HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
turkia:
Jaj, Istenem, a Darth Vader kesztyűje! :woot: :woot: Gimi elején olvastam, Uralkodó fia, Zorba, a (görög) hutt , stb.
A "sarkon fordul" dícséretes eredmény, ehhez méltó az első kiadású Birodalom visszavág könyvben Boba Fett kijelentése, ezt figyeld:
"Ha megkapom a kapitányt, végre elvihetem a KALAPOS JABBÁHOZ." :ugral:
Egy gyöngyszem, komolyan. Gondolom, a "Jabba, the hutt" sikerült ilyen grandiózusan, a "hutt" szó bekavart, elvégre a fordító nem túl sokat olvashatta a faj nevét előtte.
A magam részéről gyerekkoromban is szerettem volna benne hinni, hogy megy tovább a történet, lesz még valami, aztán a 7.-8.-9. részről szóló hírek is megerősítettek ebben a hitemben. Szerintem Lucas is így tervezte, mert régebben mondta, hogy talán várható, csak meggondolta magát. Kár. Bár megértem, mert arra hivatkozott, hogy a 6 rész Anakin élete. Ebben igaza van. 6 koherens rész és akkor jön 3 teljesen más, arról nem is beszélve, hogy lehetetlen lenne leforgatni, mivel a színészek megöregedtek. Esetleg vagy 15 év múlva, amikor már olyan számítógépes technika állna rendelkezésükre, hogy az eredeti színészgárdát teljesen élethűen megalkotják. Valamiért én meg úgy vagyok vele, hogy ha nem áll a folytatás mögött Lucas, én sem "hiszem el", amit olvasok a könyvekben. Jó példa erre a Jövő látomása. Pont azt a könyvet olvastam, amikor ráleltem Lucas nyilatkozatára. Bumm. Letettem a könyvet a felénél és fel a polcra.
Összevont üzenet:
Hopp, Death Troopers várható itthon??? Valaki, valami infót esetleg nem tud?
Recsi:
Szíved joga. Én annak örülök, hogy vannak olyanok, akik nem hallgatnak rá, és írják a sok jó történetet én meg jól elolvasom őket, és jól elszórakozom, de ez csak egy vélemény.
Persze az EU többrétegű, de mint lelkes SW rajongó még az a 6 részes Darth Vader kesztyűjés förmedvényt is végigolvastam, sőt a gyermekeimnek is meg fogom mutatni, mert a maga szintjén szórakoztató, és szerintem ez a lényeg.
Speciel én a magyar Solo könyveket is faltam anno, igaz akkoriban nem nagyon volt más (mondjuk mostanság sem jelenik meg túl sok minden)
Sajnos Lucas egyre több baromságot hord össze jódolgában. Én nem nagyon hallgatnék rá. Lehet, hogy mire 3D-s lesz a SW, nem is a felkelők győznek? Vagy kijelenti, hogy a NH a vég, és a Birodalom már ott összeroppant? Nuku 2. HCS, és Jabba különben is egy kövér férfi, mint ahogy a könyvben olvasható. (ha jól emlékszem még sarkon is fordul, ami a Jedis Jabbától elég nagy teljesítmény lenne, lévén nincs neki olyan :D) .
Kivont fénykarddal várom válaszod :hzs-darthvader: :lol:
turkia:
Igen, az ewok attack a Birodalom légiói ellen elég érdekes lett... :P
Nos, úgy hangzik a kérdés Lucashoz, hogy mi történik a Jedi után. Erre Ő 2008 májusában felelte azt, amit az előbb írtam. Elolvastam korábbi interjúkat is vele még 1980-ból, stb és akkor még azon az állásponton volt, hogy lesz sequel trilogy is, tehát 7.-8-.9. rész is. Ahogy telt az idő, a nyilatkozataiban ezt egyre kevésbé tartotta valószínűnek, míg 2008 májusában már kategorikusan kijelenti, hogy a Jedi után semmi, de semmi nem történik, sőt, a Zahn-féle könyveket is gyakorlatilag lenullázta. (azt viszont kijelentette, hogy Boba Fett valóban kijut a sarlakkból, tehát ezt a fonalat átvette a regényekből) Mivel az EU a SW több kategóriáját említi, amik egymást követik hitelesség szempontjából, Lucas szava "szent", mivel ezen listán Ő a "canon G" , tehát az Ő szava a filmmel egyenértékű, az aktuális álláspontja teljes mértékben felülír minden létező egyéb forrást.
Persze, akinek tetszenek a könyvek, nyugodtan olvassa, én pusztán a fanatikusok (mint én) fejével gondolkodom, akiknek Lucas szava mindenben perdöntő. A magam részéről úgy vagyok vele, hogy mivel Lucas eszelte ki ezt a csodálatos világot, jogában áll bármit megcáfolni.
Zahn trilógiája nekem is tetszett, de ezek után a Birodalomra úgy tekintek, mint szuperhatalomra, ami Endor után nyom nélkül, azonnal felszívódott és nincs semmiféle Thrawn, yuuzhan vong, feltámasztott Palpatine.
Recsi:
Ez mondjuk érdekes annak fényében, hogy Lucas bólintása nélkül egy regény, képregény sem jelenhetne meg. Pláne, hogy minden eladott példány után csörög nála a kassza...
Az interjúban szerintem a filmes timeline és az EU (Expanded Universe) dolgok keverednek.
Elvileg minden, ami nem a 6 filmben volt, az EU, azaz nem kell rá mérget venni, de azért elég jól kordában vannak tartva az írók ahhoz, hogy (általában) ne írjanak össze túl nagy ellentmondásokat.
Ha jól emlékszem, a jedi után több fiatal írót (Zahn, Kathy Tyers, Dave Wolverton...asszem öten voltak) bízott meg, hogy elkészítsék a "hivatalos" folytatást. Végül Zahn-é lett a befutó. Emlékszem, hogy örültem, mikor megjelent nálunk is '91-ben :D. Aztán persze a többit is kiadták, mert a pénz beszél. Később volt egy (gondolom) megrendelésre írt regény, amelyben valamennyire összehozták az 5 különböző szálat.
Szerintem voltak köztük jó sztorik (meg persze gyengébbek is, de a Zahn trilógia pl. nálam kimondott kedvenc) úgyhogy aki SW rajongó, sokat veszít, ha ezeket nem olvassa el.
Ha mindezt elutasítod, ajánlom figyelmedbe Ralph McQuarrie film előtti terv-festményeit, amelyek sokszor köszönő viszonyban sincsenek a végső dolgokkal, pedig Lucas útmutatása alapján készültek.
Ha Lucas az eredeti tervek mellett maradt volna, az Endoron nem ewokok, hanem vukik harcoltak volna (ami lássuk be, életszerűbb lett volna). Ő egy tollvonással kettévágta őket, és lett belőlük törpe maci. Na most akkor kire is hallgassunk?
turkia:
Most olvastam Lucas egy 2008-ban adott interjúját. Azt mondta, hogy a Jedi után nem történik semmi, tehát az Uralkodót nem klónozzák, Luke nem nősül meg, nem veszi el Jade-et, stb. A történet lezárul, amikor Luke elhamvasztja Anakint. Ennyi a történet, utána nincs SEMMI. Ezek szerint a Thrawn trilógia, stb mind-mind tévút és köbö szemétrevaló. Említi Lucas azt is, hogy ezek a könyvek az egyértelmű állásfoglalásai ellenére jelentek meg, el sem olvasta őket. Nem hiszem, hogy ez az információ sok emberhez eljutott volna, vagy ha el is jutott, egyáltalán érdekelné a tömegeket, de az biztos, hogy én már egyetlen olyan könyvet sem veszek meg, ami a Jedi után játszódik, ugyanis "valótlanságokat" állít. (amennyire persze valótlanságokról lehet egyáltalán beszélni sci-fi esetében :D )
Na mindegy, ez csak úgy eszembe jutott, hátha van még megszállott SW rajongó, akit ez esetleg érdekelhet. :hzs-darthvader:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése