HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Pókember
Sepi:
--- Idézetet írta: talgaby - 2013. Június 20., 20:14:15 ---Az, hogy a Kingpin mit ad ki, amúgy is kicsit lutri, mert a klasszikus vonalon eléggé össze-vissza lövöldözött az utóbbi években.
--- Idézet vége ---
Ez is igaz, valamint hét pecsétes titok övezi, hogy miket fog kiadni, így tervezni se nagyon tud a honosító.
Valamint az is súlyosbítja a helyzetet, hogy bár hiába vannak meg a kiadó tervei évekre előre, a Panini és a Marvel is elég komolyan beleszól, hogy miket lehet vagy tud kiadni. Mindemellett a kiadónál is tervben vannak még a klasszikus Pók-sztorik is (ASM 100-as szám alattiak), szóval eléggé nehéz így honosításokat tervezni, ezért inkább meghagyjuk a kiadónak a Pókembereket, maximum csak egy-kettőt csinálunk meg, amit biztos nem adnak ki.
Usagi Yojimbo:
Most még felesleges aggódni a Pókemberek miatt. A Kingpin kiadó most a II. Titkos Háború időszakából ad ki sztorikat, mi pedig az ASM-et a 30. részig. Hogy utána mi lesz, arról viszont fogalmam sincs.
Való igaz, hogy sokak sajnálják, hogy "nincs elég Pókember képregény", de én személy szerint a mostani sorozatot sem tudom kifizetni, csak a PPP-t. :(
talgaby:
Nem erről van szó. Nem teljesen. A lényege háromrétű:
-A Kingpin kiad évente legalább 32 füzetnyi Pókembert.
-Mivel most csak én fordítok, nem is menne több havi egynél + a Múzeum
-Így is összesítve évente több mint 40 füzet megy ki, több, mint az USA-ban. Így is a magyar piacon honosítással együtt is túlságosan felülreprezentált, én nem is nagyon erőltetnék többet. Sokaknak így is csömöre van már belőle.
Az, hogy a Kingpin mit ad ki, amúgy is kicsit lutri, mert a klasszikus vonalon eléggé össze-vissza lövöldözött az utóbbi években.
menyus80:
Nem hiszem hogy a Kingpin minden pókember sztorit ki fog adni ami megjelent az USA-ban, én személy szerint igyekszem megvenni a magyarul megjelent Pókembereket de annak nem örülök hogy ezért lefúják a honosítást. Nem lehetne találni egy középutat? A kiadó nem tudja megmondani hogy pl: Amazing Vol 1. 100.szám alatt nem adok ki és azt lehet honosítani,vagy valami ilyesmi.
Én szívesen olvasok Pókembert és azt sajnálom hogy a kiadás a honosítás rovására megy vagy fordítva. :(
Usagi Yojimbo:
Ezzel egyetértek. Az anyagi keretem csak egy Kingpin sorozatot enged meg, és az nem véletlenül a PPP. Másrészt rengetegféle egyéb képregény van, ami honosítható, ezzel nem szűnik meg a klasszikus Marvel a HZs-n (gondolj csak a Bosszú Angyalaira). ;)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése