HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (802/975) > >>

regnar:
Vérvörös birodalom 2 1/6

Borító. Lényegében nem sokat változott a koncepció az előző sorozathoz képest, mármint színvilágában és felépítésében. A betűtípus továbbra is kellemes, bár megmondom őszintén a "vér tanácsa" felirat betűi nem igazán illenek az SW-nél megszokott formákhoz, bár nem ismerem az eredeti borítót.

Képregény. Továbbra sem okoz csalódást a látványvilág, az előző részben megszokott éles kontúrok, szép színek, változatos hátterek jellemzik. A karakterek néhol aránytalanok, bár nem zavaróan.

Történet. Hááát. Így elsőre azért annyira nem indult be, hogy azt mondhassam hogy letaglózott. Nem tűnik rossznak, bár elég sok a klisé. Pl a Hutt-os jelenetsor erősen emlékeztetett pár korábbi történetre. Legfőképpen Jabbára. Ha már Hutt, miért nem lehet belőle nem alvilági vezért csinálni? Ezt nem értem.. Mondjuk nem sírnék, ha erősítenék a politikai szálat és lenne belőle egyfajta politikai "thriller" azaz rengeteg gáncsoskodással, érdekes karakterekkel, mindez az SW világába ágyazva. A füzet vége felé kezdett felpörögni a dolog, megjelent már megismert fejvadászunk is, lehet, hogy kinéz valami kis "bunyó"?

Beírás. Erre természetesen most sem lehet egy rossz szavam sem, szép munka.

Összességében. Így elsőre vegyes, az első fele kicsit vonatott, de a vége felé elkezdett élénkülni a dolog. várom a következő részt.

Gorgonita:
Vérvörös kettő egy per hat. Eddig semmi olyan logikátlanság amivel kötekedni tudnék, de leszámítva a két új bolygót, és a bányászszervezetet, újdonság se sok. Ez a hutt viselkedésében ugyanúgy Jabbára hajaz, ahogy a birodalmi tanács ep4 beli elődjére. A feszültséget a hiányolt főszereplők felbukkanásának várakoztatásával érik el ebben a füzetben. Meg egy új titokzatos hatalmi figura karakterével. (Üdvözöllek dicső lovag, szép a páncél, hol a lovad.)

Rouge Leader 3. Mindig hízik a májam, ha ilyen jól megtippelek előre egy történetet.   Ugyanakkor a füzet végén összeválogatott új zsiványok történeteit már olvashattuk. Aligha valóaszínű, hogy ha egyszer leállították a címet, most újabb lehetőséget adnának neki. Ha az volt a cél hogy a Rouge Leader-rel felmérjék növekedett-e az érdeklődés, erősebb 3 füzet kellett volna. A Phantom Affair egy remek kist sorozat volt. A többi X-Wing azonban gyengébben produkált. Képileg mindenképpen, de -szvsz -történetileg is. Ha csak egy előzményt akartak a sorozathoz, az is többet érdemelt volna ennél.  Szegény Ten-t megölték, tehát még szükség van a Zsiványokra -magasröptű.

Rep 80. Kezdem megkedvelni ezeket az életben maradt Jediket. De ahogy Quinlan Vos esetében itt is sokat levon a lelkesedésemből, hogy eleve esélytelenek a győzelemre. Én meg szeretem ha a hősöknek van némi esélyük. Régen valami ilyenért szelettem meg ezt a messzi-messzi galaxist.
 Születhet rájuk éppen néhány elgondolkodtató ebbe a korszakba jól illeszkedő sztori, de féltem őket a többi cím sorsától. Prognózisom: Bujkálnak egy kicsit, segítenek itt-ott, majd ahogy lanyhul az érdeklődés, néhányan elbuknak, néhányan hősi halált halnak, és törlik a címet.

Emp 38 Luke csapata továbbra is a bázison csámborog, készülve az akcióra. Lassan be is bútorozhatnának. Igaz a végén felismerik a főhőst, amitől talán izgulnom kellene az érdekfeszítő sorozat következő epizódjáig, de izguljon aki fiatal.

