HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Star Wars

<< < (268/975) > >>

KiD:
A válasz szerintem röviden az igen, mindenkinek a saját gyerekkora filmjei a meghatározóak.

Ettől függetlenül, mint jól felépített, az előzményektől független, önmagában megálló alkotás az szerintem össz-vissz a legelső (IV.) rész. Mondjuk a baljós árnyak is az előzményektől független, önmagában megálló alkotás, csak az meg nem jól felépített. :D

Haverom szokta mondani, hogy nincs olyan, hogy egy film rosszul öregszik, amelyik rosszul öregedett, az soha nem is volt jó, csak anno felültél a hyp-nak. Egyre inkább olyan érzésem van, hogy igaza van. Régi fekete fehér filmeket is simán elő lehet venni 100x, ha jól meg vannak csinálva, a vadi új, csilivili szarokat meg már második megnézésre se élvezed sokszor (legtöbb Pókember filmet magam részéről tudnám itt citálni...). Persze félreértések elkerülése végett fekete fehér filmből is találsz ezret, ami már akkor is szar volt, amikor készült. :D

Szóval, ha a Pitkint nem élvezed (nem láttam), nem biztos, hogy benned van a hiba. ;) Biztos tudna apud olyan régi filmet is mutatni, amire csettintenél, hogy na, ez elég fasza volt.  :)

Galen:

--- Idézetet írta: Gorgonita - 2018. Április 17., 19:38:45 ---Ehelyett lett egy szentséges trilógia, amihez előzményt, utózmányt, új generációt, kiegészítéseket (storry filmeket) kell gyártani. Csak épp az eredeti hangulat nem tér már vissza soha.
--- Idézet vége ---
Igen csak az a kérdés, hogy csak nekünk, élemedett korúaknak nem tetszik? Lehet, ha a fiam megnézi akkor neki ez lesz a numero uno és 40 év múlva ő ezt emlegeti etalonként és ugyanúgy értetlenül áll majd az előtt, hogy az apja miért istenít egy filmet amiben semmi különös nincs. Mint ahogy én is ugyanígy voltam apám "Ne hagyd magad Pitkin"-jével. Jójó van néhány jó poén, de ezen hogy a fenébe röhögött úgy az apám a debreceni Apolló moziban, hogy a családi legenda szerint a testvérei az utcán tudták hogy a legkisebb testvér már megint filmszínházban van.

--- Idézetet írta: Gorgonita - 2018. Április 17., 19:38:45 ---Ja és egy másvalakitől lopott kérdés: Miért Holdo admirális fordult meg a hajóval? Nem lehetett volna ezt a bonyolult manővert az automatikára vagy egy droidra bízni?

--- Idézet vége ---
Ez egy elég nemnormális manőver szerintem. Minden automatika leszabályozott volna gondolom. Kivéve talán K-2SO. Ő ivott volna egy korty olajat, elhajítja az olajosflakkont és azt mondja "Engedj a pulthoz szivem, csináljuk."

Ja erről jut eszembe tényleg volt néhány betalált vicc a filmben, de amikor BB-8 már a huszonkilencedik karommal próbálja a lyukat betömni az nekem nem talált be.

Galen:

--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 17., 16:47:06 ---Na igen, ott azért én is erősen vakartam a fejemet. Bár valaki mondta, hogy ehhez hasonlót a képregényekben talán már bevetettek? De nem vagyok benne biztos.
--- Idézet vége ---
Nem tudom, de innen már csak egy lépés hogy a szellemlétre szenderültek bandába tömörülve ne csak vicceket meséljenek az ellenség fülébe, hanem csatába vonuljanak. A "szellemlétre szenderültek" az csak munkacím a csapat nevére. Jöhetnek az ötletek. Ha Obi-wannal meg Anakinnal állnak össze akkor lehetne "a Zöld, az őszhajú és a csúf". Ha beszáll Qui-gon is akkor meg "Rémes négyes" vagy "Asztrál négyes'".

Gorgonita:
Akkor leírom ide, mert jó a társaság és itt biztos nem köveznek meg érte. :) Luke Skywalker eredetileg egy világi fickó volt. Vadászpilóta, két fegyverrel, két baráttal, két robottal, négy szárnnyal. Könnyű volt vele és céljaival azonosulni. Világos volt, hogy majdan elnyeri a hercegnő szívét és megöli Darth Vadert. Egészséges álmok a vele azonosuló kölyköknek. Mert miért is mondunk esti mesét a gyerekeknek - azon kívül, hogy elaludjanak végre? Hogy megtanulják, hogy az ifjú vadásznak (nekik) hogy kell felnőtté vállniuk. Szükségük lesz mentorra (Ben), társakra (Solo, Chewie) és fegyverre (fénykard), hogy elejtsék a vadat (Vadert), és a törzs sikeres tagjaként, elnyerjék a legjobb csaj (Leia) szívét. Ezt kínálta a New Hope, és ez veszett el, amikor Luke nem nyerhette el Leia szívét, és nem ölhette meg Vadert. Ennek az útnak a végén lett a világi fickóból egy köveken meditáló mester, akinek semmije és senkije nincs. Szóval szerintem nem az Utolsó Jediben keresendő a hiba, hanem már jóval korábban, amikor Solo mókerolni kezdett a főhős hercegnőjével, és amikor a főhős holmi setét oldal miatt eldobálta a kardot. (Most abba ne is menjünk bele, hogy milyen koncepció az, hogy felnőtt emberek nem tudják eldönteni melyik oldalon álljanak a Jó és Gonosz harcában. Amikor 13 éves korunkra már kialakul a személyiségünk.) E folyamat során lett a meséből árucikk és tanmese, amiben ha Ford „sztárkvalitásokat” mutat, akkor viszi a nőt, és amiben mindent meg kell magyarázni, alá kell húzni, értelmezni és átértelmezni. Pedig lehetett volna ebből egy sorozat is amiben Luke és Leia bekalandozzák a galaxist és gonoszokat győznek le heti rendszerességgel, ahogy más ponyvahősök teszik azt saját sorozataikban. (Solo meg Chewie meg elhúzhattak volna a saját sorozatukba.) Ehelyett lett egy szentséges trilógia, amihez előzményt, utózmányt, új generációt, kiegészítéseket (storry filmeket) kell gyártani. Csak épp az eredeti hangulat nem tér már vissza soha.

Más kérdés, hogy ha már ez a helyzet, akkor az Utolsó Jedi nem egy rossz záróakkord, de nekem akkor is a New Hope meg a Splinter az igazzy SW.

Ja és egy másvalakitől lopott kérdés: Miért Holdo admirális fordult meg a hajóval? Nem lehetett volna ezt a bonyolult manővert az automatikára vagy egy droidra bízni?

Farek:

--- Idézetet írta: Galen - 2018. Április 17., 15:46:10 ---Azt már nem is említem, hogy Yoda Jedi-ghost állapotában képes volt villámot küldeni az ősi fára.

--- Idézet vége ---
Na igen, ott azért én is erősen vakartam a fejemet. Bár valaki mondta, hogy ehhez hasonlót a képregényekben talán már bevetettek? De nem vagyok benne biztos.

De jó pont azért, hogy nem a pattogó CGI csoda Yoda volt az, hanem az eredeti, Frank Oz féle báb.  :D

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése