HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
KiD:
--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 20., 18:55:24 ---zajrus, légy szívesd tisztázd, hogy melyik kánon mit jelent, mert én nem vagyok annyira SW őrült, szóval csak biluxoltam, hogy mi a helyzet. :badteeth:
Lucas meg azért bekaphatja. "Amit nem én írok, az nem számít!". De a lóvé azért nem büdös belőle, mi?
--- Idézet vége ---
Lucas mondjuk a nyolcvanas években a kongresszusban lobbizott a filmek eredeti verzióinak megőrzése érdekében, aztán azóta látjuk mi lett belőle, szóval az ő véleményére is csak dátum megadásával érdemes hivatkozni. Mikor mit mondott éppen...
Amúgy meg már hivatalosan sem mérvadó a véleménye az ügyben tudtommal, szóval ez inkább a Disney sara.
zajrus:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2018. Április 20., 19:00:04 ---Zajrus: Ez is igaz, de azért emlékeim szerint a Birodalom Örökösei könyv borítóján nem szerepelt az „alternatív univerzum” vagy a „nem kánon” figyelmeztetés. Így a rajongók, akik fizettek ezekért az alkotásokért, joggal érezhetik úgy hogy valahol valamikor át lettek vágva, és elvettek tőlük valamit. Mara Jadet, Talon Karrdet, Lidérc köteléket ésatöbbit.
--- Idézet vége ---
Itthon "valahogy" lemaradt, de odakint ki volt adva utasításba, hogy semmilyen módon nem tüntethetik fel a könyveket folytatásként...
--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 20., 18:55:24 ---zajrus, légy szívesd tisztázd, hogy melyik kánon mit jelent, mert én nem vagyok annyira SW őrült, szóval csak biluxoltam, hogy mi a helyzet. :badteeth:
Lucas meg azért bekaphatja. "Amit nem én írok, az nem számít!". De a lóvé azért nem büdös belőle, mi?
--- Idézet vége ---
A régi kánon-rendszer több szintből állt, leginkább aszerint sorolták be a cuccokat, hogy mennyire állt közel Lucashoz... ergo nem csak különböző médiumok kerültek be, hanem, amit Lucas pl mondott vagy konkrétan egyes könyvek elemeit elfogadták magasabb szinten míg magát a könyvet nem kánonként tartották szinten a lényeg: G-kánon: Lucas dolgai, de lényegében a filmek | T-kánon: TV ide jött a Clone Wars | C-kánon: EU könyvek/képregények stb | S-kánon: Igazából azok a cuccok, amik nem fértek bele a C-be, de kukáztak belőle ötleteket... | N-kánon: Simán nem-kánon
Az új pedig egy egységes átjárható, ami képregényesként alapjáraton természetesnek veszel az EP VII-ben meg is volt a Star Wars történetében az első könyv -> film átjárás Temmin Wexley személyében és később is számos ugrálás van könyvből animációba onnan képregénybe stb... Lucasnál ez nem játszott ugye, amit ő ír az SW politikája miatt, amit át is vett azt sem egy az egyben...
Még szép, hogy nem Lucas hosszú útja lefelé nem most kezdődött és szerintem szerencsések lehetünk, hogy Bob Igernek adta el a cégbirodalmát nem pedig a Foxnak...
Gorgonita:
Zajrus: Ez is igaz, de azért emlékeim szerint a Birodalom Örökösei könyv borítóján nem szerepelt az „alternatív univerzum” vagy a „nem kánon” figyelmeztetés. Így a rajongók, akik fizettek ezekért az alkotásokért, joggal érezhetik úgy hogy valahol valamikor át lettek vágva, és elvettek tőlük valamit. Mara Jadet, Talon Karrdet, Lidérc köteléket ésatöbbit.
Farek:
zajrus, légy szívesd tisztázd, hogy melyik kánon mit jelent, mert én nem vagyok annyira SW őrült, szóval csak biluxoltam, hogy mi a helyzet. :badteeth:
zajrus:
--- Idézetet írta: Recsi - 2018. Április 20., 17:16:54 ---
--- Idézetet írta: Farek - 2018. Április 17., 09:36:29 ---Ezt fejtsd már ki, légy szíves, hogy mi volt az a pont vagy pontok, aminél azt mondtad, hogy oké, elbaszták, ez már nem az. Nagyon érdekelne. Előzmény trilógia? A mostani? Egyéb. Nagyon kíváncsi vagyok.