Pedig a recept elég nyilvánvaló lehetne már ennyi év után. Némi fénykardpárbaj, némi lóti-futi lövöldözés, némi csili-vili űrcsata, kis droidhumor, kis wookie/ewok stb humor, utazás olyan új, ötletes helyszínekre, mint Ossus, Minban, Maanan, stb, és nem elhanyagolandő hősiesség, románc és más mesébe illő karitatív érzelmek. Újabban valamit ezek közül mindig elfelejtenek belekotyvasztani a varázsfőzetbe.

A k.net-en is volt SW frissülés a poszter gallériában. Az rpg.hu-n keresztül pedig elérhető egy tök poén flash játék. Feltétlenül próbáljátok ki!

Dórika:
Frissültünk:

•Star Wars - Vérvörös Birodalom II. 1/6 - A Vér Tanácsa

Gorgonita:
Jar Jar jó arc is lehetett volna. A Babylon 5-ből pl Vir-t akarták a rajongók, hasonló okokból kiutálni, de ott a szerző nem engedett nekik, és végigvitte a figurával amit akart. Meg is szerették a rajongók Vir karakterét. Vagy ott van Neelex a Voyager-ben, vagy D'Artangan szolgálója a Három testőrben. Egy ilyen figurában sok lehetőség van, csak nem kellett volna burleszkszereplővé, rajzfilmfigurává változtatni, csak azért, hogy a kedves filmforgalmazók lássák, lám az ILM ilyet is tud. Szerintem akárcsak Chewie a classicban, JJ is megállta volna a helyét, állandó kísérőfiguraként, ha nem "számítógépesítik", hanem a maszkmesterekre és a színészre bízzák a karaktert.
  Ami meg a mörcsándizájnt illeti, paranoiásabb, összeesküvőelméleteket gyártogató pillanataimban, élek a gyanúperrel, hogy Lucas azért eröltette a népszerűtlen pálcikadroidokat mert azok -akárcsak a fénykardok -hamarabb törnek bábuváltozatban, és így    hamarabb is kell újat venni belőlük. Persze lehet, hogy nem ez volt a fő érv, hanem ahogy JJ esetében is, az hogy a kicsik buktak rájuk, mint instabil droideka a görönyös útra.

A Hofi-Kóós dalocska nkem is bejön...  legyen csak minden lefordítva, én majd kiosztom a forgatókönyvírókat.    .
 Nézegettem a K.N. Tervezett részlegében, mi minden várható tőletek. A kotor érára és 1-2 Empire-re külön kíváncsi leszek. Menetközben meg csak ráveszlek benneteket, hogy 1-2 egérlyukba kerüljön régi dugó is, mert azért csak a jéghideg Coca Cola az igazi, nem ez az édeskeserű Papsi utánzat.

regnar:

--- Idézet ---Ja, az is saját gyártmány, nem is lett tökéletes a formája, de a puskából nem csippent le
--- Idézet vége ---

De, akkor tökéletes  

amúgy mostanában járom az üzleteket, és nézelődök ajándékok után. Természetesen a játékosztályok is beleesnek a szórásba (No nem az ajándékok miatt, inkább hátha talál valami jó kis SW vagy egyéb cuccot a megfáradt rajongó  ), és érdekes dolgokkal találkoztam.  Valami Power Battle, vagy hasonló alatt futó figura-sorozat ütötte fel a fejét, de ritka érdekes kidolgozásúak a karakterek. Láttam egy Anakint, akinek akkora fénykardja volt, mint maga a figura, és akkora muszklija, mint Hulknak    MEg láttam Millenium Falcon-t kb 70-80 centis kis édes (Mármint hosszra.) Jó drága és van pofájuk ráírni a dobozra, hogy a figurák önállóan kaphatók. Ez mondjuk szinte mindegyik most megjelent járműre igaz, hogy figura nélkül adják őket.. Persze megfelelő figurát egyik bolt sem forgalmaz   Így szegény gyerek, vagy rajongó kénytelen beleerőltetni a Falcon vezetőfülkéjébe az otthon levő figurák közül valamelyiket, ha éppen Jar Jar akad a kezébe, akkor azt   (Bár én inkább a hajtóműbe erőltetném   )

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése