HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (688/975) > >>

Aldarion:
Erre vessetek egy pillantást...

Gorgonita:
Gondolom félt tőle, hogy ellenefordul, ha túl tápos (Erő + Prófécia + Jó Páncél + Klóntest) lesz. Kettejük kapcsolatát elég szépen lefestik a Sötét Nagyúr című könyvben.

turkia:
Gorgonita, köszi, Oliver Denken könyvének utánanézek, nagyon érdekelnek ezek a dolgok.
Egy kérdés:
Vajon nem logikátlan-e az, hogy Grievous egy szupergyors, mozgékony, akrobatikus testet kapott, míg Vader -háta mögött a Birodalom minden pénzével- csak egy lassú behemótot?
Bár szerintem az egyetlen magyarázat erre az, hogy akkoriban Lucasék ebbe nem gondoltak bele. Mert teszem azt, Vadert anno eljátszhatta volna egy sisakos, ugráló kaszkadőr (mint Mault Park) és letudták volna annyival, hogy a gépek miatt is ilyen gyors. De ezzel szemben lassú lett, a félig kiképzett Luke is megsebzi... Tudom, ez szőrszálhasogatás és valószínűleg rajtam kívül senkit sem érdekel, csak eszembe jutott. :D
AZ új és régi trilógia fényében hülyeség, hogy az Uralkodó a nehezen megszerzett tanítványát egy nehézkes szkafanderbe zárja....

Gorgonita:
Turkia: Én meg a Yavin előtti dolgokkal vagyok kritikus. De a lényeg, hogy van egy mániánk. :)

Alec Guiness azért vállalta el, mert talált az öltözőjében egy forgatókönyvet, egy kardos ifjúval a borítón, és megtetszett neki a kezdő rendező bátorsága. Lucas felesége találta ki, hogy térjen vissza asztrállényként, miután bemondta az unalmast.

Egyébként mindenkinek ajánlom Oliver Denken könyvét a trilógiáról, melyből szépen kiderül, mi s hogyan történt, és például hány ember írta-faragta-forgatta már a New Hope-ot is Lucas-on kívül. (Két dialógusíró mentette meg a scriptet, a színészek visszadobálták a tízsoros mondatokat, az operatőrök pedig kávézni zavarták a mestert, mondván nekik nem dirigál.) Akitől egy percig sem vitatnám el érdemeit (ötletek, szervezés, orosz varázsmesék és mitoszok tanulmányozása), de az azért legalábbis furcsa, hogy Hugo és Nebula díjas íróklat szerződtet a folytatásra, aztán semmissé nyilvánítja sokéves munkájukat. Akik persze azóta is írhatják tovább az engedélyével, a soha meg nem történt eseményeket...

"Sok igazság csak nézőpont kérdése." Ben Kenobi

turkia:
Ó, nem jön be a youtube...munkahelyen... :D   na majd este

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése