HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Farek:
--- Idézetet írta: Galen - 2018. Július 04., 09:50:30 ---Nem volt erőm még utána nézni, de tudja valaki hogy milyen elven működnem a bombázók az SW világában? Csak névlegesen bombázók és a kijuttatott bombának adnak valami kezdőlökést hogy a légüres térben is zuhanjon az a bomba?
--- Idézet vége ---
Így lenne logikus. Szóval nyilván nem így van. :hehe:
Galen:
Hát mert nem baszogatni akarom egy az egyben, annál többet érdemel. Azt hiszem úgy vagyok vele mint a Smallville sorozattal. Ha csak egy-egy jelenetet nézek és azt illesztem bele a Superman folyamba az úgy jó. Ha viszont egységesen nézem úgy nem jó. Vannak nagyon jó dolgok benne és vannak nagyon rosszak. Az arányát nem tudom. Én képes vagyok filmeket megtartani csak egyetlen fél fasza jelenetért is. Az Atomic Blonde-t csak azért tartottam meg, mert kurva rég nem láttam olyan 1970-1980-as évekbeli lifthívó gombot mint az egyik jelenetében. Az előbbi belinkelésemnél az baszta fel az agyam, hogy oké hogy az SW-nél szorosan összefonódik a sok eltérő típusú médium és kiegészítik egymást, de ez mintha egy pöttyöt fontos momentum lett volna ahhoz hogy ne máshonnan kéne megtudni azt, hogy megbotlik. Most, miután megnéztem még egyszer (10-szer) a jelenetet, szerintem itt a cikkíró a hülye. Luke a meglepetéstől esik el és nem bármiféle ütéstől.
Nem volt erőm még utána nézni, de tudja valaki hogy milyen elven működnem a bombázók az SW világában? Csak névlegesen bombázók és a kijuttatott bombának adnak valami kezdőlökést hogy a légüres térben is zuhanjon az a bomba?
Gorgonita:
Galen: Most akkor Neked tetszik a TLJ vagy nem tetszik? Mert elveszítettem a fonalat. :D Korábban linkeltél egy képet (egyébként a Crucible kötet borítóvariánsa), mellyel azt bizonygattad hogy a fanok jobbat csinálnak mint R.J., aztán most ezek a hozzászólások. :) Vagy 50%-ban tetszik és 50%-ban nem? ;D
Egyébként nekem a kivetítéssel kapcsolatba a távolság tűnt túlzónak. Bár fene tudja milyen messze van a két bolygó egymástól. Gondolom messzebb, mint Ben Kenobi volt amikor megérezte az Alderaan pusztulását. Mely jelenetről a minap számomra kiderült, hogy nem túl eredeti. Mr. Spock már a 60-as években megérezte egy Vulcanok vezette hajó legénységének pusztulást a távoli űrön keresztül. Egy szó mint száz, ha az egyik lehetséges, akkor gondolom a másik is. Legalábbis egy spacefantasyben.
Galen:
Aha, igen, nagyszerű film a The Last Jedi:
https://index.hu/kultur/cinematrix/2018/07/02/az_utolso_jedik_kepregenyadaptaciojabol_kiderul_az_igazsag_luke_skywalker_es_rey_parbajarol/
Galen:
Azt tudtuk, hogy Rian Johnsont rendesen ba**ogatják Az utolsó Jedi miatt. Minden elismerésem hogy a legutolsó idótára is szán időt és védi a filmjét. A twitteren találták meg még januárban. Valaki belekötött abba hogy Luke "kivetítette" magát. Ő ezzel a képsorral válaszolt:
A lényeg, hogy az EU-ban is létező projekció képességét használta fel a filmben. Egyébként ez a Jedi útja nálunk is elérhető könyv.
A másik pedig szintén a twitteren történt a napokban. Valaki belinkelt egy cikk részletet azzal a megjegyzéssel, hogy mi a különbség Rian Johnson és George Lucas között:
A beszélgetés Kasdan (A birodalom visszavág forgatókönyv írója) és Lucas között zajlott. A lényeg hogy Kasdan szerint "hatásosabb" a film ha megölnek benne valakit akihez a néző kötődik. Erre Lucas: "Ez egy tündérmese. Azt akarod hogy mindenki boldogan éljen amíg meg nem hal és semmi rossz ne történik senkivel...." Erre Rian Johnson csak ennyit válaszolt: Huhh, és belinkelte a következő képeket az eredeti trilógiából:
Van tovább is, de elég hosszú a válaszolgatás a twitt alatt. Akinek van kedve olvasni:
https://twitter.com/rianjohnson/status/1011856717032767488
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése