HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Pókember
Farek:
A titkos háború esetében egyetértek, az rajz szempontjából valóban messze nincs a topon.
De pl. az Ostrom, és az akkortájt magyarul megjelent BA történetek, illetve alapvetően John Buscema nekem nagyon-nagyon bejön.
talgaby:
Ez vicces, mert a nyolcvanas évek volt az abszolút futószalag tömegtermelés rajzokban a Marvelnél. Pont a Titkos Háború rajzilag iszonyatosan elkapkodott és gyenge. Abban az évtizedben gyakorlatilag 99%-ban az ötvenes években forradalmasított technikákat gyakorolták be csuklóból és maradtak meg benne, szinte nulla innovációval. Bármennyit is lehet szidni McFarlane-t és az Image-es gárdát, ők voltak azok, akik érdemben a rajztechnikához mertek nyúlni jó 15 évnyi poshadt állóvíz után.
A nyolcvanas évek nagy szerencséje, hogy az írók ott voltak igazán elemükben a kommersz történetekkel, pont nem érkezett meg még teljes mértékben a brit újhullám, vagy még nem lett eléggé elterjedt, hogy ott is mindent felforgasson.
Farek:
Igen, én is emlékszem, amikor a Titkos háborús részek, úgy a magyar kiadás 19. szám környékén durván megváltozott a rajz. Nagyon komolyan fontolgattam, hogy leállok a gyűjtésével. Végül szerencsére nem tettem. De a rajzok tényleg kiborítottak.
turkia:
--- Idézetet írta: KiD - 2018. November 12., 17:00:01 ---
--- Idézetet írta: turkia - 2018. November 12., 09:31:18 ---Köszönöm a semices Pókember 118. számát!! Nagyon közeleg már a 127. szám. Ezek a rajzok még mindig jók. Nyilván nem annyira, mint pl a hőskorban Bulldi betonos időszakában, de azért ott vannak.
Most vmiért megint eszembe jutott a keménytáblás válogatásban Romita szar "karakán" stílusa.
"Azért kár, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi."
--- Idézet vége ---
Ebben a posztban az az igazán ironikus, hogy a Nothing can stop the Juggernaut!-ot is Romita rajzolta. :D
--- Idézet vége ---
Tényleg! :D
Bár a szkennelt számban a Semic üresen hagyta az alkotók helyét, csak az Agyonhara-pók elején van feltüntetve Rick Leonardy. Na de igen, tudom, hogy mindig ezzel szoktam példálózni (meg a Buscema-féle túlbecsülhetetlen Ostrom rajzaival, kb bőrkötést érdemelne és az önbizalomhiányos Légy jó mindhalálig helyett lehetne kötelező) , de nekem is ez a stílus jelenti a képregények abszolút csúcsát. Mind a történetek, mind a rajzok lebilincselnek és ha megnézitek, általában egy oldal tele van szöveggel.
Még anno egyetem utolsó évében pár napra kórházba kerültem és szüleim egyik látogatáskor hoztak egy képregényt, amit ott vettek nyilván a debreceni kórház újságosánál. Ez 2006 ősze (asszem novembere volt), Hihetetlen Pókember lehetett??? Na hát...komolyan elő kéne szednem és egy-két oldalt lefényképeznem ide. Valami zöldes alakkal harcolt. Nyilván vagy a Keselyű volt, vagy a Skorpió. Talán a Keselyű. Nem tudom, ki rajzolta, de Nürnbergben, vagy Hágában látnám szívesen. Mondjuk egy oldalon kb annyi szöveg, hogy WHAM! Csak George Michael nem volt ott. :D
Amúgy meg egy nagy egész oldalas rajz elnagyoltan megrajzolva, kb lopás, mert egy oldalt megúsztak szöveg és értékelhető rajzok nélkül. Vagy 9 perc alatt végigolvastam a hajszálvékony példányt, utána meg csak fogtam a füzetet, hogy ennyi volt... Kicsit más egy ilyen régi Romita, mikor egy lapon van vagy 8-10 rajz, minden kockában szöveggel...
Sepi:
--- Idézetet írta: KiD - 2018. November 12., 17:00:01 ---Ebben a posztban az az igazán ironikus, hogy a Nothing can stop the Juggernaut!-ot is Romita rajzolta. :D
--- Idézet vége ---
Na igen. :D
Egyébként tényleg érdekes JR JR esete ebből a szempontból. A régi rajzait én is nagyon szeretem, még a magyar X-Menben megjelent rajzai is tetszettek, de a 90-es évekbeli "kockulásai" már nagyon nem jöttek be. Aztán azóta, feltehetően a modernebb technikai színezéseknek és kihúzásoknak hála már szintén elviselhetőbbek a rajzai. De nekem is a 80-as években rajzolt Pókemberei jelentik a csúcsot.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése