyva, örök életemre balszerencsét hoztál volna rám." Szrtem hangulatos lenne a jelenet.

 A wampák jelenetei vaalóban kérdésesek, de én jót bohóckodtam velük, egy Dash Rendar-os fan fictionomban. Úgy tudnám elképzelni, hogy a wampák mindig betévednek az állomásra, ami elég nagy, itt-ott fűtött, és kaja is van bent. Tehát vonza őket. Ott a lázadók nem akarják kinyírni őket, ahogy északon a városokba tévedő jegesmedvéket is visszaszállítják az erdőbe -láttam erről egy jó dokufilmet. Ezért altatják, bezárják, vizsgálják, megjelölik öket nyomkövetővel.
 C-3PO karakterébe meg épp beleférhet némi ötletesség. hogy ez mit adna, vagy venne el a film hangulatából, azt nem tudom, de annak is van egy hangulata, hogy a lázadóknak olyan rosszul megy, hogy már kénytelenek ilyen szörnyek közelében élni. Innen már csakugyan csak egy lépés, hogy a galaxisból is kikergessék őket.

 Az Endoron az őr látszik, amint a fejére teszi a sisakot, miközben Solo-ék bemennek a bunkerbe. Az a jelenet is indokolja a jelenlétét, amikor Solo az eredeti őrt csalja maga után, és a csapata elfogja.
 Ugyanitt hiányzik (?) a bunkerbeli lövöldözős jelenet is. De amióta eről láttam, egy olyan képet, hogy Han körül halott rohamoszik fekszenek, azóta nem nagyon hiányolom. Az lehet, hogy már csakugyan töltelék lődözés lett volna.

 A Biggs jeleneteket sokkal jobban sajnálom, mert itt elhangzik, hogy a tőlünk távol élő emberek gondjai ránk is tartoznak. Biggset háromdimenziós karakterré tenné a szöveg, ahelyett, hogy hát ez meg kicsoda figura lett belőle.

 Én ha valaha is belepiszkálnék a Classicba, azt csak azért tenném, hogy a lázadó pilóták soraiba becsempészek néhány idegen lényt, és adnék a politikai korrektségnek is, ahogy azt az endori vagy nabooi testőrök, pilóták esetében már megtették az alkotók. Hasonló okből bánnám, a lázadást létrehozó szenátorok hiányát, a Sith-ek bosszújából, ha tetszene a film. Így viszont csak egy sokadik indok, hogy miért nem tetszik, Anakin vállrándítós bukása, Padme karakterénwek ellényegtelenedése, Palpatine életének folyamatos kockáztatása a saját tervében, a három lefagyott Jedi-mester, a légkörrel rendelkező vulkánbolygó, a papagáj rohamosztagosok, és általában a látványvilág mellett.
 De ha te már megbékéltél vele, akkor nem feszegetem tovább.  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 26., 10:18:13 írta Gorgonita »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #842 Dátum: 2005. November 26., 07:48:00 »
Idézet
Luke a Jawák barlangjában???

Bocsi, bocsi én tévedtem   Pontosabban összevontam a két lehetséges történetelemet. Természetesen Ben barlangjában (szerintem is ez lett volna jobb, remetéhez illőbb, mint a házikó), de volt egy olyan koncepció is, hogy egy tavernában, vagy kis szállóban lakik luke, ahol Jawák vannak. No ezt a kettőt összedolgoztam. Amúgy a mozifilmben (a 77-es) is háza volt már, igaz kicsit silányabb, és nem hegytetőn állt, igaz csak egy közelit látunk róla.

Idézet
Lehet, hogy Vader elvette volna Luke kardját, és meg akarta volna ölni a fegyvertelen fiát, a múmia unszolására, ezzel dühítve fel a kölyköt. ???....

Én úgy olvastam valahol, hogy az volt az eredeti koncepció, hogy Luke maga adja oda a kardját VAdernek, mondván, hogy nem harcol vele, és eldobja. Vader felveszi (Az már más kérdés, hogy hogyan került volna vissza Luke-hoz a kard), de elvetették az ötletet, mert utána a császárnál is elhajítja a kardot, és hülyén nézett volna ki, hogy kétszer is eldobja a kardot.

Amúgy, ha már kimaradt jelenetek. Igazából jónak is tartom, ha beletesznek belőlük a filmbe, meg nem is. Tény, hogy vannak olyan jelenetek, amelyek már eddig is sok rajongó által "követeltek" voltak, de valahogy soha nem kerültek bele a filmbe (pl Luke Ancorhead-ben Biggsel.) Az ilyeneket igazán bele lehetett volna már tenni a sok változat egyikébe, főleg, hogy van is létjogosultságuk, hiszen későbbi szereplőkre utal a dolog, és érthetőbbé teszi a történetet. VAgy pl az Endor holdon a jelenet amikor az egyik felkelő beöltözik rohamosztagosnak és az ajtóban áll őrt.. Később a letartóztatottak között ott áll a szakállas figura, de hogy miért.. az így nem derül ki. Szóval az is belekerülhetne.
A sokat emlegetett homokvihar, már ha létezik is egyáltalán teljes és használható felvétel belőle, nekem annyira nem hiányzik, bár nem sírnék ha belekerülne egy verzióba.
De pl egyáltalán nem hiányzik a sok Wampás hülyéskedés az Echo bázison. (Wampa támadás, Wampa által megölt Taun-Taun, sőt még a C3PO letépi a jelet és szegény hó-rohamosztikat elkapják a Wampák.) Ezek teljesen megtörténk a szerintem nagyon jól eltalált Hoth-os jeleneteket. Meg persze nem hiányoznak a "nagy klasszikus kimaradt jelenetek", mint pl Luke arcát borító kötés eltávolítása, Luke és Leia csókja az orvosi teremben... (ami persze nem azt jelenti, hogy nem nézném meg őket a filmtől külön)
Ami még érdekes, hogy a magyar képregény változatba elég sok "kimaradt" jelenet belekerült, főleg a csillagok háborújába.

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #841 Dátum: 2005. November 25., 20:06:29 »
Luke a Jawák barlangjában??? Ez új. Mit hagytam ki? Nem Kenobi  remetelakjában? Megjegyzem az is jobban tetszett felújítás nélkül. Egy hasadék a sziklafalon, és a mögött rendezkedett be az öreg, egy üregben. Az SE-ben aztán saját haciendát kapott.

 Kíváncsi lennék, milyen volt az eredeti jelenet? Lehet, hogy Vader elvette volna Luke kardját, és meg akarta volna ölni a fegyvertelen fiát, a múmia unszolására, ezzel dühítve fel a kölyköt. ???....

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #840 Dátum: 2005. November 25., 16:10:37 »
Hát pedig volt ideje a Javák barlangjában fabrikálni az újat

Amúgy, ha már fénykard. Amikor a Halálcsillagon Vader elől bújkál, miközben Vader szembesíti a ténnyel, hogy átlátott az elrejtett érzelmein, és rájön, hogy ikerhúga van, Vader kezében ott figyel Luke kardja. A következő pillanatban peidg már Luke kezében van, és ráront Vaderre. Aki még nem nézte meg tüzetesebben érdemes megnézni.    (Amúgy, ahogy tudom, ez egy hiba, egy előzőleg felvett jelenetsor lett volna, de inkább változtattak a forgatókönyvön, így véletlenül az a pár másodperc hiba belekerült - ha jól tudom..)

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #839 Dátum: 2005. November 23., 22:03:27 »
A NH-ban még új a kard. Obi-wan vigyázott rá. Luke viszont még csak tanonc és nem tudja karbantartani. Újat építeni meg még annyira sem.  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 23., 22:03:45 írta Gorgonita »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #838 Dátum: 2005. November 23., 21:12:12 »
Idézet
Szval úgy tünik elakadtál valami időtörésben

Nemhiába vagyok már 230 éves    MEg elég sokszor megnéztem már a Végső visszaszámlálást, meg az időgépet...

Viszont Te látod a jövőt. Én a helyedben kihasználnám, megváltoztatnám, persze az időparadoxonra figyelni kell  

De szerintem az a prózaibb oka a dolognak, hogy nem jól jár a számítógépem (Pontosabban a Windowsom) órája. Kicsit siet.

Amúgy, ha már régi trilógia. Éppen mostanában kukkantottam bele pár dolog miatt, és még mindig eldobom az agyam a fénykardok miatt. A New Hope-ban még hasít, mindent elvág, a Birodalomban már vegyes a kép, a Jediben pedig úgy viselkedik, mint egy rendes kard, azaz csak hozzáér a tárgyakhoz (üt - pl Jabba siklóján a csata) és szikrát vet... Erre nem tudtok valami okosságot, hogy miért alakult ez így? Esetleg a korhatár miatt?

Titkos Zónára ha nem is ma este, de holnap mindenképpen rámegyek  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 23., 21:13:00 írta regnar »

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #837 Dátum: 2005. November 23., 20:16:59 »
A Titkos Zónát én kiakasztottam. Azon az úton indulj, amit eleve a te karaktered javasol a főnöködnek. Arra találod a maximális megoldást, de több megoldása is van, csak úgy kissebb rangban végzed. És végig legyél nagyon gyanakvó, mert szivatnak. Ne szállj le a céltábla bolygóra  , és kerüld a haláltapikat.  

 Classic dvd. Ennek célközönsége ergo üzletszaga van. Majd pont Lucas nem harap rá. Várj türelemmel ifjú mandalor!

 Egybként poén, mert te 20 12-kor írtad a hozzászólásod, én viszont a gépem órája szerint 20 03-kor olvastam el  . Szval úgy tünik elakadtál valami időtörésben.  

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #836 Dátum: 2005. November 23., 19:12:52 »
Mi az hogy emlékszem a Roburra. Néha napján még ma is lapozgatom őket. Rengeteg jó regényt és novellát olvastam bennük, pl Én a robot, Sandokan, Jedi kristály, Méregövezet, A bíborszínű felhők bolygója stb.. Sőt jók voltak az egyéb cikkek is. (pl itt olvastam először a TExasi láncfűrészes mészárlásról - mármint a filmről, és az Indiana Jones filmek forgatási infóival is itt találkoztam először.) Emlékszem a 10-es számban még lapozgatós kalandjáték is volt, amit azóta sem tudtam végigjátszani     (Szerintem hibásan lett nyomtatva...)

Gorgonita hozzászólásának azon részével, amely Lucas rendezői képességeit ecseteli egyetértek. Ő inkább producer, és kreatív történetguru, de semmiképpen sem jó rendező. Volt néhány villanása (American Graffity, Trucker) de igazából mindig állt mögötte, előtte valaki (Pl Jones-okat is mindenki vele azonosítja, pedig Spielberg rendezte őket). Azt hiszem az EPI bemutatója után meg kellett volna engednie, hogy valaki más rendezze a következő részeket. (Hiszen mindentől függetlenül szemlélve is, megosztotta a film a rajongókat.) Ehelyett határozottan végigvitte amit elképzelt, az EPII amerikában lényegében megbukott(nem ez a legjobb szó, de bizonyos értelemben igen.), (érdemes megnézni a  bevételi adatait. Európában nagyobb bevételt csinált, mint amerikában, de még így is alig éri el az előbbi részek és a későbbi rész bevételének 2/3-át. Ez már betudható az első rész megosztó hatásának, aharmadik részt meg úgyis mindenki megnézte, mert tudni akarta mi lesz a vége   .) Szóval nem biztos, hogy neki kellett volna rendeznie az új részeket. Ez persze sok dühödt vitához vezetett minden fórumon a kétrészre szakadt rajongótábor berkein belül. (Bár azért vannak kivételek, itt is azért eléggé higgadt, sőt nyugod formában megfutottuk már valamikor ezt a kötelező tiszteletkört   ) Szerintem más oldalakon a "háborút" az egymásra oda nem figyelés, és egymás véleményének el nem fogadása, valamint a tolerancia hiánya szülte inkább, mint a megosztottság.

A midi-mifenék nekem sem igazán jöttek be, nem biztos, hogy meg kellett volna magyarázni ezt a dolgot, akkor legalább ne mérhető értékre zsugorította volna a misztikumot.

De valamilyen szinten megbékéltem a dologgal...

Amúgy ha már új trilógia. Dec 1-én jelenik meg az EPIII DVD-n és VHS-en. 4999 forint lesz. Nem tudom érdemes-e megvenni, mert előbb utóbb úgyis jön majd egy mega-giga pakk SW DVD csomag, igaz ki tudja mennyibe kerül majd, és kapunk-e über-hiper extrákat.

Én naívan abban reménykedem, hogy valamikor lesz Lucasnak egy perverz gondolata és kiadja a klasszikus trilógia filmjeit eredeti verzióban, egy halom korabeli forgatási felvétellel meg egyéb nyalánksággal az extrákon. Vagy ez csak álom  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 23., 19:16:06 írta regnar »

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #835 Dátum: 2005. November 23., 12:22:53 »
A midiket odáig elviselem, hogy valamivel ki kell szúrni, hogy hol vannak potenciális Jedik. De a kiválasztottságot, próféciát, eleve elrendeltséget, tulkorosságot, nem kötődést, -én is abszolut felesleges körnek tartom, ahhoz hogy bemutassuk a választást Jó és Gonosz között.
 Az olyan korlátozásokkal, mint pl a "csak két sith lehet" Lucas -szvsz -nagyon lement tanmesébe, miközben erősen megterhelte a hihetőség faktort. Van sacper 10000 jedi, és ketten gyúrnak ellenük, egy olyan tervvel, ami számos ponton kétesélyes. Aztán persze nem volt mit tenni, be kellett zárni a kört. Így Anakin ha hihető ha nem átállt, három jedi-mester meg gyakorlatilag katatónná vált, miközben Palpatine fazonra igazította őket. És ha valaki megkérdezi, hogy mivel doppingolt az öreg -hát ezidőtájt a sötét oldal erősebb volt.
 Ezek a magyarázatok, meg olyanok, mint amikor egy kölyök magyarázza a bizonyítványát. Egy idő után, az apját már nem érdeklik a magyarázatok, csak a jegyek.

 Lucas mintha nem fogta volna fel -vagy nem is akarta felfogni, anyagi okokból -hogy ha 10 kasszasikerből 9-nek ő szállítja a trükköket, akkor a Cannesi filmfesztivál könnyezve tapsol meg neki akármit.
 Anno, kis kezdőként operatőrök, színészek oktatták ki, ha valamit elrontott. "George ez lehet, hogy jól néz ki legépelve..." Szeretlek-Tudom. stb.
 Az NH-t néveleg ő rendezte, de az operatőrök elküldték kávézni, a dialógusokat másra bízta, mert Copolla megmosolygta. Az Empire forgatókönyvét más írta, más rendezte. A jedi forgatásán végig Marquand mögött állt, de ettől még Marquand forgatott.
 Most persze már ki merné kritizálni, ha mondjuk trükkszakemberként tőle függ a jövője?
 Ha annyiszor vissza tudta dobni az Indy 4 forgatókönyvét, valyon miért nem akarta, hogy az övét is ellenőrizzék?

 Persze én sem akarok háborút a preq fanokkal. De tétlenül sem szívesen nézem, ahogy ajnározzák, mint olyan valakit akit szavának állt és bezárta a kört. Elég fura kör lett -itt-ott kicsit konkáv, mintha kalapáccsal egyengették volna el, hogy összeérjen. Közben pedig sajnálom, mert képes volt értékeket képviselni / képes lett volna értékeket képviseljen. Pl az olyan tanulságaival, mint a "Mindig van egy nagyobb hal." "Amire figyelsz..." "A félelem dühöt szül..." "Negatívak a gondolataid..." stb.

 A Robur nagyon jó kis folyóirat volt. Megérne egy összevetést az eredeti Elveszett világ, és a napjaingban futó tv-sorozat verzió is. Kár hogy megszünt, mert a könnyedebb, szórakoztatóbb sf, fantasy novelláknak és kisregényeknek jelenleg nincs itthoni orgánuma.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 23., 12:33:05 írta Gorgonita »

Nem elérhető Recsi

  • Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2880
  • Karma: +32/-0
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
Star Wars
« Válasz #834 Dátum: 2005. November 23., 10:07:03 »
Idézet
Itt még nem tudhatjuk ki Vader...a fekete lovag akiről még csak sejteni sem lehet, hogy ki lapul az álarca mögött! Ezt később persze szétzúzza az én vagyok az apád jelenet, de mit tudtunk mi még akkor erről!
Na ja. Emlékszem, gyűjtöttem a "Dzsediképeket" ragasztgattam egy nagy vázlatfüzetbe.   Aztán megjelent a Robur c. újság (?) a Sandokan és a Csillagok Háborúja folytatásával. Alig bírtam kívárni, hogy megjelenjen a következő epizód. Itt még minden ránk vot bízva. Nem volt belemagyarázva az agyunkba minden szó jelentése pontosan. (Midi chlorian f...om, ez a legbárgyúbb dolog amivel valaha találkoztam. Remélem nem robbantok ki megint egy classic trilogy vs. prequel háborút  )
Egyébként ismeritek a Roburt?   Jó kis regények voltak benne folytatásokban. Conan Doyle, Asimov stb.
Pl. itt jelent meg először az Én a robot (nem a filmadaptáció!)
Na, ha felállok a géptől, meg is nézem hol vannak a Roburjaim  

bocs a duplázásért, elbénáztam  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 23., 10:12:26 írta recsi »
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Recsi

  • Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2880
  • Karma: +32/-0
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
Star Wars
« Válasz #833 Dátum: 2005. November 23., 10:04:51 »
Idézet
Itt még nem tudhatjuk ki Vader...a fekete lovag akiről még csak sejteni sem lehet, hogy ki lapul az álarca mögött! Ezt később persze szétzúzza az én vagyok az apád jelenet, de mit tudtunk mi még akkor erről!
Na ja. Emlékszem, gyűjtöttem a "Dzsediképeket" ragasztgattam egy nagy vázlatfüzetbe.   Aztán megjelent a Robur c. újság (?) a Sandokan és a Csillagok Háborúja folytatásával. Alig bírtam kívárni, hogy megjelenjen a következő epizód.
Egyébként ismeritek a Roburt?   Jó kis regények voltak benne folytatásokban. Conan Doyle, Asimov stb.
Pl. itt jelent meg először az Én a robot (nem a filmadaptáció!)
Na, ha felállok a géptől, meg is nézem hol vannak a Roburjaim  
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #832 Dátum: 2005. November 22., 19:00:41 »
Ha már eposzi magasságok:  Ezt én egyszer így fogalmaztam meg: A kérdések, találgatásokat szülnek, a találgatások fantáziálást, a fantáziálás varázslatot. De ha megválaszoljuk a kérdéseket, elvész a varázs.

 A preequelt nálam a padawanpusztító padawan vágta haza. Egyszerűen nem hiszem el, hogy megteszi, bármennyire is meg és felkavarják előtte. Arról, hogy szrtem, hogy lett volna jó ábrázolni a bukástörténetet, az oldalamon karcoltam egy vázlatot Prequel MásKép címmel.

 Az SW címtől én sem Star Trek-es vagy Babylon 5-ös stílust várnék, de azért a SW filmekben is több történt annál hogy röpködtek a lézersugarak.    Új helyszíneket, lényeket, hajókat várnék a Dark Horse-tól. Mainstrem rajzok helyett egyéni vonásokat. Ahogy a karakterek is lehetnének azért ötletesebbek annál, hogy kinézet, név, foglalkozás (pl volt gárdista, kirúgták, most csempész)
 Han Solo sem csak csempész volt. Ő volt Han Solo.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #831 Dátum: 2005. November 22., 12:47:23 »
Recsi, Galen: A jó munkához idő kell.Luke sem egy nap alatt sajátította el az erő használatát    Én biztosan megvárom  


Gorgonita szinte eposzi magasságokba emeli hozzászólásait, érdemes hozászólni, márcsak a személyes megemlítettés miatt is.
Idézet
Aki csak egy fejvadász a peremről (bocs Regnar    )
 

A Splinter of the Mind's Eye nekem is kedvencem, bár be kell vallanom először nem tetszett. Az is igaz, hogy először a képregényt olvastam, s csak utána a regényt. A képregény ha jól tudom a Dark empire után jelent meg itt magyarországon, és valahogy nem éreztem elég lendületesnek. Aztán, ahogy múlt az idő, lassan megbarátkoztam vele, sőt megszerettem.

Nekem is zavaró (Nem azt mondom, hogy elvetem, de nehéz vele megbarátkozni) a legenda még "legendásabbá" tétele, azaz a kiválasztott és a sith legendák behozatala a folytatásokba. Jól fogod meg a lényeget, amikor az ismeretlen gonoszról írsz, Vader sokkal drámaibb volt, amikor nem ismertem történetét, és nem láttam kissrácként fogatversenyezni. Én soha nem kerestem és nem is akartam találni motivációt tetteiben, nem érdekelt mit miért tesz, mert evidenciának fogadtam el, hogy teszi, mert ezt parancsolják. (Emlékszem mekkora volt a döbbenetem amikor rá kellett jönnöm, hogy még Tarkin is neki parancsol... Abban az időben az uralkodó két mondatban élt még, így a legnagyobb hatalommal rendelkező karakternek Vadre tűnt. - Mondjuk ezt a mai napig nem értem, hogy mi vezetett oda, hogy a harmadik részben Palpatine-nal a legnagyobb összahngban dolgoznak, majd a New Hope-ban pedig nem második emberként szerepel, hanem beosztottként szolgál (Jó ez kicsit sarkítás, de szerintem értitek).
És a sok ismeretlen (Vagyis háttértörténetileg ismeretlen) karakter is jól szerepelt. Vegyük Boba Fett-et (   ) Nem kellett neki háttértörténet, egyszerűen csak egy remekül eltalált figura, erőteljes megjelenéssel. Szinte meg sem szólal, alig szerepel a két epizódban összesen 5-6 percet, és mégis több százezres "rajongótábora" van. Pontosan a titokzatosság, a múlt homálya az, ami sikeressé teszi az ilyen karaktereket, mert az emberek a saját gondolataikkal próbálnak köré keríteni történetet, aztán ha kaptak is egy-egy morzsát a későbbi regényekben-képregényekben, annak nagyon tudtak örülni.
Az új trilógia pontosan ezt vette el (Mindamellett, hogy sok dolgot elmondott, bemutatott) a fekete leplet, a misztikumot, és tárgyilagosan, erőszakosan megfejtette, kifejtette az eddig nem tudott, sejtett, vagy sokak által nem is kutatott kérdéseket. Így elvette az emberektől a szabad intuíciót, amelyet eddig vegyíthettek a kapott morzsákkal. Most már tények vannak, melyeken nem lehet változtatni, és így talán már nem is annyira érdekesek egyes karakterek, elveszthetik "varázsukat", mint számomra pl Vader. Persze, nyilván (és elvitathatatlanul) kellett lennie egy életútnak, amely oda vezetet, hogy a második halálcsillagon végezze be, de szerintem túl direktbe kaptuk. Talán egy kis homállyal lehetett volna adni egy kis utat a gondolatnak.


Alább említést nyertek egyes történetelemek, amelyek minden bizonnyal megdolgoztatták a szerzők agytekervényeit   .
Nos tény, hogy akik a sci-fi igényesebb bugyraiban is megfordultak, (meg azoknak is akik épkézláb történetre vágynak) nem sok újdonságot rejtegetnek egyes képregények. Én mégis úgy gondolom, hogy az Sw alapjában véve (legalábbis egy erősen jelentős részében) harcorientált. Tehát nekem nagyon hiányzona, ha nem süvítenének a lézersugarak, nem hullanának a rohamosztik, vagy éppenséggel a Tie vadászok nem akadnának össze pár x,y,b,a vagy egyéb vitaminnal ...öö.. vadásszal   Na erre az alapszitura sajnos már megírtak mindent, (Mint általában akció témában minden műfajra lebontva), így elég nehéz újdonsággal találkozni, SAJNOS. Ugyanakkor szerintem az SW hangulattal nem fér össze egy mélyebb, elmélkedős sci-fi vonal, ahol a világ nagy kérdéseire keresnek választ. (Azt hagyjuk meg Yodának   )

Mindamellett én is szívesen olvasnék a Zsákon a klasszikus hősökkel történeteket. Kicsit unom már az új részekhez kapcsolódó történeteket (Persze ez nem azt jelenti, hogy nincsekek köztük jók, vagy nem érdekesek) csak hiányoznak a régi hősök, meg a régi űrhajók, Vader a fekete páncélban, a rohamosztagosok, a Birodalmi osztályú csillagrombolók, stb..

Ha kedvenc történetet kellene választani, az egyértelműen a Dark Empire lenne. Utána pedig rögtön a Zahn Trilógia. Ezekben szerintem benne van az SW esszenciája.

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #830 Dátum: 2005. November 22., 10:08:54 »
Akkor sok sikert a borítóhoz. Egybként meg nem fáradtság, szeretek meg nem értett író lenni.  
 Úgyhogy most is ideírom, hogy ahányszor csak átlapozom a Splinter of the Mind's Eye könyv vagy képregény változatát, mindig újra rácsodálkozok egy rég elveszett SW hangulatiságra. Ebben az egyszerű kis ponyvában valami olyat találok, amit sehol máshol. Az SW gyökereit.
 Itt még nem tudhatjuk ki Vader. Csak egy állhatatos üldöző, akihez mérten a Terminátor csak egy rozsdás utánzat. Egy nagy enigma, kinek ismeretlen személyazonossága mellett, ugyan kit érdekelne, hogy ki az a Boba Fett. Aki csak egy fejvadász a peremről (bocs Regnar   ), de ez itt a fekete lovag akiről még csak sejteni sem lehet, hogy ki lapul az álarca mögött! Ezt később persze szétzúzza az én vagyok az apád jelenet, de mit tudtunk mi még akkor erről!
 Ahogy ekkor még Lucas sem sejtette, hogy testvérpárrá változtatja Luke-ot és Leiá-t. Saját bevallása szerint, ez az ötlet, csak a Jedi forgatókönyvének írásakor született, hogy legyen mivel ingerelje Vader a párbaj során Luke-ot. Tévednek tehát akik azt hiszik, hogy már az ikernapok is ezért kerültek a New Hope-ba. Foster meg pláne nem tudhatta, amikor a Splinter-t körmölte.
 Ahogy azzal sem lehetett tisztában, hogy Han Solo mellékszereplőből főszereplővé válik, hogy macsóból csípőből lecsapja a princessét a málészájú lovag kezéről. Olyannyira a New Hope mellékszereplőjének tekinthette, hogy egy az egyben kihagyta Falconostol Chewiestől a kisregényből, leszámítva egy rövid utalást az egykori (!) ismeretségre.
 Itt van viszont mindaz, amire az én korosztályom elsőként csodálkozhatott rá az SW univerzumból. Egy temperamentumos hercegnő, aki arisztokrata létére lázadást vezet, és nő létére úgy forgatja a sugárvetőt, mint a férfiak. A beléje reménytelenül szerelmes tattooinei párologtatófarmon nevelkedett jedi tanonc, aki a világ végére is követné. A kérlelhetetlen üldöző. A Sith-ek fekete nagyura. (Ki tudta még akkor mi az a szith! Én pl azt hittem egy terület, vagy lovagrend, és ha ő a fekete lovag, akkor biztos van kék, meg vörös, meg ezüst.)
 Foster persze nem egy Tolsztoj, ahogy szüleink gyermekkorának kedvenc kötetei -a Nagy Indián Könyv, a Winetu, vagy a Nemo kapitány -sem épp Shakespeare drámák. De jól adagolja a kalandokat, amiket ez az egyetlen bolygón játszódó kis történet elbír, a kissebbektől, a nagyobbakon át egészen a Darth Vaderrel való találkozásig.
 A Birodalom kegyetlenségét reális hitelességgel ábrázolja, rombolók, sith tanok, vagy Halálcsillagok nélkül, kisebb személyesebb jelenetekben. A bennszülöttek magalázása a tavernában, vagy a templomukból épített rendőrségi épület, legalább olyan érthetően ábrázolja, mi is az a sötét oldal valójában, mint a gyufalángként elolvadó Alderaan. Mindeközben megőrzi a lázadó hősök ártatlanságát. Ellentétben sok mai történettel, ami azt sugalja, hogy a gonoszt csak egy másik gonosz győzheti le (pl Vin Diesel sf filmje).
 Ügyesen játszik Luke és Leia ki nem mondot szerelmével, ami flusztrálja, vitákra vagy épp közelerdésekre ingerli a párost. Ehhez jön még a mellékszereplők, -egy öntörvényű vénasszony, a két robot, és két Chewie-hez hasonló melák -humoros karaktere.
 Mindez nyakonöntve a jól adagolt kalandok sorozatával, éppen azt a hangulatot eredményezi, amivel nem találkozhattunk azóta, hogy végetért a New Hope. Hisz az azt követő részek, minden hibájukkal, és érdemükkel egyetemben, alaposan megkavarták ezt az ősi mesékből a csillagok közé helyezett -hercegnő, gonosz lovag, szegényfiú -alapállást.
 Ez a könyv számomra maga az erdeti SW hangulatiság. Sajnálom, hogy ebben az időszakban ezen kívül, csak Han Solo, és Lando kötetek, és gyengébb Luke-Leia comics-ok születtek. Mert így csak ez az egy kaland őrzi, ezt a legfiatalabb rajongók által talán már nem is ismert lehetőségekkel teli, kezdeti korszakot.
 Ezért, ahogy a DE a kedvenc képregényem, úgy a Splinter... a kedvenc könyvem. A képregényváltozatát is kellemesnek találom. Igaz, hogy megjelent már a Semic  jóvoltából, de a honosítását már csak azért is jó ötletnek tartanám, mert az egybe változatban a plussz borítók, skiccek, és ami a legfőbb Foster előszava is megtalálható.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 22., 10:37:23 írta Gorgonita »

Nem elérhető Galen

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2272
  • Karma: +9/-0
Star Wars
« Válasz #829 Dátum: 2005. November 21., 14:45:07 »
Gorgonita ! Mindig és mindent öröm olvasni amit a fórumba írtok...mert veszitek a fáradságot és írtok. Le ne szokjatok erről. "itten" most van egy kis fennforgás, azért vagyok lassú, de készül az új SW füzet. Nemsoká kész. A boritóval tökölök épp...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #828 Dátum: 2005. November 20., 19:31:00 »
Na mi az? Olyan sokat írtam, hogy még mindig olvassátok?    Lehet ám hozzáfűzni, vitatkozni. Helyeselni meg pláne.  
 A műszerfalamon több élet van, mint ezen a bolygón.    Ha ez így megy tovább Marvel rajongó leszek.  

 Spoiler

 Az új Republicban a várakozásoknak megfelelően néhány Jedi túlélte Lucas 66-os parancsát. (Elég erőltetett név -nem? Még jó, hogy nem a Road 66 zenéje ment alatta.   )
 Szval minden esély megvan rá, hogy a túlélők elkalapálják Palpatine-t még mielőtt belejönne ebbe a birohadalmiskdásba.  
 Az ehavi Empire már kevésbé izgi. Néhány beépült lázadó flangál egy birohadalmi állomáson, miután már egy rész elment azzal, hogy bejutnak. Ez aztán a forgatókönyv. Remélem nem fáradt el nagyon aki írta.

 Spoiler kikap.

 Recsi! Galen! Mi lesz a meglepi? Lesznek benne ewokok?    Ugye nem baj, hogy itt süketelek az új füzetekről? De régen azt mondtátok, hogy minden mehet ami SW.
 Nna mennyit írtam már megint.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 20., 19:35:54 írta Gorgonita »

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #827 Dátum: 2005. November 06., 10:10:57 »
Addig is amíg frissültök, egy kis Spolier tartalmú kesergő a Rouge Leader 2-ről.
 Úgy nézem ez a történet sem vezet nagyon sehova. Nem világos, hogy a birodalmiak miért támadnak két kis csapatszállítóval Corelliára. Pusztán azért, hogy jelezzék a lakosságnak, hogy még léteznek? De ez még a kissebb probléma. A birodalmi tábornok titokzatos alakja -feketére festett rhg páncél -egész hangulatos. Felidézi azokaz az időket, amikor még nem tudtuk, ki van Vader vagy Fett páncélja alatt.
 De hogy a képregény egésze egy adok-kapok csata ábrázolásában merül ki, számomra nagyon unalmas. Az egyetlen érzelmi reakciót szegény Ten sorsa váltotta ki belőlem. Érte aztán lehet aggódni a harmadik-utolsó füzetig. Van egy tippem is arra, hogy nem éli túl, és ennek hatására dönt úgy Wedge, hogy mégis marad a Zsiványok élén. Ez persze csak tipp, de én így fejezném be.
 A rajzok nkem kevésbé tettszettek, mint az első füzetben. A történet végére pedig még vártam valami hatásos befejezést a conclude felirat fölé. De sem az nem derült ki, hogy néz ki a tábornok, sem az, hogy milyen bolygóra hurcolták Ten-t.
 Igazából azonban az bánt, hogy miközben sok vád éri a prequel-t, hogy az nem hozza a régi hangulatot, a classic-füzetek is el-el maradoznak attól. Ezért nem várom különösebben a Semic következő választását sem, amelyben Luke a Jabim-on apja tetteivel szembesül. Nem, mintha sok jóból választhatnanának.
 A Roguel Leader-ből én hiányolok egy olyan temperamentumos női karakter mint Leia. Olyan humorforrásokat, mint Chewie és a két robot. Az ilyen karakterek szerves részei kellenek, hogy legyenek egy hangulatos SW-nek, úgy ahogy a Farscape, Buck Rogers tv-sorozat vagy Flash Gordon rajzfilm is ilyen figurákra épít. Ahogy a Trek-ben is ott van Worf, vagy a B5-ben DS9-ben a vagány elsőtiszt hölgyek. Ezek alapkarakterei az ilyen szórakoztató sf-eknek. A Dark Horse pedig már jó ideje nem találja ezeket az alapkaraktereket.
 Persze nem előírás, hogy sablonok szerint dolgozzanak, de az eredetiség sem jellemző ezekre a sorozatokra.
 Egyre inkább úgy tűnik, hogy a DH követi a Marvel rossz szokásait. A borítón ezúttal az X-szárnyúak a pénzcsalogatók. A történetek pedig jól kiszámíthatóan haladnak a folytatás felirat előtti váratlan meglepetésekhez -új ellenség belépője, főhős bajban, váratlan támadás stb.
 Hiányzik egy-két jó író a DH-tól. Olyanok akiknek eredeti ötleteik vannak, vagy legalább tudják mitől döglik a szórakoztató űropera. És hiányzik az akarat, hogy a tuti bevételen túl valami bizonytalanabbal, de művészibbel is próbálkozzanak.
 Szrtem.

 Számomra az etalon a Dark Empire. Üdítően egyed irajzstílus, jó karakterek, jó történet. Palpatine visszatér mint Ming a Flash Gordon sorozatban. Újra van Birodalom és Lázadás. És ami a legfontosabb hangulatos.
 Kezdetben ugyan berzenkedtem a sok bolygó elpusztítása miatt. De aztán leesett, hogy egyik sem lakott világ. Egyadül a Byss volt egy sűrün lakott világ, de azt már a -szrtem -kényszerűségből írt plussz történetben semmisítették meg. Az a két füzet szrtem csak azért született meg, mert valaki eldöntötte, hogy a T.Z. féle Új Köztársasági vonalat követik tovább, és nem jön vissza a Birodalom. Azóta sem működik a recept.
 A DH történetének 1tlen hibája, amikor Palpatine nem erő érzékeny talpnyalókat varázsol sithivadékokká. Ehelyett simán lehettek volna még tanítványaoi raktáron, úgy hihetőbb lett volna.
 A DH-n kívűl még a jedi-kristályos Luke-Leia -Vader kaland és a Classic Star Wars című képregénysorozat, a régi Han Solo és Lando Calrissian trilógia a kedvenceim. És a Shadow of kiadványsorozat is egész jó lett.
 Ezek persze nem igazán illeszkednek már a Lucas-i, -kiválasztottas, két sithes, stb. - kánonba, de számomra ezek a könyvek, füzetek jelentik az igazi SW-folytatás hangulatot.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 06., 10:49:39 írta Gorgonita »

Nem elérhető Schmatzy

  • Lusta dög (ex Korrekt ORR)
  • HálóZsák tag
  • Superman
  • *
  • Hozzászólások: 1307
  • Karma: +4/-1
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #826 Dátum: 2005. November 02., 20:12:12 »
Végre kapunk StarWars Kifestőt is! Jejejeeeee!!!  

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #825 Dátum: 2005. November 02., 18:58:56 »
Idézet
De lesz majd még tőlünk szokatlan dolog is.

No erre én is kíváncsi vagyok  

Lehet találgatni? Felteszitek az üres bubikkal a képregényt, meg melléje az ömlesztett feliratot és mindenki párosítsa össze? Egyfajta interaktív játék?  

Nem elérhető Rykov

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 32
  • Karma: +0/-0
    • http://cryptozone.extra.hu
Star Wars
« Válasz #824 Dátum: 2005. November 02., 16:45:14 »
Várunk mi türelemmel
Kriptozoológia - http://cryptozone.extra.hu
Ne menjetek a magas fűbeee!!!
err...

Nem elérhető Recsi

  • Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2880
  • Karma: +32/-0
  • Nem: Férfi
    • Hálózsák
Star Wars
« Válasz #823 Dátum: 2005. November 02., 11:15:01 »
Hát igen.
Szerintem is jogos a történetet ért kritika.   Nem szoktam előre elolvasni (csak nagyon ritkán pl. börzéről hazafelé a vonaton) a fordítandó dolgokat, és mindig más a motiváció, amikor kiválasztok egy történetet. A Crimsonnál elsősorban a képi világ dominált, a Republic epizódoknál az űr kitöltése. Mivel magam is előfizető vagyok a Semic-féle kiadványra (?  ), zavart, hogy kimaradnak részek. Ha meg magamnak lefordítom, miért ne jelenjen meg itt, nem igaz? Ezért volt ez a kavarodás, hogy egyszer Crimson aztán meg Republic. Most lassan befejezzük variálást, elvarrjuk az elvarratlan szálakat. Max 1-1 SW Pillanatok-at iktatunk be.
De lesz majd még tőlünk szokatlan dolog is. Csak győzzétek kivárni  
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #822 Dátum: 2005. November 01., 11:31:32 »
Jaaaaaaaaa  

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #821 Dátum: 2005. November 01., 11:19:10 »
Idézet
ööö.. lemaradtam/tunk valamiről? Vagy csak nem vagyok eléggé figyelmes?
 A lentebb látható Te Ve Jedi tanoncra gondoltam.  

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #820 Dátum: 2005. November 01., 09:52:24 »
Idézet
Szépen világító fénykardok, és brum-brum rombolók. Csakhogy így sose -vagy csak nagyritkán -kapunk újat. Porthos legalább alkotott egy új teremtményt. Nálam ő a nyerő!  Remélem sorozat lesz belőle!

ööö.. lemaradtam/tunk valamiről? Vagy csak nem vagyok eléggé figyelmes?

Amúgy tény, hogy a Köztársaság sorozat kicsit (nagyon) unalmas tud lenni egy idő után. Vannak jó történetek, de megújulásról az biztos, hogy nem beszélhetünk.

Nem elérhető Gorgonita

  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 1547
  • Karma: +10/-4
  • Nem: Férfi
Star Wars
« Válasz #819 Dátum: 2005. November 01., 09:26:56 »
SW frissülés  
 Most hogy már én is bepróbálkoztam egy fordítással, és tudom meddig tart méginkább köszönet érte.  

 Történet -kifejezetten gyenge. Két menekülő haver bajban, két haver megmenti őket. Ezen valaki megint sokat agyalhatott, hogy azután felvegye érte a jól megérdemelt fizut.
 Rajzok -a republicoc-ból ismert mainstream technika. Suhognak a fénykardok, mint mátrix 2-ben a pofonok. Új elemeket nem láthatunk, csak olyanok járműveket, lényeket, amiket valaki már korábban megrajzolt valamelyik filmhez. Persze ez az anyagi siker titka. Szépen világító fénykardok, és brum-brum rombolók. Csakhogy így sose -vagy csak nagyritkán -kapunk újat. Porthos legalább alkotott egy új teremtményt. Nálam ő a nyerő!  Remélem sorozat lesz belőle!
 Érdekességek: Ki-adi még a Baljós idején kapott egy családot a Prelude to Rebellion-ban. Erre jött a Klónok nincs kötődés szövege, most meg eröltetett magyarázkodás, hogy neki megengedték ilyen-olyan okokból.
 Klónok-rhg-k lélekrajza. Ez is valami olyasmi, amit hiába vártam az ep 3-tól. Reménykedtem egy jelenetben, amiben Cody életét adja Obi megmentéséért. Halála előtt elhöröghette volna, hogy nem jó lélek nélkül élni. Így Luke és Lando is csak érzelmek nélküli klónokat öltek volna meg a Halálcsillagokon.
 Luke szrtem egyik HCs elpusztításának sem örült fékevesztetten. Bár egy időben én is furcsáltam, hogy mit problemázik azzal, hogy lesújtson Palpatine-ra. Ott tépelődik hogy a gyilkolás a sötét oldala viheti, miután három éven át gránátokat hajigált lépegetőkbe. Szval itt tényleg van egy kis következetlenség, amit anno egy kicsivel több átgondolással, színészi játékkal ki lehetett volna küszöbölni.
 De Luke fejlődéstörténete még így is megállja a helyét, hisz a csatái után nem látható tépelődéseket, hozzáképzelhetjük a történethez. És tudjuk hogy Yoda tanításai is ebbe az irányba terelték a főhőst.
 Ellenben Anakin (állj át -oké -a jedik most már az ellenségeid -oké -Obi-wan barátod is az ellenséged -oké) bukástörténetével. De ebbe nem merülnék bele, mert amikor legutóbb kritizálni mertem, egy másik fórumon, elküldtek Dudikoff filmeket nézni.  
 Az sw.hu-ra egybként felkerült, néhány meg nem valósult, vagy másképp megvalósult forgatókönyv előtti ep3 jelenet-ötlet. Érdekesek, de szerintem az én változatom a legjobb.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 01., 09:29:59 írta Gorgonita »

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #818 Dátum: 2005. Október 31., 20:22:57 »
Republic 62.

Star wars frissülés    


Borító. Szépen elrendezett (középre igazított) borító, letisztult formákkal. Semmi különleges "hatás", mondhatni "normál" borító. A borítóra nézve a tapasztalt SW rajongó felfedezhet egy halom fajt, amelyek tipikus rosszfiúk.    Még a hátsó sorokban is, a sziluettek között, középen a két felfele meredő szőrős fül..  A betűválasztás a feliratokhoz újra jól sikerült, és a retus is szép.

Képregény. Nekem tetszett a stílusa, érdekes volt, ahogy néhány színt dominánssá tettek a készítők pl narancsos árnyalatok. A karakterek általában arányosak voltak, de Anakin rajza néha nem igazán sikerült. Obi van karaktere viszont nagyon eltalált volt szerintem.

Történet. Érdekes történet volt, leginkább anakinról szólt, és kötődéséről mesteréhez. A többi karaktert kicsit mellékszereplőnek éreztem, Anakin új mestere sem mutatott túl nagy határozottságot, erőtlen volt. (Persze lehet, hogy akart ő erős lenni, csak Anakin mellett..)
Érdekes volt Obi van mondata, hogy a klónoknak is vannak érzéseik, és nem szabad akár csak egyet is veszni hagyni. Ha elfogadjuk a folyamatot, miszerint belőlük lettek a rohamosztagosok, akkor ezek az érzések hova tűntek?
Kicsit tölteléknek éreztem ezt a történetet, de azért nem volt rossz.

Beírás. Jól sikerült, érthető, magyartalanságot nem fedeztem fel. Az idővonal kifejezetten tetszik.

Összességében. Nem ez a történet lesz a kedvencem, de nem volt rossz. Szép grafikával és a megszokott minőségű magyarosítással.

A végére egy gondolat, ami átvillant a fejemen, inább poén, mint komoly:
"egy jedi nem örvendezik, ha ennyien meghalnak" - mondta a képregényben Anakin ideiglenes mestere. Jó tudom, hogy Luke nem volt a régi rend szerinti jedi lovag, de akkor is, az Endor holdon volt egy aprócska parti a halálcsillag felrobbanása után.. mennyien is dolgoztak rajta? (Nem beszélve az első halálcsillagról)
« Utoljára szerkesztve: 2005. Október 31., 20:24:36 írta regnar »

Nem elérhető Rykov

  • Sólyomszem
  • *
  • Hozzászólások: 32
  • Karma: +0/-0
    • http://cryptozone.extra.hu
Star Wars
« Válasz #817 Dátum: 2005. Október 31., 10:49:05 »
Ez egy nagyon jó rész volt:worship:. Ezt nem értem, miért pont ezeket a részeket hagyták ki?
Kriptozoológia - http://cryptozone.extra.hu
Ne menjetek a magas fűbeee!!!
err...

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Star Wars
« Válasz #816 Dátum: 2005. Október 30., 19:03:55 »
Frissültünk:

Star Wars - Köztársaság #62

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Star Wars
« Válasz #815 Dátum: 2005. Október 21., 00:24:50 »

Gondoltam +mutatom a dögömet



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Star Wars
« Válasz #814 Dátum: 2005. Október 19., 14:14:05 »
Ma ellátogattam az egyik helyi könyvesboltba, hogy szemügyre vegyem a két regényt. A borítók lecserélése úgy gondolom jó húzás volt, nem is értem akkor miért kerültek rá azok a piros, x-wingnek nem igazán nevezhető hajók. (Talán a hosszútávú szerződés a borítók festőivel?). Az áruk 1890 ft, ami szeintem átlagosnak mondható, bár úgy döntöttem, hogy várok 3-4 hónapot, amikor megjelennek az utazó használtkönyv-árusoknál, mivel ha nem változtattak a fordításon az előző kiadás óta, akkor csupán a borítóért nem igazán akarok ennyit fizetni...de mindenképpen megveszem