--- Idézet vége ---
Az előzmény trilógiával sztem nem basztak nagyot (a midi-Clorianok mondjuk szarok...). A VII résszel viszont szerintem igen.
1991 óta (megnéztem, akkor jelent meg a Birodalom Örökösei) elolvastam vagy száz könyvet + még több képregényt, amik megpróbálták kitölteni az űrt vagy folytatni a jedi után a sztorit. Felépült egy viszonylag működő világ, amiben el lehetett igazodni. Voltak tök jó karakterek, események, halálesetek amiket aztán egyetlen tollvonással eltüntettek, és újraírtak mindent.
Aki nem követte úgy az egész "történelem" alakulását, mint pl. én (lásd. SW excel a letöltőoldalon :) ) annak simán elmegy folytatásként a VII, hiszen nem tud arról, mit is töröltek el. Mert valljuk be elég nevetséges, hogy a Disney Legends sorba küldte e legjobb műveket, azzal, hogy ezek már nem a "történelem" részei, aztán a Marvel(Disney) kiadja újra mindazt, amit a Dark Horse anno kiadott. Rátesz egy Legends labelt, és ezzel el van intézve. Ja, hogy vettél egy képregényt vagy könyvet, amiben Csubi halt meg, nem Han, és kéred vissza a pénzedet, mert hülyeség az egész, nem is így volt, láttad a filmben? A válasz az, hogy rá van írva, hogy legends, ezzel minden el van intézve, úgyhogy a pénz már a Disney-é... Ettől függetlenül persze igyekszem megvenni minden megjelenő kánon/legends regényt/képregényt, csak a szájíz más kicsit...
--- Idézet vége ---
Azért ennyire ne álltasd magadat az ex-EU (C-kánon) soha az életben nem volt elfogadott a "történet" részeként. Lucas egyedül egy dolgot fogadott el, amit ő maga csinált így a G- és a T-kánont, amiből egybegyúrva megalkották az új egységes egyszintű kánonrendszert. Illetve azért afelett mindenki nagyon kényelmesen elsiklik, hogy a Lucas által kreált T-kánon egy az egyben leszarta az egész EU-t... vagy most mire gondoltál majd a Lucas által felügyelt Clone Warst fogják kukába dobni, amin azóta felnőtt egy SW generáció? Lucas az elején még mielőtt Zahn a tollát papírra helyezte volna elmondta, hogy csináljon, amit akar kidobják, de az nem a folytatás, nem az ő Star Warsa... elsőre zöld jelzést adott rá mert meggyőzték, hogy pénz lesz belőle, majd zöld jelzést adott a kánon-rendszernek mert abból még több pénz jött be... és most hadd ne elemezzük ki, hogy egy általad jónak tartott ötletre hány egetverő baromság jutott, ami esetenként még C-kánonként ellentmondott más C-kánon műveknek mert a feltétel ugyebár csak annyi volt oda, hogy ne mondjanak ellent a G-kánonnak... (a T-kánon megjelenésével pedig őszintén meglepődnék, ha egyetlen mű is megmaradt volna az EU / C-kánon szintjén (és ez pre-Disney)) amúgy jó, hogy felhoztad Chewie halálát... mert ugye ő két okból ment a levesbe: 1, akartak valami jelentőset 2, Chewie volt az egyetlen karakter, akivel egyik író sem tudott mit kezdeni - érdekes most egyik írónak sincs ilyen problémája - a Story Group egyik tagja, aki már a kezdetektől benne van pont ezt a pontot emelte ki, ahol benne eldőlt, hogy a C-kánon megy a kukába... arról nem beszélve, hogy az adott sztori pont az egész EU egyik mélypontja, amit finoman szólva nem fogadtak jól a rajongók, de persze ugye fátylat rá, ahogy már a prequelst is fényesre kell nyalogatni mert csak a "midi-chlorian"-ok vannak... azt meg felejtsük el szépen, hogy az EP II kis híján filmnek se megy el nemhogy Star Warsnak...
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése