HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Recsi:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2017. Április 26., 19:45:00 ---Farek: én így látom ezeket:
1. A Köztársaság és az Első Rend között lefegyverzési egyezmény van, amit az Első Rend nem tart be. Ezért alakul meg az Ellenállás melynek tevékenységét a Köztársaság elnézi, de nem támogatja, mert ők nem hiszik, hogy az ER komoly veszélyt jelentene.
--- Idézet vége ---
Most olvasom az Utóhatás - Adósság c. regényt, ami a Jedi és VII. között játszódik. Itt a köztársaság próbál egyre több rendszert maga mellé állítani, míg sok helyen még a Birodalom maradványa az úr, és figyelmen kívül hagyják. hogy a császár meghalt, szerintük majd visszatér... (sok Marvelt olvastak, bíznak a rebootban). A Kashyyyk még mindig birodalmi kézen van, ám a Köztársaság (az új) nem siet felszabadítani, mivel a bolygó nem bír akkora jelentőséggel, így csak sokadik a sorban. Csubi odamegy, hogy segítsen az ottani vuki rabszolgákon, de eltűnik. Han utánamegy, aztán ő is eltűnik. Közben a Birodalom maradékának - névleges - vezetője, egy főadmirális(nő) fegyverszünetet kér, és tárgyalásokat akar kezdeményezni. A Köztáraságiak elfogadják a kérést, így semmiféle - hivatalos - katonai akciót nem indíthatnak Birodalmi területen. Miután Leiának (aki már terhes Bennel) sem sikerül rábeszélnie Mon Mothmát a Kashyyyk elleni offenzívára, összeveszik vele és saját szakállára kezd dolgozni. Szerintem ebből alakul majd ki a lázadó párt...
De lehet, hogy tévedek, még nem végeztem a kötettel és nemsokára jön a 3. rész is.
Xeraph:
VII. Epizód rövidített változat:
;D ;D ;D
Gorgonita:
Farek: én így látom ezeket:
1. A Köztársaság és az Első Rend között lefegyverzési egyezmény van, amit az Első Rend nem tart be. Ezért alakul meg az Ellenállás melynek tevékenységét a Köztársaság elnézi, de nem támogatja, mert ők nem hiszik, hogy az ER komoly veszélyt jelentene.
2. A filmben látható, hogy útjára engedi a sugarat, hogy befenyítse Finnt.
3. Ren valószínűleg az Endori máglyáról hozta el a sisakot. Anakin teste meg azt hiszem eltűnt, miután eggyé vált az Erővel. Bár az Erőszellemek körüli vitákat nem követem.
4. A Rend kondicionálása nem olyan rossz, ha csak egyetlen rohamosztagosnál vallanak kudarcot.
5. Phasma szerintem egy felcicomázott gyáva alak, és ezt jól bemutatták, amikor azonnal kikapcsolja a pajzsot. Túlélte a szemétzúzót, most jön a képregény arról, hogy hogyan.
6. Egy előzmény novellában Rey talál egy teherhajót, amit újjáépít majd elveszít, ezen kívül gyakorolhat a futóján, a quadon és a Falconon is. Csak épp sosem hagyta el a bolygót, mert várta a szüleit vissza.
7. Elhangzik a filmben, hogy a Falcon nem tiszta hajó. Ezért mentek Kanatához. E szerint a Falcon bemérhető, amint repül.
8. A kék fénykard. Egyelőre még titok, hogy került az Erő érzékeny Kanatához, aki sok más érdekes relikviát is összegyűjtött a ládikójában.
9. Csillagpusztító. A Star Wars nem hard sci-fi, így ezekre a kérdésekre csak áltudományos magyarázatok adhatók. A Rend technológiája és az oszcillátor elbír a naphővel.
10. A Köztársaság szenátusa folyamatosan költözik, hogy minden rendszer a magáénak érezhesse. Jelenleg a Hosnian rendszerben székel. Ezt fejezi le a Rend, így érti Finn, hogy lőttek a Köztársaságnak.
11. Rey ezeket a trükköket a legendákból ismerheti, ahogy ismeri Han vagy Luke nevét is. Tény, hogy nagyon vele van az Erő.
12. Finnt simán legyőzi, Rey pedig nagyon Erős.
13. A rohamosztagosokat kiképezhették Jedik elleni harcra, hisz Luke megpróbálta feléleszteni a rendet. Kylo keze megmaradt, csak az arcára kapott egyet.
14. A bolygó darabokra hasadt. Van egy hasonló jelenet a Search for Spock című Star Trek moziban is. :)
15. Leiának sok dolga lehet a Rend visszatértével, a lefejezett Köztársasággal politikai, diplomáciai vonalon. Rey és Luke találkozása -szvsz – azért telitalálat mert mindkettejükön látszik, hogy szabadulnának a kardtól, és a vele járó felelősségtől, kihívástól, de persze mindketten becsületesebbek ennél.
Farek:
--- Idézetet írta: Galen - 2017. Április 26., 15:44:52 ---Ettől függetlenül egymilliószor jobb film mint a 7. rész.
--- Idézet vége ---
És ismét csak keblembre. :badteeth:
Ajánlom figyelmedbe a Filmek, zenék topikban még 2015. december 28-án írt hozzászólásomat. (Ha a témában állsz és a keresőbe beírod, hogy Ébredő erő, akkor a 3. hozzászólás jelenleg.) Megtennéd, hogy átfutod és véleményezed/kiegészíted? Kösz. :worship:
Komment egy másik oldal másik régi fórumából:
"Han Solo az én értelmezésemben öngyilkos lett(elvégre kyloból nem nézem ki hogy meg tudná ölni, és nem látjuk ki kapcsolja be a fénykardot). Ránézett hogy a fia hogy néz ki sisak nélkül, rájött milyen szar apa volt, és hogy öregkorára egy redves vukival él egy teherhajón, és úgy döntött hasba szúrja magát a lófejű fia fénykardjával..." :lol: :lol: :lol:
Galen:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2017. Április 25., 19:36:25 ---Nekem tetszett a 7. rész és a Rouge One is, de mondjuk azt nem értem hogy egy dezertált pilóta és/vagy lopott űrhajó kódjai miért nincsenek letiltva a scariffi bázison. Krennik igazgató meg kapcsolhatna a robbanások láttán, hogy esetleg elterelő manőverről van szó, és már valakik be is hatoltak az archívumba. De ha ő nem is egy Thrawn admirális, valamelyik embere kapcsolhatna. Arról nem is beszélve hogy lifttel lassabban ér fel a torony tetejére, mint a csaj mászva.
--- Idézet vége ---
Ezek is érdekes kérdések. Meg azt is megtudtuk, hogy a lázadók sokkal jobb tömörítési algoritmussal dolgoznak, mert míg a csaj egy egész 5.25 colos merevlemezt lop el a birodalomtól, addig a Vader elől a lázadó katonák már csak egy bankártyával rohangálnak. Ettől függetlenül egymilliószor jobb film mint a 7. rész.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése