HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Star Wars
Aldarion:
--- Idézetet írta: Gorgonita - 2018. Július 03., 19:38:52 ---Egyébként nekem a kivetítéssel kapcsolatba a távolság tűnt túlzónak. Bár fene tudja milyen messze van a két bolygó egymástól. Gondolom messzebb, mint Ben Kenobi volt amikor megérezte az Alderaan pusztulását. Mely jelenetről a minap számomra kiderült, hogy nem túl eredeti. Mr. Spock már a 60-as években megérezte egy Vulcanok vezette hajó legénységének pusztulást a távoli űrön keresztül. Egy szó mint száz, ha az egyik lehetséges, akkor gondolom a másik is. Legalábbis egy spacefantasyben.
--- Idézet vége ---
Hát, ha Yoda okfejtéséből indulunk ki, akkor azt kell feltételeznünk, hogy a távolság nem számít. Én mindig is úgy gondoltam az alapján, amit a Birodalomban mondott Luke-nak, hogy az Erő, mint energiamező áthatja a galaxist, és egy jedi fejlődését az határozza meg, hogy mennyire látja át, mennyire érti meg ezt. Gondoljunk csak bele, hogy Yoda is érzékelte ahogy Anakin buckalakókat gyilkot a Tatuinon, ami ugye a Coruscanthoz képes szinte a galaxis túlsó vége. Tehát a Jedi erejét lényegében az a mentális fejlődés adja, ahogy képes befogadni és megérteni az erő mérhetetlen mivoltát. A kezdőknek az is gondot okoz, hogy egy kavicsot megemeljen, míg a mester már ráhangolódott az Erő hullámaira, megértette, hogy az Erőnek nincsenek korlátai, ezért is van az, hogy a csúcspontot akkor éri el a jedi, mikor képes lesz eggyé válni az Erővel. Ha ebből indulunk ki, akkor teljesen érthető, hogy egy olyan kaliberű jedi mester, mint Luke képes bárhol megjeleníteni magát, hová elér az Erő.
Gorgonita:
Galen: Magam is így vagyok a filmekkel. Ami a bombázást illeti, lehet egyszerűen más fizika szerint működik a mesebeli távoli galaxis, ahol a hangok is hallhatóak az űrben. A hajók nem a Newtoni fizika szerint változtatnak pályát apró fúvókákkal, mint a B5, az Expanse, vagy a BSG járgányai, és a bolygók-aszteroidák közelében lehet gravitáció, mint a Slipstrem rpg zsákuniverzumában. Nem állítom hogy így van, csak már hallottam ezt a más a fizikája védekezést. A hiperűrutazás fizikájáról (régen mintha több időt vett volna igénybe) nem is beszélve.
Galen:
--- Idézetet írta: zajrus - 2018. Július 04., 13:07:07 ---
--- Idézetet írta: Galen - 2018. Július 04., 09:50:30 ---Nem volt erőm még utána nézni, de tudja valaki hogy milyen elven működnem a bombázók az SW világában? Csak névlegesen bombázók és a kijuttatott bombának adnak valami kezdőlökést hogy a légüres térben is zuhanjon az a bomba?
--- Idézet vége ---
Elektromágneses paneleken vannak, a "tárban", amiket kapcsolgatva végigesnek az alsók meg mágnesesen tapadnak a célponthoz...
--- Idézet vége ---
Napokban kötött bele valaki a társaságomban abba hogy Az utolsó jedik elején hogy a tökömbe "bombáznak" légüres térben. Csak félig tudtam megvédeni azzal, hogy megemlítettem A Birodalom visszavágot amiben ugyanígy bombázták az aszteroidákat amikor Han-ék elbújnak. Na mondjuk ott nem tapad oda sehová a leérkezett bomba, ezért gondoltam hogy inkább valamiféle torpedóként működik mintsem bombaként.
zajrus:
--- Idézetet írta: Galen - 2018. Július 04., 09:50:30 ---Nem volt erőm még utána nézni, de tudja valaki hogy milyen elven működnem a bombázók az SW világában? Csak névlegesen bombázók és a kijuttatott bombának adnak valami kezdőlökést hogy a légüres térben is zuhanjon az a bomba?
--- Idézet vége ---
Elektromágneses paneleken vannak, a "tárban", amiket kapcsolgatva végigesnek az alsók meg mágnesesen tapadnak a célponthoz...
Galen:
--- Idézetet írta: Farek - 2018. Július 04., 09:52:52 ---
--- Idézet vége ---
Így lenne logikus. Szóval nyilván nem így van. :hehe:
--- Idézet vége ---
Vasquez, a rossz májad.... :badteeth:
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése