HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Zerit:
--- Idézetet írta: Recsi - 2010. Október 05., 12:11:47 ---Köszi a szülinapi ajándékot, Zerit és Galen, meg vagyok lepve teljesen :D
--- Idézet vége ---
boldog szuletesnapot, recsi
muszaj megjegyeznem, hogy az ajandek kepregenyt Galen hozta ossze egyedul, en csak egy nagyon-nagyon picit segitettem be :)
Galen:
turkia. Már csak az a kérdés hogy akkor miért vagy a fórumunkban. :badteeth: Mert akkor a képregényeket sem olvasod ugye? Nehogy elszaladj, csak érdekel. ;)
Gorgonita:
"Elég dühös volt pl. a klón-Palpatine ötlete"
Én meg azt olvastam, hogy a Dark Empire a kedvence, és ezt ajándékozta munkatársainal a prequel forgatása idején, hogy valami hasonlót szeretne tőlük is látni.
"hogy a Thrawn, meg stb könyvek írói az Ő hivatalos világnézete ellenében írnak"
A Thrawn trilógiát jónak minősítette egy interjúban, de kijelentette, hogy nem készül belőle film. (bajos is lenne hetvenes Soloékkal). Ellenében biztos nem írnak, feszesen igazodnak az általa tett kijelentésekhez, éppen ő az aki keresztbemegy a könyveknek, mert nem is olvassa őket.
"Nem az övék a SW világa."
Jogilag Lucasé, ahogy a Windows / Microsoft is Gates-é, csak épp mások is dolgoztak rajta, akik semmit se kapnak a jogdíjakból. (Lásd Empire első forgatókönyvírója.) De Luke akkor is előbb zuhant X-winggel Minban dzsungelbolygójára, mint Dagobah dzsungelbolygójára, Thrawn előbb épített rohamosztagos-klónsereget, mint Palpatine, ésatöbbi. Szval én nem kívülállóknak nevezném őket...
"remélem, nem sikerült kirohanás-szerűre"
Csak amennyire egy wookietól elvárható. :)
turkia:
Hú, Gorgonita, jó kis hosszú levél!!! :)
A könyveket azért nem tartom semmire sem és azért nem is veszem azokat, mert nekem csak Lucas szava számít. Ő mondta még 2008 tavaszán, hogy a Thrawn, meg stb könyvek írói az Ő hivatalos világnézete ellenében írnak. Elég dühös volt pl. a klón-Palpatine ötlete, vagy Luke megnősülése miatt. Ez gondolom, azért fordulhatott elő, mivel anno eladta a jogokat, így ezer író ezer dolgot talált ki. Később pedig, mikor már rengeteg pénze volt, ezeket mintegy rangon alulinak találta a filmek mellett (szerintem teljesen jogosan) és elhatárolódik. Egyébként meg egy lelketlen üzletember, aki szerintem pénzért szinte bármit megtenne, szóval egyik oldalról ezeket meg nem történteknek, fikciónak hívja, míg másik oldalról hagyja, hogy mégis a boltok polcain legyenek. Pénz, pénz, pénz. :dry:
Magamat azért tartom ortodoxnak, mert mindentől igyekszem távol maradni, ami nem film, vagy a rajzfilm. Az én szememben csak ezek "történtek meg", minden más számomra egy független sci-fi világban játszódik. Ezt támasztja alá Lucas is, amikor kimondta, hogy ezek az Ő világában nem történnek meg. Nekem ennyi elég, egyik író véleménye sem érdekelt soha. Nem az övék a SW világa. Ők is ugyanolyan kívülállók, mint bármelyikünk. Súlytalanok. A filmeket néztem már a '80-as évek végén is és azokat nézem ma is. A könyveket nem vettem. 20 éve is a filmek érdekeltek és most is.
Nos, ennyi a véleményem erről a dologról, remélem, nem sikerült kirohanás-szerűre, mert hajlamos vagyok SW terén néha elragadtatni magam. :D :D
Gorgonita:
Isten éltessen Recsi! :cake: :hbd: :birthday:
És mit szóltok Greedoohoz, a Clone Wars 3. évadában? Most - Turkia kedvéért -eltekintve attól, hogy az EU-ban a fatális Solo incidens lett volna az ifjú rodiai, első komoly melója. Hogy a búbánatban dolgozhat ő Jabbának húsz év múlva, ha most lebukik, hogy fusiban mellékes vérdíjakat vállalt. Jabba feledékeny, vagy engedékeny? A mandaloriak meg pacifisták? Bossk tud beszélni emberi nyelven?
Indy Jones: Nekem bejövős a második rész is, amennyire dereng. Idegesítő kölyök? Szerintem jópofa volt. Viszont a vége kicsit horroriszikusra sikeredett, a másik kettőhöz mérten. Az új azonban ott hibázik, hogy épp a matiné / ponyva elemeket (fiatal hős, romantika, misztikum) hagyta ki a képletből. Egy hetvenéves Indy mereng azon, hogy megöregedett, majd láthatjuk, hogy erőltetetten magyarázzák, miért nem vette feleségül élete szerelmét, ha egyszer mindketten oda voltak egymásért. Az Indy figura azért született, mert Lucas újra akarta teremteni a régi matinémozik hangulatát. Ez a realisztikus hangvétel épp az ellentéte egy matinéélménynek. Ahogy a távozó ufók sem adhatják azt a megnyugvást, amit egy búcsút intő keresztes lovag, vagy egy deus ex machina a hősök oldalán. Vagy új Indyt kellett volna találni, és maradni a II VH idején, a már bejáratott ellenfelekkel, ahelyett hogy ex-ügynök lesz az ex-régész kalandorból. Vagy ezúttal hallgatni Lucas rajongóira, akik a Transformersben egyébként jópofa, Shia LeBouff helyett, Natalie Portmant látták volna szívesebben utódként. Vele vagy más dögös fiatal színésszel, színésznővel vissza lehetett volna hozni a bizsergést (lásd Rachel Weisz fitos kis orrocskája a Múmia filmekben.)
Star Trek: Kedves Talgaby ne keverjük a szezont a fazonnal! A Star Trek vagy a Babylon 5 űrhajós sci-fi szájkaratéval, míg a Star Wars csillagkarate űrhajókkal. Előbbiekben -ha jól írják -elgondolkodtató párbeszédek uralják a terepet, és nem a díszleteken van a hangsúly. Ahogy a süllyesztett ókori színházakban sem azon volt. Ott egy statiszta faágat vagy téglát tartott asszerint, hogy várban vagy erdőben játszódott a jelenet. Megjegyzem rég nem írják jól a Trekket, és ha jól is írnák, mint a Babylont, a konzolgeneráció akkor sem nézné. De ez nem a Trek hibája...melynek öt sorozat, plussz négy mozis hajó lévén legalább harminc-negyven díszlete volt idáig. Minimum. :)
Kedves Turkia! Szerintem Te nem ortodox vagy, hanem egy új generációs padawan. ;) Ha ortodox lennél tudnád hogy a Splinter az igazzy :) A Farscape-t és a Firefly-t pont azért hoztam fel példának, mert ez a két sorozat megpróbálkozott azzal, hogy új képi világot teremtsen televízíós költségvetéssel. Mindezt a realityk és vetélkedők diadalmenetének idején, amikor minden más zsáner még rosszabb műsoridőbe kerül, és rosszabb körülmények közé csúszik. Ha belegondolsz sf-t forgatni a legdrágább. Minden kell bele ami egy egyszerű filmbe, plussz még mi minden. Közben meg rétegműsor. Egy studió sem szeret sf-et finanszírozni, még akkor sem ha olyan jó márkanév mint a Star Wars. Épp ezért volt fura, hogy Lucas nagy dérrel durral 400 100 perces epizódot ígért, rögtön 100 részes évaddal. Miből, hogyan, mennyiért? Amikor a kilencvenes évek közepe óta nem indult érdemi űropera széria. Amik meg még mentek, kénytelenek voltak elbocsáltani a maszkmastereket, földönkívülieket, írókat, majd megkapták az ollót is.
Ami pedig a Star Wars könyvekről alkotott sommás véleményedet illeti, arról vitázzon Veled a Sith-ek boszújának írója:
"The author respectfully dedicates this novel to the legendary Alan Dean Foster, and the memory of the late, great Brian Daley, for showing us what it looks like when this stuff is done right. Thank you gentlemen. We are in your dept."
Matthew Stover , Luke Skywalker and the Shadows of Mindor
(mely opusz egyébként, egyetlen elnyújtott csataleírásként maga sem lép a megdícsért űrkalandok nyomaiba, mégha van is benne pár jó ötlet)
Korriban? Az melyik filmben is szerepel? :) Én most épp a Kotort tolom, és jót nevettem azon, hogy Rowkororo még csak egy falu.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése