HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Gorgonita:
A hír igaz! Starkillert élve látták!
Üdv a fedélzeten Babrafax!
babrafax:
A napokban jó pár Star Wars képregényt végigolvastam.Nagyon tetszett a felhozatal!A régi Marveleseknek is örültem.Igaz hogy fekete-fehérek,de ezzel egy retrós hangulatot adtak nekem.Úgy olvastam, ;hogy vannak különálló Han Solo történetek,van rá esély hogy talán egyszer honosításra kerülnek??Üdv a honosítóknak! :D
Gorgonita:
Aldarion: "Az eressze el Vader! " jelenet végén. Persze csak egy kitétel erejéig.
Egyébként meglepve olvasom, hogy a New Hope egyik forgatókönyvváltozatában már egyaránt szerepelt a prófécia (akkor még Son of Sun néven), és a Kaiburr kristály (Kiber kristály) is. Ezután az hogy Luke-nak három testvére lett volna, Alderaan lebegő városa pedig birodalmi fővárosként funkcionált már nem is olyan meglepő.
http://starwars.wikia.com/wiki/Adventures_of_the_Starkiller,_Episode_I:_The_Star_Wars
Leia itt még nem központi szereplő, de már Luke kuzinja. Azt azonban hogy elveszett testvérke lenne, Gyuri bá csak a Jedi visszatér írásakor találta ki egy videóinterjú szerint. Állítása szerint azért, hogy legyen mivel dűhíteni a főhőst, - meg gondolom a hárman párban felállás miatt is. (Ford ugyebár Solo megölését javasolta, hogy legyen veszteségérzet is a filmben.)
A Gray Tusken nevű birodalmi ügynök, a renegát Sith harcosok, és a Jediket segítő maszkos lézerkardos Aquillian Rangerek azonban jópofa karakterek lehettek volna. :)
Aldarion:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2010. Június 11., 14:14:53 ---Császárt már a New Hope regényváltozatában is említik. Vader gúnyolja, miközben iszik egy kortyot.
--- Idézet vége ---
Erre konkrétan nem emlékszem, pedig olvastam a regényeket, de az biztos, hogy a Birodalom visszavágban már szerepelt egy jelenet erejére, noha ott még jól láthatóan nem volt véglegesre kidolgozott koncepciója.
Gorgonita:
Csakhogy ezeknek a korai történeteknek volt egyfajta népmesés bája. A legszegényebb pilótáról, aki kiállja a próbákat. Ami nem meglepő, ha Lukács szakdolgozatát tényleg Propp ezirányú munkáiból ollózta össze. Pld: Yoda gyökerei, nem a manók vagy koboldok közt keresendő. Ő egy randa, rongyos öreg teremtmény, aki rőzsét gyűjt az erdőben a leveskéjéhez. És nem mindegy, hogy szólítod meg, mert varázserővel bír. A felsorolt könyveket pedig űropera írók jegyezték, akiket inkább hozott izgalomba egy sf mesehelyzet, mint a taktikázás. Mára viszont -ahogy írod a célközönség, idők változásával -már csak profi fegyverforgatók kaphatnak főszerepet. Kivételek meg erősítik a szabályt.
Császárt már a New Hope regényváltozatában is említik. Vader gúnyolja, miközben iszik egy kortyot.
Cantina I:
Cantina II:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése